Trucul pe care John David Washington l-a folosit pentru a învăța să vorbească invers în Tenet

de Daniel Dumitrescu în 5 Sep 2020
Scenele în care acțiunea se derulează invers au fost o provocare pentru toată echipa de producție. Washington a exersat mult ca să învețe cum să vorbească invers și a dezvăluit un truc care l-a ajutat.

După o serie de amânări provocate de pandemie, filmul de spionaj cu elemente de SF și-a făcut debutul pe marele ecran și, conform așteptărilor, a devenit rapid evenimentul cinematografic al verii.

Înaintea premierei, echipa de filmare și actorii implicați în acest proiect au participat la o sesiune de interviuri "behind-the-scenes", publicată pe canalul Movieclips Trailers de pe YouTube. Regizorul Christopher Nolan speră că fanii vor fi încântați de noul său film: "Cu Tenet sper că am oferit publicului un motiv pentru a se întoarce în sălile de cinema pentru a avea parte de acea senzație de bucurie pe care și eu o aveam când eram copil și am văzut primul film de spionaj", a spus el.

Nolan, care a semnat și alte producții de acțiune importante, precum trilogia The Dark Knight, Inception și Interstellar, nu este la primul film în care inovează. De data aceasta, în Tenet el folosește conceptul inversiunii timpului, bazat pe "ideea că entropia unui obiect sau a unei persoane poate fi reversibilă", a explicat regizorul.

Pattinson: "Nimeni nu a mai făcut așa ceva"

În aceeași sesiune de interviuri menționată de Cheat Sheet, Robert Pattinson s-a declarat impresionat de această producție: "Este cel mai mare film pe care cineva l-a făcut vreodată. Nimeni nu a mai făcut așa ceva și nici nu cred că va mai face."

La rândul său, John David Washington, interpretul rolului principal, a dezvăluit în emisiunea "Good Morning America" cum a învățat să se miște invers pentru scenele din film. "A trebuit să învăț cum să clipesc, să merg, să vorbesc, să lupt, să alerg, să lovesc înapoi și înainte", a spus el.

"A fost o mare provocare pentru mine, să am un teren de fotbal în spate și să trebuiască să mă dezvăț de tot ceea ce eram obișnuit să fac. Am descoperit aceste mișcări cu ajutorul unor coordonatori foarte buni, George Cottle și echipa lui. A fost o experiență grozavă. Mi-a pus corpul la încercare, dar a meritat, cu siguranță", a adăugat actorul.

Exerciții de vorbire inversă

Pe lângă antrenamentul fizic intens, Washington a trebuit să se pregătească foarte bine pentru scenele de dialog invers. Dacă nu știați, există o aplicație de mobil pentru așa ceva.

"Am avut o aplicație care m-a ajutat, cu care rostești o propoziție, sau chiar un cuvânt, și ți-o redă în sens invers. Apoi înveți cum să spui și tu asta și o rostești în aplicație ca să fii sigur că e bine. Da, a fost dificil", a explicat el.

Cu toate eforturile pe care le-a făcut pentru acest rol, Washington s-a declarat impresionat de performanța unui coleg: "Cea mai tare reușită pe care am văzut-o la un actor a fost cea a lui Kenneth Branagh, care a vorbit invers, dar cu accent rusesc. N-am mai văzut niciodată așa ceva. A fost ireal. A fost o nebunie", a mai spus starul.


Foto: Hepta

Exploreaza subiecte similare:

Christopher Nolan, The Dark Knight, Inception, Interstellar, Tenet, Robert Pattinson, John David Washington

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells