Totul despre X-Men: Days of Future Past

de Ştefan Dobroiu în 14 Apr 2014
Reunirea supereroilor X-Men din perioade diferite se întâmplă în mai

X-Men: Days of Future Past/X-Men: Viitorul este trecut are premiera pe 23 de mai şi prilejuieşte o reunire între echipa de supereroi X-Men din prima trilogie, apărută între 2000 şi 2006, şi X-Men: First Class, premiera care s-a bucurat de atâta succes în 2011. Regizorul acestul film, Matthew Vaughn, se întoarce doar ca producător, iar la regia seriei revine Bryan Singer, omul din spatele primelor două părţi şi răspunzător, datorită succesului lor, de resuscitarea genului cu supereroi din ultimul deceniu.

Days of Future Past e inspirat de una dintre cele mai populare serii de aventuri ale echipei X-Men, publicată în 1981. Autorii Chris Claremont, John Byrne şi Terry Austin pornesc de la ideea unui viitor distopic, în care mutanţii sunt obligaţi să trăiască în lagăre. Personajul interpretat de Ellen Page în X-Men: The Last Stand, Kitty Pryde, are puterea de a-şi trimite mesaje din viitorul nostru, iar grupul X-Men din trecut este avertizat că un anumit eveniment din prezentul lor ar putea schimba soarta mutanţilor o dată pentru totdeauna.

Faptul că povestea are loc în două perioade de timp diferite înseamnă că noul film este un sequel atât la producţia din 2011, cât şi la prima trilogie. Mai mult, vom vedea în acelaşi timp pe ecran acţiunile profesorului Xavier (James McAvoy) şi Magneto (Michael Fassbender) tineri, dar şi pe cele ale versiunilor vârstnice ale acestor populare personaje, interpretate de Patrick Stewart şi Ian McKellan. Şi Halle Berry şi Hugh Jackman au confirmat includerea lor în premiera lui mai. Nicholas Hould va fi a doua oară Beast, Jennifer Lawrence revine în rolul lui Mystique, iar noul star de culoare al cinema-ului francez, Omar Sy, va fi Bishop, un mutant în stare să absoarbă energie şi să o elibereze în răbufniri atotdistrugătoare.

Cea mai mare parte a acţiunii va avea parte în anii '70, când Xavier şi echipa sa trebuie să ţină piept celui mai înverşunat oponent al mutanţilor, Bolivar Trask, un magnat al perioadei interpretat de tot mai popularul Peter Dinklage. Sunt toate şansele ca el să fie răspunzător de evenimentul în stare să-i transforme pe toţi mutanţi în prizonieri ai viitorului, iar campania virală de promovare a filmului, intitulată 25 Momments, îl arată pe Trask "uneltind" cu Richard Nixon pentru o lume lipsită de gena X. Asta ne aduce aminte de o replică din serialul HBO Urzeala tronurilor, care l-a transformat pe Dinklage într-un star mondial: "Ofttimes a very small man can cast a very large shadow"/"Adesea un om mic poate proiecta o umbră mare". Umbra lui Trask din Days of Future Past se poate dovedi ucigătoare pentru toţi purtătorii genei X.

Chiar dacă nici măcar nu a fost lansat, filmului deja i s-a plănuit un sequel, X-Men: Apocalypse, aşteptat în 2016. Săptămâna trecută Bryan Singer a declarat că premiera din mai va pune cărţile pe masă pentru Apocalypse şi a sugerat că printre personajele principale s-ar afla şi un mutant din vremuri imemoriale. "Apocalypse are în centrul atenţiei mutaţii străvechi. Ce ar fi crezut oamenii de-atunci că sunt mutanţii? Şi ce ar fi crezut mutanţii că sunt oamenii? Poate fi vorba de zei. Cum ar fi ca unul să fi supravieţuit şi ar fi ajuns în lumea noastră?", a spus Singer pentru Entertainment Weekly. Acţiunea continuării va avea loc în anii '80.

Exploreaza subiecte similare:

X-Men: Days of Future Past

Alte știri din cinema

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Discovery aduce un documentar unic: Bear Grylls și Președintele Zelenski: Zona de război

Pe 26 martie, de la ora 22:00, doar la Discovery Channel

Jack Farthing într-un interviu exclusiv despre Rain Dogs, care a debutat recent pe HBO Max

Serialul este fix despre acei oameni care nu sunt stereotipuri, oameni care nu pot fi incluși într-o categorie

Se lucrează la un serial Gattaca. Este în faza de dezvoltare la Showtime

Serialul va fi semnat de cei care au creat hit-ul Homeland

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 14 aprilie 2014 09:44
Cu siguranta este unul dintre cele mai asteptate filme ale anului.Povestea este una foarte populara si interesanta si abia astept sa vad cum a fost transpusa pe ecran.Sunt de parere ca va fi peste toate filme X-Men de pana acum.
cristi23 pe 14 aprilie 2014 11:37
abia atept sa vad x-men days of future past.........dar si pentru x-men apocalypse......
Jane.X pe 15 aprilie 2014 20:04
Este unul dintre cele mai asteptate filme, cu siguranta.

Va fi foarte interesant sa vezi 2 generatii diferite de actori, interpretand aceleasi roluri. Eu una abia astept filmul! :D

alex_il_fenomeno pe 3 octombrie 2014 22:53
Sunt sigur ca franciza poate fi continuata cu succes. De abia astept acest nou film, desi mai este ceva.
alex_il_fenomeno pe 3 octombrie 2014 22:53
Ma refer la urmatorul, ca o continuare pentru acesta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells