TV: şapte filme de văzut în săptămâna 27 iulie - 2 august 2015

de Ştefan Dobroiu în 27 Iul 2015
Filme de toate genurile în programul posturilor TV

Vineri am vorbit despre cele două premiere ale săptămânii, iar acum iată câteva filme pe care poate ţi-ar face plăcere să le (re)vezi pe micul ecran.

District 9
luni, 22.55, AXN
Poate că Neill Blomkamp a dezamăgit şi cu Elysium şi cu Chappie, dar regizorul sud-african îşi merită cu prisosinţă laudele pentru District 9, unul dintre SF-urile de referinţă ale ultimului deceniu. Premisa, găzduirea unor refugiaţi extratereştri în ghetouri de Johannesburg, comentează spectaculos pe seama segregării sociale din Africa. Cu ajutorul lui Sharlto Copley, interpretul funcţionarului Wikus Van De Merwe, care are parte de un incident ieşit din comun atunci când inspectează un ghetou al extratereştrilor, filmul analizează ce înseamnă să fii un intrus.

Orele/The Hours
marţi, 21.30, TV1000
Este una dintre cele mai bune ecranizări din toate timpurile, după unul dintre cele mai lăudate romane din toate timpurile, premiat cu Pulitzer. Nicole Kidman a fost premiată cu Oscar pentru rolul Virginiei Woolf, care se luptă cu demonii interiori în timp ce scrie Doamna Dalloway, carte ce va schimba destinele unor alte personaje, în trei perioade de timp diferite. Din distribuţia extrem de lăudată mai fac parte Meryl Streep, Julianne Moore, Toni Colette, Claire Danes, Ed Harris şi Miranda Richardson.

Eroi de sacrificiu/The Expendables
vineri, 20.30, Pro TV
Cine ar fi crezut că, în doar cinci ani, franciza lansată în 2010 de Sylvester Stallone ar avea deja în pregătire un al patrulea film? Ideea lui Stallone, aceea de a reuni în acelaşi film de acţiune cele mai mari nume ale producţiilor de categorie B de la Hollywood i-a impresionat pe fanii genului, transformându-se într-un extraordinar succes de casă. Şi, când îi ai în acelaşi timp pe ecran pe Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger şi Bruce Willis, povestea aproape că nu mai contează.

Air Force One
vineri, 23.00, Antena 1
În 2012 preşedintele James Marshall a fost votat cel mai convingător preşedinte american fictiv. Fără îndoială o mare parte din merit îi revine lui Harrison Ford, care îl interpretează cu mare convingere pe liderul american ce descoperă că avionul său, Air Force One, este atacat de o eficientă echipă de terorişti ruşi. Cu principalii săi aghiotanţi lichidaţi de terorişti, stă doar pe umerii preşedintelui să-şi salveze viaţa şi familia. Lansat în 1997, filmul regizat de Wolfgang Petersen avea să câştige 315 milioane de dolari în întreaga lume.

Cei patru fantastici/Fantastic Four
sâmbătă, 20.30, Pro TV
În august vom vedea reboot-ul francizei Cei patru fantastici, în regia promiţătorului Josh Trank. Până atunci, iată că ne putem reîntâlni cu membrii echipei şi fantasticele lor aptitudini în filmul din 2005. Avertizăm de la început că cronicile bune au fost departe de a fi entuziaste. Chiar şi aşa, filmul s-a bucurat de un considerabil succes de casă, câştigând 330 de milioane de dolari. În 2007 a fost urmat de un sequel, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, care prezenta unul dintre cei mai redutabili villaini din universul Marvel, Galactus.

Declaraţie de dragoste
duminică, 20.30, Pro Cinema
Puţine sunt filmele româneşti mai cunoscute decât această producţie din 1985 în regia lui Nicolae Corjos. Dragostea dintre Alexandru şi Ioana, doi liceeni de condiţie socială diferită, va avea multe obstacole de înfruntat din cauza autoritarei mame a lui Alexandru, care crede că alături de Ioana băiatul ei nu va avea niciun viitor. Este prima apariţie a Tamarei Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru în rolul unora dintre cele mai populare personaje din cinema-ul nostru, profesorii Isoscel şi Socrate.

Girl, Interrupted/Tinereţe furată
duminică, 22.30, Pro Cinema
Filmul i-a adus un Oscar pe atunci aproape necunoscutei Angelina Jolie şi a reprezentat totodată unul din ultimele roluri apreciate de critică ale Winonei Ryder. Povestea lui Susanna, o tânără diagnosticată cu tulburări psihice în anii '60 şi închisă într-un spital psihiatrice este o ocazie de reîntâlnire cu mai mulţi actori pe atunci încă departe de celebritate sau la apogeul carierei: Jared Leto, Brittany Murphy, Elisabeth Moss, Jared Leto, Whoopi Goldberg şi Vanessa Redgrave.

Care ţi se pare cel mai interesant film din listă?

Exploreaza subiecte similare:

District 9, The Expendables, Air Force One, Fantastic Four, Girl Interrupted

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 27 iulie 2015 15:13
District 9 si Hours sunt cele doua filme bune ale saptamanii.
Phantom_sub pe 27 iulie 2015 19:06
Mie mi-au placut si astea doua: Cei patru fantastici si Eroi de sacrificiu.
rob1cul pe 27 iulie 2015 19:17
cum sa scrii ca neil a dezamagit cu elysium? a dezamagit "criticii" de film.... filmul a fost foarte bine realizat, in anumite cercuri chiar a fost numit foarte bun, dar sa zici ca a dezamagit.... cu chappie poate DA! dar cu elysium SIGUR NU!
Bayard pe 28 iulie 2015 09:58
Pai uite ca si pe mine m-a dezamagit... ma asteptam la mai mult de la el. Dupa District 9 ma gandeam ca cine stie ce mare regizor o fi... macar la efecte speciale e clar super bun.
xerses pe 27 iulie 2015 20:02
Toate mi-au placut, dar nu le voi mai revedea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells