TV: şapte filme de văzut în săptămâna 13-19 iulie 2015

de Ştefan Dobroiu în 13 Iul 2015
O selecţie diversă de hituri cinematografice pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele două premiere ale săptămânii, iar acum iată şapte filme pe care le-ai putea aprecia pe micul ecran de-a lungul următoarei săptămâni.

Vulcanul/Eldfjall
joi, 22.45, Filmbox HD
Regizorul islandez Rúnar Rúnarsson a fost nominalizat la Oscar în 2006 pentru scurmetrajul The Last Farm şi şi-a cimentat recunoaşterea internaţională cu Vulcanul, debut în lungmetraj inclus în 2011 în selecţia festivalului de la Cannes. În 2012, povestea bătrânului şi morocănosului Hannes, care s-a distanţat treptat de soţie şi familie, a câştigat Trofeul Transilvania. Este gata Hannes să se reapropie de cei dragi? Mai este el în stare să reconstruiască punţile zdrobite de anii de tăceri răuvoitoare? Marele actor islandez Theodór Júlíusson a jucat şi în Rams/Despre oameni şi oi, dramă ce s-ar putea regăsi la sfârşitul anului pe multe liste cu hiturile cinematografice ale lui 2015.

Tigru şi dragon/Crouching Tiger, Hidden Dragon
vineri, Pro Cinema, 20.30
Este filmul care a popularizat stilul wuxia în lumea întreagă, s-a bucurat de un succes răsunător (încasări de 15 ori mai mari decât bugetul) şi a devenit cel mai de succes film străin lansat vreodată în SUA. Zece nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film şi pentru Cel mai bun regizor (Ang Lee). În acest moment se pregăteşte un sequel, în care o vom vedea pe Michelle Yeoh revenind în rolul Yu Shu Lien, războinica implicată în primul film în complicata aventură a recuperării unei săbii legendare.

Cei trei muschetari/The Three Musketeers
vineri, Pro TV, 20.30
Ecranizarea din 2011 după celebrul roman al lui Dumas dispune de o distribuţie de excepţie (Logan Lerman, Milla Jovovich, Orlando Bloom, Matthew Macfadyen, Luke Evans, Christoph Waltz, Mads Mikkelsen şi Til Schweiger, printre alţii), prin urmare să ignorăm cronicile nu foarte primitoare. Lansat în format 3D în cinematografe, filmul de vineri seara nu prea respectă legile fizicii în spectaculoasele cascadorii realizate de Athos, Porthos, Aramis, d'Artagnan şi periculoasa Milady (Jovovich).

Prince of Persia/Prinţul Persiei
sâmbătă, Antena 1, 20.30
Este ecranizarea unuia dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile, studiourile Disney urmărind să lanseze cu această mega-producţie o franciză de succes. Aflăm povestea lui Dastan, prinţ al Persiei străvechi aruncat într-o extraordinară aventură când un personaj misterios are intenţia de a folosi legendarele Nisipuri ale Timpului, un dar de la zei, pentru a subjuga lumea întreagă. Prinţul Persiei s-a transformat într-un insucces financiar pentru studiouri, acestea renunţând la producţia unui sequel.

Grown Ups/Oameni mari şi fără minte
sâmbătă, Pro TV, 20.30
Criticii s-au coalizat împotriva acestui film care reuneşte pe ecran câteva nume cunoscute ale comediei americane (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade şi pe vremuri atât de popularul Rob Schneider), dar publicul a ignorat valul de cronici negative, aşa că Grown Ups a avut încasări de patru ori mai mari decât bugetul, având parte şi de un sequel. Povestea "oamenilor mari şi fără minte" care se reîntâlnesc la trei decenii după ce au câştigat un campionat de basket dispune de mixul specific de glume al lui Adam Sandler şi ar putea fi o idee bună pentru petrecerea câtorva ore în faţa televizorului.

Men in Black/Bărbaţii în negru
sâmbătă, AXN, 21.00
Luna aceasta s-au împlinit 18 ani de la lansarea mega-hitului anului 1997, care l-a reconfirmat pe Will Smith ca prim star de culoare al Hollywood-ului, după Ziua Independenţei (1996). Poate că este o ocazie bună de a verifica dacă această combinaţie de SF, comedie şi acţiune regizată de Barry Sonnefeld este la fel de atractivă şi în zilele noastre.

United 93/Zborul United 93
duminică, TV1000, 21.30
Paul Greengrass este un maestru al thriller-elor intense inspirate de evenimente petrecute în realitate, iar cel mai bun exemplu este United 93. Filmul are la bază acţiunile pasagerilor zborului United 93, avionul deturnat de teroriştii Al-Qaeda pe 11 septembrie cu planul de a distruge Capitoliul. Filmul a fost aclamat de critici şi public, fiind considerat un omagiu ieşit din comun adus eroismului pasagerilor. Este fără îndoială una dintre cele mai intense şi emoţionante producţii ale deceniului trecut.

Exploreaza subiecte similare:

Eldfjall, The Three Musketeers, Crouching Tiger Hidden Dragon, Grown Ups, Men in Black, United 93, Prince of Persia: The Sands of Time

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 13 iulie 2015 10:50
Poate United 93.... restul.....
xerses pe 13 iulie 2015 21:08
Si eu la fel...Restul le-am vazut de mult.
lili22 pe 14 iulie 2015 05:27
Numai filme americane......ne prostim , nu alta...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells