Turn Up Charlie: cât de importantă este a doua şansă

de Ştefan Dobroiu în 22 Mar 2019
Serialul Netflix cu Idris Elba şi Piper Perabo explorează capcanele faimei

După succesul pe micul ecran cu excelentul Luther, Idris Elba schimbă tonul cu agreabilul Turn Up Charlie, serial Netflix cu episoade de o jumătate de oră. Pe lângă rolul de co-creator şi producător executiv, Elba interpretează rolul titular, un DJ cu cariera în derivă după ce, cu decenii în urmă, un hit al său a făcut ravagii în cluburi. Cum Charlie acceptă să fie dădacă pentru fiica extrem de precoce a celui mai bun prieten din copilărie între timp ajuns actor celebru, serialul are toate ocaziile să discute despre capcanele faimei.

Citeşte aici despre alte 12 filme şi seriale lansate în martie pe platforma Netflix.

Poate că Turn Up Charlie nu este titlul obligatoriu al primăverii, dar Elba se achită cu entuziasm de sarcină, oferindu-ne un protagonist care ştie ce înseamnă să pierzi totul şi care şi-a învăţat lecţia. De partea comică a poveştii se ocupă mica Gabrielle (Frankie Hervey), care refuză cu îndârjire să fie "dădăcită" şi nu ezită nicio clipă să-l pună pe Charlie în dificultate. Tabloul este completat de părinţii fetei, Sara (Piper Perabo), un DJ foarte la modă, şi David (JJ Feild), star hollywoodian care are parte de surprize când vrea să dea lovitura pe scena londoneză.

Serialul are o abordare de genul "greu e să fii faimos, dar şi mai greu e să fii sărac" şi oferă suficiente surprize care să te facă să rămâi lângă Charlie de-a lungul aventurilor sale. Ceva îi lipseşte poveştii ca să fie cu totul ataşantă, dar mulţi spectatori ar putea aprecia relaţia complicată a eroului cu îndărătnica Gabrielle, relaţie ce vine cu o lecţie care ar putea da de gândit părinţilor: oricât de precoce şi inteligentă, Gabrielle suferă din cauza părinţilor cvasi-indisponibili, iar povestea ajunge să lase comedia deoparte şi să devină dramă în toată regula.

Din fericire, alegerile nesigure de ton sunt compensate de câteva apariţii eficiente în rolurile secundare. Probabil că cea mai savuroasă este mătuşa lui Charlie, Lydia (o alegere bizară a actriţei Jocelyn Jee Esien, cu şapte ani mai tânără decât "nepotul" Idris), care are încontinuu ceva de zis despre alegerile lui dubioase sau despre francheţea imposibilă a lui Gabrielle, cu intervenţii susţinute de o avalanşă de proverbe creştino-africane. Satelitul ei este blajinul Del, interpretat de foarte expresivul Guz Khan, comic cu o carieră fulminantă în Marea Britanie după ce în 2014 îşi posta primul sketch pe Facebook.

Problema lui Turn Up Charlie este faptul că spectatorii au toate şansele să nu se identifice cu personajele principale, apreciindu-le elocvenţa, dar de la distanţă. Mai toţi protagoniştii au repere morale suficient de bizare ca să nu ţi-i doreşti alături în viaţa reală, ceea ce ar fi cam prima cerinţă ca publicul să investească emoţional în aventurile lor. Iar scenariul insistă să se concentreze şi asupra superficialilor Sara şi David, părinţii lui Gabrielle, o alegere neinspirată pentru un serial ce durează în total patru ore, mai ales că cele două personaje nu sunt suficient de interesante pentru a petrece atâta timp pe ecran.

Am spune că Turn Up Charlie este pentru fanii înrăiţi ai lui Idris Elba. Alţi amatori de umor britanic ar putea să se concentreze pe After Life (cronica noastră aici), noul serial al lui Ricky Gervais disponibil tot pe platforma Netflix.

Exploreaza subiecte similare:

Turn Up Charlie , After Life, Ricky Gervais, Idris Elba, Piper Perabo, JJ Feild, Jocelyn Jee Esien, Luther, Guz Khan

Alte știri din cinema

Serialul Netflix The Witcher se lansează spre finalul anului

Henry Cavill este Geralt de Rivia, un vânător de monştri mutant într-o lume fantastică

Lucasfilm ia în considerare o adaptare a poveştii din Knights of the Old Republic

Fanii cereau de mult o adaptare a poveştii din popularul joc video Star Wars

McQueen, filmul-cult despre designerul Alexander McQueen, rulează în România

„Un tribut vizual spectaculos dedicat creației lui McQueen și o poveste profund emoționantă a destinului din spate.” (Variety)

Proiecție unică Eighth Grade și dezbatere vlogging la American IFF

Filmul aduce în prim-plan influențele pe care mass-media și rețelele de socializare le au asupra tinerilor astăzi

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells