Totul despre Gone Girl

de Ştefan Dobroiu în 17 Apr 2014
Noul film al lui David Fincher aduce modificări romanului original

Romanul Gone Girl, de Gillian Flynn, era publicat în iunie 2012 şi ajungea curând pe lista bestseller-urilor compilată de The New York Times. În ciuda unor caracteristici ale cărţii, nu exista dubiu că drumul ei spre marele ecran va fi unul foarte rapid, iar ecranizarea a căpătat atractivitate şi mai mare când s-a aflat că celebrul David Fincher va fi răspunzător de transpunerea poveştii lui Nick Dunne şi a fetei sale dispărute, Amy Dunne.

Ben Affleck apare în rolul protagonistului Nick, iar Rosamund Pike în cel al soţiei sale, Amy, cu Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Kim Dickens şi mulţi alţii în roluri secundare. Cu ajutorul lor vom merge într-un mic orăşel din Missouri, unde Nick şi soţia lui s-au retras după ce el şi-a pierdut slujba în New York şi cuplul nu şi-a mai putut continua viaţa în costisitoarea metropolă. În ziua celei de-a cincea aniversări a mariajului lor, Nick se întoarce acasă şi nu o mai găseşte pe Amy. Bărbatul anunţă dispariţia la poliţie şi ulterior va deveni principalul suspect al cazului, după ce la conferinţa de presă nu se poate abţine să nu zâmbească fotografilor.

Cinemagia a încercat să citească romanul lui Gillian Flynn, dar recunoaştem că nu l-am terminat, probabil din cauza faptului că acesta a fost promovat ca un thriller, dovedindu-se a fi, cel puţin pe durata primelor capitole, explorarea unui mariaj destrămat. Oricum, David Fincher a declarat că scenariul se îndepărtează de la şirul de evenimente din roman şi că ecranizarea va fi diferită, în aspecte importante, de povestea originală.

Zilele trecute producţia a lansat şi un teaser trailer care arată tonul şi stilul folosite de Fincher, un adevărat maestru al thrillerului după filme precum Se7en, Zodiac şi The Girl with the Dragon Tattoo, pentru a aduce pe ecran romanul lui Flynn (autoarea a scris şi scenariul). Pe lângă parcurgerea unui itinerariu la capătul căruia ar trebui să aflăm ce s-a întâmplat cu "fata dispărută", filmul va explora teme precum lipsa de sinceritate, nefericirea în căsătorie şi falimentul naţional.

Faptul că cele două personaje principale şi-au pierdut slujbele din New York şi s-au mutat în alt oraş, într-un cartier plin de case mari şi pustii, după ce proprietarii nu şi-au mai permis să locuiască în ele, comentează pe marginea situaţiei economice a Satelor Unite. "Am vrut să existe sentimentul universal al falimentului... Am vrut ca totul să se simtă ca un mariaj gol pe dinăuntru ajuns într-un oraş gol pe dinăuntru, într-o ţară goală pe dinăuntru", le-a spus autoarea celor de la The Huffington Post, iar David Fincher merge pe aceeaşi direcţie filmând ecranizarea în culori sumbre.

Compozitorii Trent Reznor şi Atticus Ross au fost cooptaţi pentru a scrie coloana sonoră a filmului, Gone Girl fiind a treia colaborare a lor cu Fincher după Reţeaua de socializare şi The Girl with the Dragon Tattoo.

Gone Girl se va lansa în România 3 octombrie, în acelaşi timp cu premiera americană.

Iată mai jos trailerul filmului. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

David Fincher, Ben Affleck, Rosamund Pike, Gone Girl, Se7en, Zodiac

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carcel_claudiu pe 17 aprilie 2014 10:16
Nu stiu ce sa zic, sa va fie rusine ca n-ati putut termina o carte? Primele capitole sunt ca sa va duca in eroare, FATA DISPARUTA este o carte foarte buna si chiar Thriller.
StefanDo pe 17 aprilie 2014 10:24
sunt mii de carti de citit, nu e nicio rusine sa lasi una care nu te captiveaza si sa incepi o alta ;)
Dacianus pe 17 aprilie 2014 11:29
E rusine sa te lauzi cu asta, mai ales cand e vorba de o carte atat de bine scrisa. Nici macar nu e prima oara cand Stefan se faleste cu lipsa lui de cultura populara, despre care, pana la urma, e chiar meseria lui sa scrie. In cazul lui e incompetenta si nepregatire profesionala sa renunte la o carte legata de un film despre care are de scris o recenzie. E ca si cum un chirurg s-ar lauda ca nu a citit nimic despre un anumit tip de operatie pe care o va avea de facut, fiindca nu l-a captivat subiectul. Chiar si formularea sub care o face, arata cata minte are. In afara de Gloria, nu au prea ramas persoane cat de cat logice, care sa scrie articole aici. Mi-e dor de pitbull.
Bayard pe 17 aprilie 2014 12:21
Oricum au schimbat finalul pentru film, asa ca ce mai conteaza?
Dacianus pe 17 aprilie 2014 20:53
Intr-un articol intitulat atat de sigur de sine : "Totul despre Gone Girl", totul conteaza. Plus ca nu atat din cauza lui Stefan, cat din cauza Cristinei Grigore, am tot mai putina rabdare cu multele greseli din articolele cinemagiei, ridicate cumva prin respectabilitatea site-ului, la rang oficial. Ultima perla pe care a scos-o varzauana aia intr-o recenzie, e ca Stefan Zweig era australian. Cat de multa literatura trebuie sa ti se fi parut necaptivanta la viata ta, ca sa trantesti asa ceva?
carcel_claudiu pe 18 aprilie 2014 01:58
Și tot autoarea cărții s-a ocupat de scenariu și de finalul schimbat...hmm. Mulțumesc Dacianus pentru "intervenție". :)
JohnnyAddams pe 18 aprilie 2014 13:26
Nici eu n-am terminat-o, dar personajul Amy Dunne e absolut genial si are potential de Oscar, Rosamund Pike mi se pare alegerea perfecta. Cartea e foarte buna.
alex_il_fenomeno pe 12 octombrie 2014 01:41
Pare atractiv la prima vedere, vom vedea mai bine ce este de el dupa ce il vom urmari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells