TV: şapte filme de văzut în săptămâna 25 aprilie - 1 mai 2016

de Ştefan Dobroiu în 25 Apr 2016
Dragoste, acţiune, dar şi mult umor în cele mai interesante titluri din programul TV

Duminică este Paştele, iar asta se vede şi în programul televiziunilor. Printre numeroasele titluri inspirate de soarta lui Iisus (şi reprogramate în fiecare an), iată şi câteva filme care ţi-ar putea atrage atenţia în următoarele şapte zile pe micile ecrane.

Evan Almighty/Evan Atotputernicul (2007)
22.30, marţi, Antena 1
După ce Bruce Almighty a devenit unul din cele mai mari succese de casă din cariera lui Jim Carrey, cu peste 500 de milioane de dolari încasări, o continuare a devenit obligatorie. În 2007, Evan Almighty devenea cea mai scumpă comedie produsă vreodată la Hollywood, cu un buget de 175 de milioane de dolari. Încasările au fost dezamăgitoare, dar filmul i-a cimentat cariera lui Steve Carell la Hollywood, iar fanii lui Morgan Freeman s-au bucurat să-l revadă în rolul lui Dumnezeu.    

Meet the Fockers/Doi cuscri de coşmar (2004)
miercuri, 23.30, Antena 1    
În ciuda cronicilor cel mult călduţe, nimic nu a putut sta în calea acestei continuări a hitului Meet the Parents/Un socru de coşmar. Cu un buget de 80 de milioane de dolari (şi Robert De Niro producător), sequelul a depăşit 500 de milioane de dolari încasări, devenind unul dintre cele mai rentabile filme ale deceniului. Dustin Hoffman şi Barbra Streisand îi interpretează pe Bernie şi Roz, părinţii lui Greg Focker (Ben Stiller), iar întâlnirea lor cu Dina (Blythe Danner) şi Jack (De Niro), cuscrii lor, se va lăsa cu surprize...

Vantage Point/Fiecare vede altceva (2008)
vineri, 23.10, AXN
Ajutat de o distribuţie de excepţie (Dennis Quaid, Matthew Fox, Sigourney Weaver, Forest Whitaker, Eduardo Noriega), dar sabotat de o abordare neverosimilă, filmul de acţiune compensează cu ritmul şi exploziile. Povestea are în centrul atenţiei un eveniment politic global la care preşedintele american este împuşcat, iar spectatorul vede totul prin ochii a opt personaje aflate, în diverse calităţi (agenţi secreţi, terorişti, reporteri, turişti), de faţă. Vantage Point a fost încercarea lui Matthew Fox de a da lovitura şi pe marele ecran după imensul succes al serialului Lost.

Only you/Cum ţi-e scris (1994)
sâmbătă, 18.00, Pro Cinema
La începutul lui mai îl vom revedea pe Robert Downey Jr. luptând pe marile ecrane în rolul lui Tony Stark/Iron Man, dar până atunci iată-l în această comedie romantică foarte gustată de români în anii '90. Faith (Marisa Tomei), o tânără căreia în adolescenţă i s-a prevestit că pe sortitul ei îl cheamă Damon Bradley, porneşte într-o pitorească aventură italiană în căutarea acestuia. Îl întâlneşte pe... Robert Downey Jr. Vrăjit de chimia dintre cei doi actori şi de superbele Veneţia, Roma şi Positano, celebrul critic Roger Ebert a decretat că Only You este un rămas-bun cinismului.  

O floare şi doi grădinari (1969)
duminică, 20.15, Naţional TV
Un hit gigantic în India în anul lansării, această dramă de familie i-a făcut şi pe români să plângă în hohote, înainte şi după Revoluţie. Unul dintre puţinele filme străine proiectate în cinematografe în anii '80, O floare şi doi grădinari reuşea să umple sălile de cinema până la refuz, ca şi alte titluri cunoscute în epocă, precum Vagabondul/Awaara. Povestea frumoasei Somna şi a iubirii ei pentru Amar a devenit între tip un exemplu clasic de melodramă bollyoodiană.

(500) Days of Summer/500 de zile cu Summer (2009)
duminică, 20.30, Pro Cinema
Una dintre cele mai apreciate comedii romantice ale anului trecut, (500) Days of Summer un exemplu de succes la care visează toţi debutanţii de la Hollywood. Realizat cu doar şapte milioane de dolari şi lansat la Sundance, filmul lui Marc Webb avea să câştige o sumă de opt mai mare în SUA. Povestea a doi iubiţi (Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel) şi a hopurilor din relaţia lor şi-a făcut loc pe multe liste cu cele mai bune premiere ale anului respectiv. Pe Zooey Deschanel rolul a recomandat-o pentru apreciatul sitcom New Girl, iar Webb a profitat de succes pentru a convinge studiourile Sony să-i dea pe mână reboot-ul The Amazing Spider-Man.

Diana (2013)
duminică, 21.00, Acasă TV
Faptul că acest film biografic regizat de multi-premiatul Oliver Hirschbiegel (Ultimele zile ale lui Hitler) a fost primit cu atâta reticenţă de public şi critici nu face decât să dovedească faptul că sfârşitul "prinţesei inimilor" şi tot ceea ce ţine de ea sunt subiecte încă sensibile. Naomi Watts o interpretează pe adulata prinţesă, iar una dintre multele critici aduse unei interpretări decente a fost că nu seamănă deloc cu aceasta. Dar ce altă actriţă ar fi semnănat? Filmul se concentrează pe ultimii doi ani din viaţa Dianei, pe dorinţa ei de a fugi de gaura neagră a personalităţii care este Casa Regală şi pe relaţia cu chirurgul Hasnat Khan (Naveen Andrews). Iar Watts chiar reuşeşte să surprindă exuberanţa Dianei şi dorinţa ei de a se elibera.

Ce alt film ai vrea să vezi săptămâna asta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Diana, Evan Almighty, Meet the Fockers, Vantage Point, Only you, Ek Phool Do Mali, (500) Days of Summer

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 25 aprilie 2016 18:25
nu am vazut filmul indian asa ca nu puteam sa plang, nici nu vreau sa aud de el...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells