Ultima reprezentație din stagiune: spectacolul Hașteg se joacă joi, 13 iunie

de Cinemagia în 12 Iun 2019
„Au vrut mai mult. De la viaţă. De la partener. De la celălalt. Şi mai ales au vrut iubire”...

Joi, 13 iunie, de la ora 19, are loc ultima reprezentație din această stagiune a comediei negre Hașteg, la Cercul Militar București. O sesiune de autografe și fotografii va urma după spectacolul. Cu sarcasm, umor negru și fină ironie, scenaristele Elena Voineag și Dana Rotaru surprind - pe de o parte - aspectele nesincere și ipocrite ale traiului în cuplu, iar - pe de alta - mici dar profunde drame individuale. Oricare spectator va rezona cu ceva din acest spectacol aflat la limita dintre teatru, film și stand up. Biletele  spectacolul Hașteg se achiziționează on-line de pe iabilet.ro.

„Au vrut mai mult. De la viaţă. De la partener. De la celălalt. Şi mai ales au vrut iubire. Canci! Au primit posturi, bani, depresie şi tristeţe. Cam asta ar fi în rezumat piesa Haşteg”, scrie iscodescu.ro. „În ritmul alert, aproape de insuportabil al textului, flash-back-urile se anunţă prin pauze de întuneric. Aşa urmărim discrepanţa mereu prezentă dintre dorinţă şi realizare”, continuă bloggerul.

Iată ce spune Dana Rotaru, care semnează și regia spectacolului: „Nu este un spectacol militant, nu este unul educativ, însă mi-am propus un spectacol profund uman, în care să avem un timp pentru a ne testa și (re)evalua interiorul și relația cu semenii, fie ei familie, fie ei vecini sau necunoscuți”.

Iată ce spun actorii despre spectacol:

În spectacol joacă Elena Voineag, co-autoarea scenariului, rolul Anei, care evoluează de la soția-bibelou, ce turuie cu lucruri nesincere, ipocrite, la soția înșelată, care pledează pentru drepturile ei. Distribuția e completată de Ana Pasti, absolventă UNATC, ultima promoție a profesorului Dem Rădulescu, actriță cu roluri în filme și spectacole în România și la Hollywood. Aceasta susține un monolog foarte bun în spectacol. Iubitoarele serialului Anatomia lui Grey vor vedea în actorul Denis Ștefan, de asemenea în distribuția spectacolului Hașteg, o întrupare a lui Patrick Dempsey. Actriței Ana Odagiu i s-a scris cel mai bun monolog (în fapt o discuție la telefon cu mama, care o chestionează pe femeia de 30 de ani aflată în colaps emoțional despre cum îi merg relația și job-ul). Ionuț Ionescu (actor, producător de film şi TV) și Răzvan Răduță (licențiat în Arta actorului la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, 2014 și absolvent al Masteratului de Arta actorului la clasa prof.univ.dr. Gelu Colceag, 2016) completează distribuția.

Decorurile spectacolului sunt semnate de Valentina Voineag. Scenografa a studiat arhitectura, este pasionată de arte decorative și design interior iar în 2014 a colaborat cu Dana Rotaru, concepând decorurile spectacolului Steaua fără nume, spectacol jucat cu succes la Teatrul Elisabeta, din București până în 2016. 

 Copyright foto Creart

Exploreaza subiecte similare:

Dana Rotaru, Elena Voineag

Alte știri din cinema

Michael Fassbender va fi capul de afiș al unei aventuri plasate în lumea spionajului

Pelicula va avea la bază seria romanelor SAS ale lui Gérard de Villiers; extrem de populare, s-au vândut în peste 120 milioane de copii în toată lumea

Au început filmările la prequel-ul Game of Thrones. Naomi Watts face parte din distribuție

Secrete terifiante din istoria veche a Westerosului vor fi dezvăluite în această nouă serie

Men in Black: International era să rămână fără regizor în timpul filmărilor

Unele surse apropiate producției pun cifrele modeste obținute la box office-ul american pe divergențele din timpul producției

Guillermo del Toro îl vrea pe Bradley Cooper în noul său film, Nightmare Alley

Rolul central din adaptarea romanului despre lumea întunecată a divertismentului îi era rezervat lui Leonardo DiCaprio

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells