Totul despre How To Train Your Dragon 2

de Ştefan Dobroiu în 19 Sep 2013
Noile aventuri ale lui Sughiţ sunt aşteptate în iunie 2014

Mai sunt aproximativ nouă luni până când vom vedea noile aventuri ale lui Sughiţ şi parcă timpul trece prea greu în aşteptarea acestei noi animaţii Dreamworks. După ce Cum să îţi dresezi dragonul se lansa în 2010, aruncând pe ecran o poveste emoţionantă asezonată din plin cu acţiune, iată că această combinaţie este reluată de Dreamwork în vara anului viitor, evenimentele din sequel având loc la cinci ani de la cele văzute şi răs-văzute în animaţia originală. Iată mai jos la ce ne putem aştepta de la a doua parte a trilogiei cu Sughiţ şi Ştirbul în prim-plan.

Iată sinopsisul oficial al lui How to Train Your Dragon 2: "Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ şi Ştirbul sfârtecă cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peşteră plină de dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiţ şi Ştirbul trebuie iarăşi să lupte pentru ceea ce cred, dându-şi seama că numai împreună au puterea de a schimba o dată pentru totdeauna viitorul oamenilor şi-al dragonilor deopotrivă."

Interesant la noul film este faptul că pur şi simplu explorează o nouă vârstă a personajului principal. Un copil în prima parte, Sughiţ este adolescent în a doua şi cu siguranţă provocările sale vor fi mai variate decât o nouă răfuială între oameni şi dragoni. Sunt mari şanse ca eroul să descopere dragostea şi chiar dacă nu o face, poziţia lui faţă de ceea ce i se întâmplă va fi diferită de cea din premiera lui 2010. Cum Hollywood-ul încearcă să schimbe cât mai puţin personajele într-o franciză, iniţiativa Dreamworks este mai mult decât entuziasmantă: avem practic un personaj nou, într-un context familiar.

Într-un interviu recent regizorul Dean DeBlois, co-semnatar al primului film şi deja angajat să-l realizeze şi pe al treilea, spune: "La sfârşitul primului film, toţi aceşti vikingi care iniţial erau izolaţi pe insula lor descoperă acum că, de pe spatele dragonilor, au acces la întreaga emisferă nordică. Şi cum curiozitatea lui Sughiţ creşte, harta se lărgeşte şi inevitabil vor da de noi dragoni şi noi culturi". Să ne amintim doar că un zvon timpuriu cu privire la sequel îl deconspira pe Sughiţ drept descoperitor al Americii, dar acest zvon nu a fost niciodată confirmat de echipa producătoare.

Vocile din primul film revin în totalitate: Jay Baruchel va fi din nou Sughiţ, iar Gerard Butler voluminosul său tată, lider al vikingilor, Stoick cel Vast. America Ferrera este Astrid, cu Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller şi Kristen Wiig oferind vocile grupului de prieteni al lui Sughiţ. Printre noile achiziţii vocale se numără Kit Harrington, devenit cunoscut după apariţia sa în Urzeala tronurilor şi deja protagonist al lui Pompeii, aşteptat la anul pe ecrane, dar şi mai cunoscuţii şi premiaţii Cate Blanchett şi Djimon Hounsou (anunţat recent şi în distribuţia lui Furios şi iute 7). Kit Harrington îl va interpreta pe principalul villain al filmului.

Speranţele noastre în legătură cu sequelul sunt mărite şi de o altă declaraţie a lui DeBlois. Regizorul şi scenaristul a spus că urmăreşte să facă povestea să evolueze într-un mod asemănător schimbării de ton din Imperiul contraatacă, al doilea film în ordine cronologică şi al cincilea episod al sagăi Star Wars. "Ce mi-a plăcut în mod deosebit la Imperiul contraatacă a fost că lărgea universul Star Wars în orice direcţie posbilă: emoţională, ca anvergură, din punctul de vedere al personajelor şi al distracţiei. A venit că o îmbunătăţire, acesta este şi scopul meu", a spus DeBlois.

Poţi vedea mai jos primul teaser al animaţiei ce se anunţă deja unul dintre hiturile lui 2014. Cu siguranţă vom vedea până la sfârşitul anului un trailer care să dezvăluie mai mult despre subiectul continuării. Aceasta se lansează mondial pe 13 iunie 2014 şi în România vine o săptămână mai târziu. How to Train Your Dragon 3 are data de premieră stabilită pe 17 iunie 2016.

Exploreaza subiecte similare:

Dean DeBlois, How to Train Your Dragon 2, Jay Baruchel, Cate Blanchett, Kit Harington, Pompeii, Kristen Wiig, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Gerard Butler, How to Train Your Dragon

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 19 septembrie 2013 10:56
Sughiţ şi Ştirbul :)) nu le tradusesem niciodata in mintea mea :)))
radurex25 pe 19 septembrie 2013 16:44
ma intreb daca or sa lege partea a doua de serial?
legolas05 pe 19 septembrie 2013 19:26
Primul film este unul dintre cele mai frumoase de animatie vazute de mine,astept cu nerabdare sa vad si aceasta parte.
alex_il_fenomeno pe 11 octombrie 2013 10:58
Pe primul l-am gasit genial, macar de acesta ar fi la fel ca el.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells