TV: şapte filme de văzut în săptămâna 7-13 noiembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 7 Nov 2016
Filmele de acţiune domină micile ecrane până duminică

Vineri am vorbit despre apreciatele premiere ale săptămânii, iar astăzi explorăm oferta de lungmetraje din programul televiziunilor. Iată mai jos recomandările noastre.

Petrecerea/The Party (1968)
luni, 11.55, AMC
Un titlu clasic al comediei, Petrecerea este unul din rarele filme de limbă engleză care ajungeau pe ecranele din România înainte de '89. Povestea indianului Hrundi Bakshi (Peter Sellers), un actor secundar invitat din greşeală la o petrecere a mahărilor cinema-ului după ce distruge un costisitor decor cinematografic a binedispus multe generaţii de amatori de comedie, consacrându-se ca unul dintre cele mai accesibile titluri ale acestui gen popular.

Ucenicul vrăjitor/The Sorcerer's Apprentice (2010)
luni, 20.30, Pro TV
Nicolas Cage a oferit o mulţime de titluri dezamăgitoare în ultimul deceniu, dar Ucenicul vrăjitor are tot ce-i trebuie pentru a captiva familiile. Actorul îl interpretează pe Balthazar Blake, un vrăjitor din zilele noastre ce ia sub aripa lui ocrotitoare un tânăr protejat. Alături de el, Balthazar va lupta cu forţele întunericului reprezentate de un iluzionist celebru şi un vrăjitor malefic, obsedaţi să pună mâna pe puteri absolute. Filmul regizat de Jon Turteltaub reprezintă o actualizare foarte liberă a episodului cu acelaşi nume din vestita animaţie Fantasia a lui Walt Disney.

127 de ore/127 Hours (2010)
marţi, 20.30, Pro Cinema
Regizat de Danny Boyle după megahitul Slumdog Millionaire, 127 Hours reuşeşte să fie un film motivaţional, în ciuda unor elemente sumbre. Povestea alpinistului Aron Ralston (James Franco), care a trebuit să-şi amputeze propriul braţ pentru a se elibera de sub un bolovan după aproape cinci zile de captivitate. Etichetat de Boyle drept "un film de acţiune despre un om care nu se poate mişca", 127 de ore prezintă evenimente descrise mai târziu de Ralston, acum un foarte căutat speaker motivaţional, cu următoarele cuvinte: "am pierdut un braţ, dar am câştigat o viaţă".

Al cincilea element/The Fifth Element (1997)
miercuri, 20.00, Naţional TV
La anul se vor împlini două decenii de la acest SF inedit care l-a transformat pe Luc Besson într-un adevărat star şi a pus-o pe Milla Jovovich, pe atunci o frumuseţe cunoscută doar pe podiumurile de modă, pe harta cinema-ului mondial. Sute de ani în viitor are loc o confruntare între bine şi rău de al cărei rezultat depinde soarta omenirii. Jovovich este Leeloo, o fiinţă extraordinară cu imensă greutate în conflict, iar Bruce Willis este Korben Dallas, un taximetrist implicat fără voia lui în luptă. Amuzant şi imprevizibil, Al cincilea element a devenit unul dintre cele mai iubite SF-uri din toate timpurile.

Afaceri infernale/Infernal Affairs (2002)
joi, 22.45, AMC
Propulsat în atenţia lumii întregi de remake-ul The Departed, care i-a adus lui Martin Scorsese un mult aşteptat Oscar pentru regie, Afaceri infernale a devenit un clasic al thriller-ului asiatic încă de la premiera din 2002. Povestea beneficiază de o premisă extrem de ofertantă: răfuiala dintre un poliţist, Chen (Tony Leung), infiltrat în mafia din Hong Kong, şi Lau, un gangster ce urcă, la comanda liderului mafiei, în ierarhia poliţiei. Finalul violent şi complet necaracteristic Hollywood-ului din The Departed datorează totul hitului Infernal Affairs.

Thor (2011)
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Al doilea supererou Marvel (după Iron Man) care beneficiază de o trilogie, Thor făcea cunoştinţă cu publicul în 2011, iar filmul său devenea un succes de box office şi îl transforma pe australianul Chris Hemsworth într-un adevărat star. Extrem de arogant şi moştenitor al tărâmului Asgard, Thor ia o decizie ce distruge armistiţiul dintre Asgard şi inamicii săi milenari, ceea ce îi atrage surghiunul pe Pământ. Pentru a moşteni tronul şi pentru a se putea întoarce acasă, Thor trebuie să se dovedească vrednic de această şansă, iar un pericol ce îi ameninţă pe noii săi prieteni umani va deschide o cale către acest ţel.

2012 (2009)
duminică, 20.30, Pro TV
A fost un hit în cinematografe, dar nu şi un favorit al criticilor, iar ulterior a devenit unul dintre cele mai populare titluri din programul televiziunilor. Timp de două ore şi jumătate, filmul lui Roland Emmerich reuşeşte să distrugă Terra şi să decimeze aproape întreaga populaţie umană. Mai multe personaje devin punctele-cheie ale unei poveşti în care distrugerile provocate de "sfârşitul lumii" par mai importante decât anihilarea unei considerabile părţi a societăţii.

Ce alt film vei vedea săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

The Party, The Sorcerer's Apprentice, 127 Hours, Infernal Affairs, Thor, 2012, The Fifth Element

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 9 noiembrie 2016 17:53
Chiar o saptamana cu filme minunate!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells