Trailerul Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, o nouă direcție față de fotorealismul ce a dominat animațiile ultimilor ani

de Gloria Sauciuc în 15 Mar 2023
Țestoasele Ninja: Haosul mutanților vine în România pe 11 august

Spider-Man: Into the Spider-Verse poate că nu are cele mai încasări dintre animațiile tuturor timpurilor, dar - după peste cinci ani de când a trezit elogii la finalul lui 2018 - încă inspiră. O simplă privire la stilul animației Teenage Mutant Ninja Turtles o dovedește.

Paramount Pictures a dat publicității trailerul pentru Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, un nou lungmetraj de animație din seria Țestoaselor Ninja (este și prima animație din seria Țestoaselor timp de 16 ani, din 2007 încoace), iar asemănarea cu Into the Spider-Verse a fost remarcată de presa internațională. Cu producția semnată de Seth Rogen și cu regia semnată de Jeff Rowe (The Mitchells vs. The Machines), Mutant Mayhem are un aer de bandă desenată, unul care iese în evidență în comparație cu fotorealismul ce a dominat animațiile de la Toy Story din 1995 încoace, scrie inverse.com. .

Se știu deocamdată puține despre Mutant Mayhem, înafară de ceea ce este evident: Țestoasele ies din canalele New York-ului pentru a salva lumea de eroul negativ, Shredder. Cu contururi tremurate, culori ca de creioane colorate și cu mișcări care vin din lumea lui Spiderman, plus un simț al umorului adresat și adulților, nu doar copiilor – este clar că Țestoasele își vor impune propriul stil, scrie inverse.com.

 Deși animatorii independenți au experimentat și cu moduri de lucru mai riscante, studiourile mai mari au rezistat altor formule decât cele ale desenului animat realist promovat de giganți Pixar, Disney și Dream Works.

Totuși, tentativele lor au fost barate de investitori, care s-au temut de eșecul comercial, iar stilul realist părea o opțiune mai sigură. The Peanuts Movie din 2015 a fost un pas în noua direcție. Totuși, premiera mediatizată a lui Spider-Man: Into the Spider-Verse trei ani mai târziu a adus publicului ceva nou, iar succesul unor filme precum The Mitchells vs. The Machines, The Bad Guys, și succesul Puss in Boots: The Last Wish sunt dovada impresiei create de Spider-Man, chiar dacă rezultatul la box-office al acestuia nu se compară cu The Incredibles 2.

Și Spider-Man, și Țestoasele au început cu artiștii Peter Laird și Kevin Eastman, care au pus bazele Studiourilor Mirage. Originalul Ninja Turtles era o parodie a X-Men și Daredevil, și era mult mai violent. Între timp, țestoasele au evoluat într-o serie de milioane de dolari, însă acum revin la rădăcinile lor împrumutând de la Spider-Man. Producția are premiera pe 4 august 2023.

Exploreaza subiecte similare:

Spider-Man: Into the Spider-Verse, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Alte știri din cinema

Iată costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn!

Costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn apare în pozele de pe platoul de filmare de la Joker: Folie à deux

O dimineață minunată, o poveste despre speranță, cu Léa Seydoux, din 31 martie în cinematografe

Un mozaic al pieselor și momentelor mici care alcătuiesc o viață

Serialul Queen Charlotte: A Bridgerton Story - trailer final și noi imagini

Queen Charlotte: A Bridgerton Story, disponibil din 4 mai, doar pe Netflix

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells