Totul despre Mizerabilii, marele candidat la Oscar 2013!

de Ştefan Dobroiu în 3 Oct 2012
Totul despre Mizerabilii, marele candidat la Oscar 2013!

Puţine sunt filmele aşteptate anul acesta care să aibă mai mare potenţial la Oscaruri decât Mizerabilii/Les Misérables, muzicalul lui Tom Hooper inspirat de show-ul de pe Broadway din anii '80. După ce a avut de aşteptat aproape trei decenii (planuri pentru o migrare pe marele ecran au existat încă de la debutul spectacolului), iată că noua producţie Les Misérables se va lansa în toată lumea, inclusiv în România, la sfârşitul lunii decembrie.

Probabil ştii deja distribuţia plină de nume mari a filmului. Hugh Jackman este Jean Valjean, tânărul închis pentru că a furat pâine, la începutul secolului 19. Eliberat înainte de termen, Valjean fuge, ceea ce îl face pe inspectorul Javert (Russell Crowe) să pornească în urmărirea lui, urmărire ce le va marca viaţa celor doi bărbaţi. Anne Hathaway este Fantine, mama lui Cosette, fiica ei ilegitimă. După ce încearcă să-şi ducă zilele muncind într-o fabrică, Fantine va fi nevoită să se prostitueze pentru a supravieţui. Amanda Seyfried va fi Cosette la adolescenţă, Eddie Redmayne va fi Marius, iubitul ei, iar Sacha Baron Cohen şi Helena Bonham Carter soţii Thénardier, proprietarii unui han care o vor lua la ei pe orfana Cosette, exploatând-o. Daniel Huttlestone va fi Gavroche, mezinul familiei Thénardier, ce va ajunge să lupte cot la cot cu revoluţionarii într-unul din cele mai intense şi emoţionante fragmente ale romanului scris de Victor Hugo.

Încă din 1988 există planuri pentru un film, iar iniţial regizor fusese ales Alan Parker. Planurile nu s-au concretizat, iar apoi regia a trecut la Bruce Beresford, producţia întrând în aşa-numitul "iad al dezvoltării", când toată lumea are intenţia de a produce, dar nimeni nu reuşeşte să o facă. Totul se schimbă în martie 2011, când regizorul Tom Hooper începe negocierile cu Working Title Films, compania producătoare. Foarte popular după mega-succesul filmului său Discursul regelui, Hooper putea alege practic orice dintre cele mai interesante scenarii ale marilor studiouri, dar a ales Mizerabilii, un vis al său mai vechi.

A fost nevoie de un an pentru a fi aleşi actorii, pentru construirea decorurilor şi găsirea locaţiilor de filmare. Primul "Action!" s-a auzit pe 8 martie în acest an, iar câteva luni mai târziu tot ce ţinea de filmări era terminat. Doar că în cazul muzicalurilor greul de-abia la înregistrări începe, mai ales că Tom Hooper a decis să păstreze tonul muzicalului de pe Broadway şi să aibă cât mai puţine replici vorbite.

I-am putut vedea pe actori (şi asculta celebra melodie I Dreamed a Dream interpretată de Anne Hathaway) în trailerul lansat în luna mai. Îl poţi revedea la finalul acestui material. Trailerul ne-a făcut să ne punem întrebarea ce şanse la public are acest film, dar şi la câte categorii ale premiilor Oscar va fi nominalizat. Poţi remarca data lansării, la sfârşitul lui decembrie, aleasă special pentru ca producţia să rămână proaspătă în memoria membrilor Academiei de Film.

Sunt toate şansele ca ecranizarea după Victor Hugo să fie foarte intensă şi datorită modului în care Tom Hooper a ales să înregistreze vocile. Deşi în majoritatea muzicalurilor înregistrările au loc separat de filmări, regizorul a preferat ca toate melodiile din muzical să fie interpretate pe platou. Bineînţeles, a fost mult mai dificil pentru actori, dar aceştia l-au lăudat pe Hooper pentru alegere, spunând că astfel Mizerabilii va fi nu doar un exemplu de virtuozitate vocală, ci şi sincer şi foarte emoţionant.

Suntem foarte curioşi de rezultat, mai ales că romanul lui Victor Hugo acoperă o imensă gamă de emoţii, drame şi tragedii posibile într-o viaţă de om. Va fi prea mult? Va fi tulburător? O să-ţi spunem părerea noastră despre ecranizare de îndată ce filmul se va lansa. Premiera românească este programată pentru 21 decembrie.

Iată mai jos trailerul? Te vei duce să vezi Mizerabilii?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 3 octombrie 2012 12:07
In 1998 a mai fost o ecranizare dupa roman cu Liam Nesson ,Jeofery rush, Claire danes. Miem i-a placut si acea ecranizare. Acesta e un muzical. Sunt chiar curios ce va iesi.
Chelbos pe 3 octombrie 2012 13:21
am sa ma uit. mersi pentru idee
Chelbos pe 3 octombrie 2012 13:19
pacat ca au facut filmul muzical. nu pot rezista sa ma uit la un astfel de film :(
aavramescu23 pe 3 octombrie 2012 15:24
Chicago a luat Oscar. Din pacate Rock of ages nu si-a scos bugetul, dar mie mi-a placut. tom Cruise face un rol de milioane. Ce sa mai vorbesc de Mamma mia, Moulin rouge alte filme care muzicale care au facut furori. Eu unul abia astept sa vad Mizerabilii muzicalul la cinema. Sunt multe filme muzicale bune, dar poate nu e genul tau. Eu unul vreau sa-l vad pentru actorii care joaca in el. Uita-te la Phantom of the opera, Mamma mia, Moulin rouge, Chicago, Rock of ages, Burlesque si apoi poate iti schimbi parerea despre muzicale :)
Bayard pe 3 octombrie 2012 18:51
cosmine ai dreptate... mamma mia, rock of ages, burlesque?? niste glume. Moulin Rouge mi-a placut, dar nu din cauza cantecelor.
Arlequinade pe 3 octombrie 2012 13:38
"pacat ca au facut filmul musical"- vai de cultura ta.

Filmul asta nu e ecranizare directa dupa carte. Chiar n-ati auzit de musical-ul "Les Miserables" / "Les Mis"? Dateaza de la inceputul anilor 80', are numere uriase de fani in toata lumea... si e in primele locuri din topul celor mai longevive musical-uri de pe Broadway si West End.

Asta e doar varianta "film" a musical-ului respectiv - deci DA, evident ca-i musical! That was the whole point, duh. E ca si cum ai spune ca filmul "Chicago" iti placea mai mult daca nu era musical, sau ca "Fantoma de la Opera" e ecranizarea romanului si ca nu-ti place ca-i pe muzica (acolo e si mai crunt, ca musical-ul dupa care e facut filmul a facut ferfelita romanul original).

aavramescu23 pe 3 octombrie 2012 15:22
Fantoma de la opera din 2004 e preferatul meu. Din pacate nu-l gasesc la noi niciunde pe DVD sua BD. Problema e ca niciin germania nu-l gasesc. Am rugat priteni de-ai mei plecati dincolo sa-l caute si nu-l gasesc. C
Arlequinade pe 3 octombrie 2012 15:31
aavramescu23, iti recomand cu caldura cumparaturile pe Internet, inclusiv la DVD-uri / BD-uri. Ai insa grija ca site-ul de pe care cumperi sa aiba "zona" potrivita playerului tau (sau daca ai player din ala care nu tine cont de zona, atunci e perfect). Eu am inceput de la a-mi cumpara o carte (nu se gasea la noi sau se gasea la un pret de 3 ori mai mare decat valoarea ei adevarata) si pe urma am continuat sa-mi iau lucruri de pe net, ca in final iesi mai ieftin si e si mai comfortabil. Tu trebuie doar sa te duci la posta sa-ti ridici coletul si gata, nu mai alergi, nu te mai agiti, nu nimic.
cosmin742000 pe 3 octombrie 2012 15:00
Faza e ca in ziua de azi nu se mai fac musicaluri calumea , actorii din ziua de azi ( majoritatea abia stiu sa joace , daramite sa mai si cante , sau sa danseze..Nici muzica din ziua de azi nu prea mai e muzica , fiind mai mult poluare fonica..Si cand mai vad ca " joaca " si Sacha Baron Cohen simt deja esecul.
Bayard pe 3 octombrie 2012 18:52
Nu-l subestima pe Sacha Baron Cohen :)
cosmin742000 pe 3 octombrie 2012 20:09
Vazut Sweeney Todd prea ciudat pentru gusturile mele.
Costirik pe 3 octombrie 2012 17:33
aaaaaaa e musical?? doar snobii cu aere de intelectuali se mai uita la acest gen de film;)
Apache95 pe 3 octombrie 2012 23:07
Atunci imi pare bine ca in sala de cinema nu o sa vad si handicapati ca tine......
deadlord pe 3 octombrie 2012 18:18
Sa speram ca va fi la fel de bun ca si cel din 1998
Fourleaf22 pe 3 octombrie 2012 18:55
Anne Hathaway e front runner la Best Supporting Actress si e boost-atata ca sa zic asa si de TDKR. Filmul are sanse mari la art direction, sound editing/mixing, original score evident si inclusiv la Best Picture. In schimb Tom Hooper nu vad cum ar putea sa castige iar dupa doar 2 ani, mai ales ca in 2011 a cam castigat pe nedrept in detrimentul lui Fincher, but alas the academy made bigger mistakes before :)
IchigoWolf pe 3 octombrie 2012 20:20
Abia astept sa il vad . Anne Hathaway e frumoasa , joaca bine si se pare ca are si voce buna. Iar din partea mea , e de zece ori mai interesant ca musical . Altfel ar fi doar inca o poveste dramatica.
alex_il_fenomeno pe 9 noiembrie 2012 13:46
urmeaza sa vedem despre ce e vorba.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells