Trei premii internaţionale pentru scurtmetrajul „Artă”

25 Nov 2014
Scurtmetrajul lui Adrian Sitaru şi-a făcut debutul mondial în septembrie, la festivalul de la Veneţia

În mai puţin de două luni de la premiera mondială a scurtmetrajului “Artă” în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, regizorul român a fost distins cu patru premii. Dacă luna octombrie i-a adus acestuia Prix Format Court la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, săptămâna trecută marchează un alt moment important în palmaresul lui Adrian Sitaru, câştigarea a altor trei premii.

“Artă” a fost distins cu premiului Louis Le Prince pentru cel mai bun film de scurtmetraj din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Leeds, ce-l califică pentru înscrierea la Oscar. Cel mai bun film de scurtmetraj la Sleepwalkers International Short Film Festival din Estonia şi premiul pentru Cel mai bun scenariu în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Ozu Film Festival, Italia.

Elogiat de presa britanică drept “un film captivant despre manipulare, desăvârşit printr-o superbă execuţie tehnică”, scurtmetrajul relatează modul prin care un regizor şi un director de casting încearcă să convingă mama unei adolescente să accepte ca fiica ei să joace rolul unei minore abuzate sexual în următorul lor film. Scurtmetrajul este un film născut din discuţiile avute în timpul dezvoltării scenariului de lungmetraj “Fixeur“, care va intra în producţie în luna februarie 2015.

Adrian Sitaru a încheiat recent filmările pentru cel de-al patrulea film de lungmetraj al său, intitulat “La timp”, care nu a obţinut sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei şi care a fost selectat în cadrul Festival de Cinéma Européen des Arcs, secţiunea Work-in-Progress.

“Artă“ este o producţie 4 Proof Film, 100% independentă. Din distribuţie fac parte: Emanuel Pârvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus şi tânăra Iulia Crişan. Imaginea este semnată de Adrian Silişteanu, iar montajul de Andrei Gorgan.

Exploreaza subiecte similare:

Artă, Adrian Sitaru

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells