Totul despre Monsters University

de Ştefan Dobroiu în 7 Mar 2013
Cel de-al 14-lea lungmetraj Pixar are premiera pe 19 iulie

Ne amintim de anul 2010, când s-a confirmat că Pixar pregăteşte un sequel la marele lor succes Compania Monştrilor. Cei trei ani ce despărţeau momentul anunţului de data premierei s-au redus la doar câteva luni, iar noi, la Cinemagia, de-abia aşteptăm să vedem ce mai au de gând Mike şi Sulley, interpretaţi de aceiaşi Billy Crystal şi John Goodman.

După Toy Story şi Cars, Compania monştrilor este al treilea proiect Pixar ce beneficiază de un sequel. De fapt, Monsters University/Universitatea monştrilor nu este un sequel, ci un prequel, subiectul învârtindu-se în jurul năzbâtiilor făcute de cei doi protagonişti în facultate, când învaţă de zor să fie cât mai "monstruoşi" cu putinţă şi să obţină un post mult-râvnit la Monsters, Inc., furnizorul de energie din Monstropolis. Ştii, probabil, că în lumea lor, un "sperietor" are un prestigiu identic cu cel al unui astronaut sau al unui sportiv multi-medaliat din lumea noastră.

"Când te uiţi la Compania monştrilor îţi dai seama că Mike şi Sulley sunt prieteni de când lumea. Chiar şi când se ceartă, sunt amuzanţi pentru că ştii că au o istorie nemaipomenită împreună. Universitatea monştrilor explorează această istorie", spune Dan Scanlon, regizorul noii animaţii, într-un preview al premierei din iulie. Sinopsisul filmului a precizat încă de la publicarea sa în 2011 că Mike şi Sulley nu au fost prieteni încă de la început: la universitate, deşi făceau parte din aceeaşi frăţie, între ei a fost o concurenţă acerbă pentru că amândoi îşi doreau să devină cei mai straşnici monştri, pentru a avea o şansă să intre în Monsters, Inc.

Universitatea monştrilor o să prezinte, pe lângă versiunile tinere ale lui Mike şi Sulley, şi alte personaje familiare din Compania monştrilor. O să-l reîntâlneşti inclusiv pe maleficul Randall, villain-ul din primul film, a cărui voce va fi tot cea a lui Steve Buscemi. Şi Henry J. Waternoose III, şeful Monsters, Inc., va trece prin cadru, doar că de această dată vocea lui Kelsey Grammer o înlocuieşte pe cea a lui James Coburn, actorul murind în 2002. Şi John Ratzenberg, care are roluri vocale în absolut toate filmele Pixar, revine în rolul imaculatului şi "abominabilului" om al zăpezii, întâlnit de Mike şi Sulley în Nordul îngheţat. Dintre vocile proaspete din distribuţie ies în evidenţă Helen Mirren, în rolul decanului universităţii, şi Alfred Molina, în cel al unuia dintre profesori. Ben Kingsley, Ricky Gervais şi David Spade au mici cameo-uri vocale.

Helen Mirren, în rolul decanului Hardscrabble, este şi motorul aventurilor din noul film. Într-o lume în care talentul la speriat este de o importanţă covârşitoare, să nu fii suficient de bun la smuls ţipetele copiilor umani este un motiv de exmatriculare. Neconvinsă de talentul lui Mike şi Sulley, decăniţa ia măsuri, iar cei doi protagonişti vor fi nevoiţi să improvizeze pentru a recâştiga respectul celor din jur.

Monsters University se lansează în SUA pe 21 iunie, iar în România pe 19 iulie. Filmul va fi precedat de scurtmetrajul de şase minute The Blue Umbrella (regia Saschka Unseld), în care o umbrelă albastră încearcă să impresioneze o umbrelă roşie.

Exploreaza subiecte similare:

Monsters University, Monsters Inc., John Goodman, Billy Crystal, Helen Mirren, Steve Buscemi, Dan Scanlon, Kelsey Grammer, James Coburn, Alfred Molina

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 7 martie 2013 15:43
L-am vazut pe primul , de-abia astept sa-l vad si pe al doilea . Cam tarziu apare la noi in tara fata de americani .
monicarusu25 pe 8 martie 2013 09:18
dragut!
SANDA45 pe 8 martie 2013 23:44
funny
alex_il_fenomeno pe 28 martie 2013 14:02
Mai intai sper sa urmaresc prima parte, iar apoi pe aceasta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells