Transformers: Dark of the Moon bate recorduri la box-office

de Cristina Grigore în 4 Iul 2011
Transformers: Dark of the Moon bate recorduri la box-office

Roboţii s-au întors, şi-au spus hotărât replicile traduse măiestrit în efecte speciale, iar publicul a savurat acţiunea în sălile de cinema, fără să regrete suma plătită pentru vizionare. Aşa cum rar se întâmplă în cazul celei de-a treia părţi a unei francize, Transformers: Dark of the Moon s-a ridicat deasupra predecesoarelor sale, iar criticii şi publicul le-au dat dreptate lui Michael Bay şi Shia LaBeof, ale căror declaraţii anterioare promiteau cel mai bun film al seriei.

Ce recorduri a doborât Dark of the Moon? Potrivit BoxOfficeMojo, încasările din primele zile pe marile ecrane de pe teritoriul american au fost de 97 de milioane de dolari, faţă de ultima parte a Piraţilor din Caraibe, Pe Ape şi mai tulburi, până acum, cel mai profitabil debut al anului (90,2 milioane). În ceea ce priveşte week-end-ul din apropierea Zilei Independenţei a Americii, producţia lui Bay a devansat şi recordul obţinut de Spider-Man 2 în 2004, de 88 de milioane de dolari la lansare.

La nivelul încasărilor la lansarea în toată lumea, cea de-a treia parte a seriei Transformers se situează acum pe locul trei, obţinând 372 de milioane de dolari faţă de Spider-Man 3, cu 382 de milioane şi ocupantul locului întâi, Harry Potter and the Half-Blood Prince, cu 394 de milioane.

Cars 2, „regele” clasamentului de box-office al săptămânii trecute, este înfrânt de Dark of the Moon şi îşi pierde 62% din audienţă, cea mai drastică scădere a interesului publicului pentru un film Pixar aflat în cea de-a doua săptămână de la lansare. Animaţia a încasat de această dată 25,1 milioane. Locul trei al clasamentului îi revine comediei cu Cameron Diaz, Bad Teacher, ce adună de la publicul american 14,1 milioane de dolari.

Pe patru intră Tom Hanks şi Julia Roberts cu al lor Larry Crowne (13,7 milioane), urmat pe cinci de comedia romantică în care Selena Gomez şi două foste vedete ale serialului Gossip Girl, Leighton Meester şi Katie Cassidy, trăiesc aventura vieţii lor în Monte Carlo (7,6 milioane de dolari).

Super 8 coboară două locuri, pe 6 şi mai strânge 7,5 milioane, urmat de Green Lantern, cu 6,2 milioane şi  Mr. Popper’s Penguins, cu 5,1 milioane. Pe 9 coboară Bridesmaids (3,5 milioane) iar ultimul loc în clasament revine lui Midnight in Paris (3,4 milioane de dolari).



Părerea ta

Spune-ţi părerea
deynho pe 4 iulie 2011 16:00
Era de asteptat sa rupa top-uri, eu sunt curios daca sparge miliardu.
xerses pe 4 iulie 2011 20:03
Este un film atat de asteptat , incat toti abia asteptau sa vada continuarea.
Sorin87 pe 5 iulie 2011 01:04
abia astept sa il vad....
Han_Solo pe 5 iulie 2011 07:14
L-am vazut aseara. Este ptin diferit de primele doua, Optimus Prime este ceva mai mult in prim plan, de fapt Autobotii sunt mai mult in prim plan decat probleme in dragostte ale lui Sam dar tot mai fain a fost Transformers 1. Ordinea ar fi T1, T3, T2. Ma asteptam la ceva mai mult actiune iar fimul putea fi cu vre-o 20 de minute mai scurt. Batalia de la final ma asteptam sa fie mult mai dramatica si mai "consistenta":), adica cu mult mai multe explozii, o desfasurare de forte ceva mai mare. Pacat ca a fost ultima parte, imi placeau foarte mult scenele de lupta dintre roboti si scenele cand se transformau. Singurul film de genu de pe piata...ne intoarcem la super-eroi ca e plin d ei.
legiune pe 5 iulie 2011 08:36
Sau folosit imagini reciclate din alte fim, nici o problema aici asta e, in conditiile in care sa spus ca filmul a fost filmat 100% in 3d, alta mincina ca mai mult a fost facut pe calculator. Era unul mai prastie care chiar crede ca tot ce se minte. Si asa am venit cu un link.
Secventele de comparatie se gasesc pe Youtube.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/transformers-3-contine-scene-reciclate-dintr-un-film-mai-vechi-al-lui-michael-bay-936587.html

Pho3nix pe 8 iulie 2011 23:00
Crezi ca asta influneateaza publicul sa nu se mai uite la film? Fi serios :).
Pho3nix pe 8 iulie 2011 23:00
infulenteaza*
alex_il_fenomeno pe 5 iulie 2011 11:41
era de asteptat , avand in vedere cata valva s-a facut pe seama acestui film !
virus69 pe 7 iulie 2011 09:39
de acord cu tine alex...........sper sa bata incasarile de la Avatar
Han_Solo pe 7 iulie 2011 17:09
Ahahaha, cel mai tare banc pe saptamana asta:))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells