Transformările uluitoare ale lui Jim Carrey - GALERIE FOTO

de Răzvan Boboc în 8 Nov 2009
Transformările uluitoare ale lui Jim Carrey - GALERIE FOTO

Jim Carrey este actorul care, de-a lungul carierei sale cinematografice, ne-a speriat, ne-a făcut să râdem sau pur şi simplu ne-a uimit prin deghizările sale spectaculoase. Astăzi, Cinemagia vă propune să vedeţi cele „1000” de feţe ale lui Jim Carrey, înfăţişări care au strâns milioane de spectatori în sălile de cinema.

Vom porni de la rolul pe care l-a avut în Ace Ventura şi vom termina cu premiera acestui weekend, A Christmas Carol.

O armată de oameni au muncit pentru aceste transformări complexe. De la machiaj, costume, până la coafuri extravagante – totul a trebuit să fie perfect. Rezultatele le vedeţi mai jos.

ACE VENTURA (1994)
Pe vremea aceea, Jim Carrey nu era foarte cunoscut, acesta fiind unul dintre primele sale roluri importante care l-a făcut cunoscut la nivel internaţional. El interpretează rolul unui detectiv de animale şi are ca misiune să descopere cine a furat mascota echipei Miami Dolphins, chiar înainte de Superbowl. Freza cu care a apărut în acest film este memorabilă, iar apariţia în Tutu a stârnit hohote de râs. Carrey a primit pentru acest rol 350.000 de dolari. Între timp, a ajuns să câştige în jur de 30 de milioane de dolari pe an.
Replică memorabilă: „All righty, then!”



The Mask (1994)
Personajul interpretat de Carrey, Stanley Ipkiss, este un timid funcţionar de bancă cu o viaţă banală. Totul se schimbă când găseşte o mască ce îl transformă într-un erou cu abilităţi fizice deosebite, cu faţa verde şi foarte şarmant. Costumul de culoarea bananei a fost inspirat dintr-o creaţie a mamei actorului realizată pentru primul show de stand-up comedy al fiului ei. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru efecte speciale. Iniţial, The Mask ar fi trebuit să fie un film horror, dar a fost regândit şi transformat în comedie special pentru Jim Carrey. Acesta a fost şi primul film al lui Cameron Diaz.
Replică memorabilă: „SSSSSSSSSSSSSMOKIN'!”



BATMAN FOREVER (1995)

În urma succesului The Mask, Carrey primeşte rolul Riddler din Batman Forever, regizat de Joel Schumacher. Riddler este o apariţie spectaculoasă care vrea să îşi dovedească superioritate prin ghicitori. Dacă Tim Burton nu ar fi părăsit proiectul, acest rol ar fi fost interpretat de Robin Williams. Printre numele vehiculate pentru acest rol s-au numărat Steve Martin, Matthew Broderick şi Michael Jackson. Fanii şi criticii au considerat că Jim Carrey a fost o alegerea perfectă.
Replică memorabilă: “Joygasm!”



HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS (2000)
Enervat la culme de festivităţle de Crăciun, un spiriduş verde vrea cu orice preţ să strice sărbătoarea. Transformarea lui Carrey este spectaculoasă în acest film. De altfel, lungmetrajul a obţinut şi premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj. Trei ore erau necesare de fiecare dată pentru ca Jim Carrey să devină Grinch.
Replică memorabilă: "Gifts, gifts... gifts, gifts, gifts, gifts, gifts. You wanna know what happens to your gifts? They all come to me"

LEMONY SNICKET'S A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS (2004)
Jim Carrey interpretează rolul diabolicului Count Olaf, un maestru al degizărilor, capabil să se transpună în orice personaj. El încearcă cu orice preţ să fure averea fraţilor Baudelaire, rămaşi orfani. Iniţial, filmul ar fi trebuit să fie regizat de Tim Burton, cu Johnny Depp în rolul principal.
Replică memorabilă: "Now that we're a family, I can be the ulll-timate DAD".



CHRISTMAS CAROL (2009)
Jim Carrey joacă patru roluri diferite în această nouă versiune a poveştii A Christmas Carol de Charles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului şi Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece. Carrey joacă patru  roluri diferite în acest film 3D, realizat prin folosirea tehnicii “performance capture”, care a mai fost folosită de Robert Zemeckis în The Polar Express (2004) şi Beowulf (2007). Carrey a spus că acest gen de filmare te face să te simţi ca şi cum joci pe Marte.
Replică memorabilă: "Haunt me no longer!"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rob3rt_89 pe 8 noiembrie 2009 12:39
un geniu .... poate cel mai complet actor ..... un as atat in comedie cat si in drama.....
Terminator pe 8 noiembrie 2009 13:07
Cel mai tare din parcare oricum sper sa mai vedem filme de genurile astea , ca chiar , ca e un comedian de nota 10 :X:X:X
cosmin pe 8 noiembrie 2009 20:47
genial. este un actor foarte bun pentru genul asta de roluri.
xavier pe 8 noiembrie 2009 21:54
la priemiera filmului a aparut cu barba si..cam gras
sau mi se pare mie ca s-a ingrasat?
anul viitor va aparea in the three stooges,interpretand un personaj gras [curly]
documentati-va inainte sa vorbiti,eu am facut-o,dar nu stiu sigur ce e adevarat si ce nu din ce am citit

Marin10 pe 9 noiembrie 2009 16:16
Cel mai comic film al lui Jim este dupa parerea mea "My, Myself & Irene", am ras cu lacrimi la filmul asta. Pacat ca in ultimi ani Jim nu a mai scos ceva extraordinar (Animatiile nu se pun), ultimul film la care am ras klumea a fost Fun with Dick & Jane.
ace .";{}% pe 10 noiembrie 2009 17:57
cel mai tare filme sunt ale lui. cel mai tare e ' Detectivu'lu'peste"
ReMes pe 3 aprilie 2010 20:49
geniu
marius93 pe 12 iunie 2010 18:40
Un actor de milioane. Ador filmele lui. Sper sa mai scoata ceva cat de curand.
MirceaCeaTanara pe 22 septembrie 2010 08:41
Unul dintre cei mai comici actori ever!
Dubrasca pe 5 octombrie 2010 13:37
Este unul dintre cei mai mari actori.
kata_brunetzelu pe 14 aprilie 2011 23:07
cel mai bun actor de comedie ;)
ROCK30STM pe 25 august 2011 22:44
Genial , merita nota 10 ;)
margott pe 7 mai 2012 20:51
Are actorul asta o mimica perfecta pentru filmele de comedie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells