Totul despre Nagini, femeia-șarpe din trailerul final Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

de Gloria Sauciuc în 26 Sep 2018
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, cu premiera în România pe 16 noiembrie, va aduce probabil lumină în legătură cu modul în care a ajuns Nagini să îl servească pe Voldemort

Trailerul final al fantasy-ului Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald a fost dat publicității marți seară, aducând noi informații importante, un stil vizual ce taie răsuflarea, scene uimitoare și personaje înfricoșătoare, așa cum îi stă bine acestui univers fantastic atât de popular. Filmul se lansează pe marile noastre ecrane la mijlocul lunii noiembrie.

Aflăm din trailer că Gellert Grindelwald (Johnny Depp) și acoliții lui sunt gata să-și ia locul „pe care îl merită de drept în lume” iar că cei ce nu li se vor alătura vor muri, că Dumbledore îi oferă un loc sigur lui Newt (Eddie Redmayne) și că marele atu al acestuia din urmă este că (încă) nu are sufletul corupt de setea de putere.

Publicația The Wrap atrage atenția asupra unui personaj nou și malefic apărut în trailer, vrăjitoarea Nagini (Claudia Kim), care are capacitatea de a se transforma în șarpe. Fanii seriei Harry Potter vor avea un déjà vu. Nagini este numele unui personaj emblematic din seria Harry Potter - șarpele de companie al lui Lord Voldemort, un animal magic, mortal. Pentru a alunga orice confuzie, scriitoarea britanică J.K. Rowling a confirmat - la scurt timp de la debutul trailerului - că este vorba despre unul și același personaj, deși în cărțile Harry Potter niciodată Nagini nu a fost descrisă ca fiind umană în fond.

În The Crimes of Grindelwald, cu acțiunea plasată în anul 1927, Nagini face parte dintr-un circ itinerant unde are un număr în care se transformă în șarpe. Scriitoarea a menționat că vrăjitoarea este blestemată și că - în cele din urmă - nu va mai putea reveni la forma umană. Nagini a apărut prima dată în cea de-a patra carte din serie, Harry Potter and the Goblet of Fire, cu acțiunea plasată în perioada 1994-1995, scrie The Wrap.

Prezentat în carte ca un șarpe cu o capacitate de înțelegere aproape omenească, Nagini îl servește pe Voldemort, care nu e în cea mai bună formă după ce a fost înfrânt de Harry, un băiețel de 11 ani, la finalul cărții Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Acum se ascunde, forțat să trăiască într-un corp reptilian. Nagini îi furnizează veninul magic ce ține în viață corpul înfricoșător al lui Voldemort. Nagini e parte esențială din planul lui Voldemort - îl însoțește, așadar, pretutindeni, detectează amenințările și omoară la ordin. Ea e cea care l-a ucis pe profesorul Snape. Dar Nagini a servit un scop mult mai important pentru Voldemort - și anume de a fi talisman (horcrux), explică The Wrap.

În seria Harry Potter, un horcrux este un obiect în care un vrăjitor malefic ascunde o parte din sufletul lui, în urma unei vrăji făcute imediat după un act diabolic suprem - luarea deliberată a vieții unui om. Câtă vreme horcrux-ul nu este distrus, vrăjitorul este nemuritor. Scopul lui Voldemort este de a crea șapte astfel de talismane și - până la finalul seriei de cărți Harry Potter - reușește să creeze șase. Cu un preț uriaș, însă. Corpul reptilian e o consecință. Corpul său adevărat a fost distrus când a încercat să îl omoare pe Harry Potter pe când era un copil mic, reducându-i înfățișarea la o formă cadaverică. Veninul lui Nagini l-a ajutat să evolueze, încet-încet, așa că - atunci când și-a revenit pe deplin - vrăjitoarea e singura persoană pentru care Voldemort simte ceva apropiat afecțiunii. Modul în care Nagini a ajuns să fie șarpele companion al lui Voldemort nu este cunoscut, însă. Ceea ce se cunoaște e că Voldemort a transformat-o pe Nagini într-un horcrux imediat înainte de acțiunea din „Goblet”.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald va aduce, probabil, lumină în legătură cu modul în care a ajuns Nagini să îl servească pe Voldemort.

Exploreaza subiecte similare:

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Johnny Depp, Claudia Kim, Harry Potter and the Goblet of Fire, J.K. Rowling, Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Alte știri din cinema

În timpul filmărilor la Game of Thrones, Emilia Clarke a supraviețuit unui atac cerebral

„Dacă e să fiu sinceră, în fiecare clipă din zi credeam că o să mor”, a declarat actrița

După Captain Marvel, Brie Larson e alături de Samuel L. Jackson în Unicorn Store

Este filmul în care actrița de 29 de ani debutează ca regizoare

Cât de puternic este ciocanul lui Thor? Se pare că e comparabil cu o stea supernova

În mâinile lui Thor, Stormbreaker a reuşit să încaseze tot şocul celor şase Pietre ale Infinitului

Turn Up Charlie: cât de importantă este a doua şansă

Serialul Netflix cu Idris Elba şi Piper Perabo explorează capcanele faimei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells