TV: şapte filme de văzut în săptămâna 4-10 ianuarie 2016

de Ştefan Dobroiu în 4 Ian 2016
Acţiune, aventuri, spectacol, dar şi filme relevante de văzut pe micul ecran

Ne-am fi aşteptat ca toate filmele bune să se fi programat la televizor de Sărbători, dar iată că programele TV din România au ştiut să păstreze nişte aşi în mânecă şi pentru prima săptămână plină a lui 2016. Iată mai jos câteva din recomandările noastre.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl/Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
luni, 21.00, AXN
Unul dintre cele mai iubite filme de aventuri din toate timpurile, primul Piraţii din Caraibe este şi cel mai lăudat al francizei care a strâns miliarde în lumea întreagă. Filmul a făcut-o celebră pe Keira Knightley, l-a readus în atenţie pe Orlando Bloom şi i-a oferit lui Johnny Depp poate cel mai popular rol al carierei, cel al căpitanului Jack Sparrow, gata să provoace prăpăd în rândurile soldaţilor britanici din însoritele Caraibe în misiunea sa de a-şi recupera frumoasa corabie Perla neagră.

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian/O noapte la muzeu 2
miercuri, 20.30, Pro TV
Ben Stiller a pus bazele uneia dintre cele mai populare francize pentru întreaga familie, iar în 2009 revenea cu toată trupa de maimuţoi, caracatiţe, preşedinţi, faraoni, gangsteri, cowboy, generali romani şi multe altele. Amy Adams, în chip de energică Amelia Earhart, şi Hank Azaria, interpretul unui faraon sâsâit, sunt cele mai simpatice noi achiziţii din sequel, care lasă în urmă prăfuitul Muzeu de istorie naturală şi-şi face de cap în pivniţele (şi nu numai) giganticului The Smithsonian, cel mai mare muzeu al lumii. În 2009, filmul a avut încasări de 415 milioane de dolari în lumea întreagă.

Prisoners/Prizonieri
vineri, 20.30, Pro TV
Este regizat de Denis Villeneuve (cunoscut pentru filmul canadian nominalizat la Oscar Incendies) şi are o distribuţie de excepţie: Hugh Jackman, Viola Davis, Terrence Howard şi Maria Bello sunt două cupluri prietene care se reunesc pentru a sărbători Ziua Recunoştinţei. Bucurie mare şi pe cele două fetiţe, Anna şi Joy, care de-abia aşteaptă să se joace împreună. Doar că o ocazie de sărbătoare se transformă într-un coşmar, căci fetele dispar fără urmă. Când detectivul Loki (Jake Gyllenhaal), însărcinat cu rezolvarea cazului, nu pare să facă faţă situaţiei, unul dintre taţi începe o investigaţie pe cont propriu, cu rezultate dramatice pentru toţi cei implicaţi. Unul dintre cele mai lăudate thrillere ale anului 2013.

The Tree of Life/Pomul vieţii
vineri, 22.30, Pro Cinema
Recomandat de câştigarea Palme d'Or-ului în 2011, filmul lui Terrence Malick este considerat una dintre cele mai surprinzătoare producţii ale anului respectiv. Cronicile au fost extrem de polarizate, dar consensul sugerează că ne aflăm în faţa unuia dintre cele mai relevante filme din ultimul deceniu. Dacă vrei să vezi unul dintre filmele recente ale popularului regizor, poţi renunţa oricând la To the Wonder (2012) sau Knight of Cups (2015) pentru Tree of Life, o meditaţie filozofică asupra vieţii, din perspectiva unei familii (Brad Pitt, Jessica Chastain) ce trăieşte în America anilor '50.

My Name Is Khan/Numele meu este Khan
sâmbătă, 15.30, Pro TV
Unul dintre cele mai celebre filme indiene din toate timpurile, Numele meu este Khan se îndepărtează de siropul bollywoodian şi reuşeşte să spună o convingătoare şi emoţionantă poveste despre integrare, toleranţă şi cumplita luptă dintre statul indiferent şi individ. Shah Rukh Khan, regele Bollywood-ului, este Rizwan Khan, un bărbat indian care suferă de sindromul Asperger şi care, după ce se mută la San Francisco, iar viaţa îi este distrusă de atacurile de la 11 septembrie şi isteria antimusulmană a americanilor, are o misiune impresionantă: să îi comunice preşedintelui SUA că, deşi numele său este Khan, nu este un terorist.

Now You See Me: Jaful perfect
duminică, 20.30, Pro TV
Este unul dintre hiturile surpriză din România în 2013, când Jaful perfect se clasa pe locul şase în topul anual al încasărilor, cu peste 210.000 de spectatori în cinema. Cu o distribuţie plină de nume mari, filmul spune povestea unor magicieni care jefuiesc afacerişti corupţi şi, ca să-şi merite faima de Robin Hood moderni, dau banii furaţi spectatorilor spectaculoaselor lor show-uri de magie. Evident, FBI-ul intră pe fir şi încearcă să îi bage la zdup, într-o bătălie a orgoliilor, dar şi a îndemânării.

Inception/Începutul
duminică, 21.45, Cool TV
Este filmul care l-a confirmat pe Christopher Nolan drept unul dintre cei mai inventivi regizori americani din prezent, gata să ignore limitările cinema-ului şi să aducă pe ecran ceva nemaivăzut până atunci. În centrul atenţiei este Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), un spion al corporaţiilor care află cele mai ascunse secrete infiltrându-se în mintea celor ce le cunosc. El are o misiune aproape imposibilă: să planteze în mintea unui om de afaceri (Cillian Murphy) ideea dizolvării companiei tatălui său. Celebru pentru efectele sale speciale revoluţionare, Inception a câştigat patru Oscaruri şi a avut încasări de 825 de milioane de dolari în lumea întreagă.

Ce film vei vedea săptămâna asta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Keira Knightley, Orlando Bloom, Ben Stiller, Amy Adams, Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, Prisoners, The Tree of Life, My Name Is Khan, Now You See Me, Shah Rukh Khan, Inception, leonardo dicaprio, Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Terrence Malick, To the Wonder, Knight of Cups

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 4 ianuarie 2016 22:26
Mi-a ramas doar unul de urmarit din aceasta lista...
SERGIULICA2005 pe 5 ianuarie 2016 01:24
Da, la fel si mie :) (dintre cele relevante pt. mine, desigur)... nu m-as mira sa fie vorba chiar despre acelasi tiltu.
Theodor2011 pe 4 ianuarie 2016 23:39
Pirates of The Caribbean, cea mai tare parte cu siguranta este prima The Curse Of The Black Pearl, si Prisoners sunt doua filme SUPERBE de vazut si revazut.
SERGIULICA2005 pe 5 ianuarie 2016 01:26
Despre "WILD" si "A BEAUTIFUL MIND" de ce nu ati amintit ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells