Totul despre Big Hero 6

de Ştefan Dobroiu în 8 Sep 2014
Prima colaborare animată Disney-Marvel se lansează pe 23 ianuarie

Big Hero 6/Cei 6 super eroi se lansează în Statele Unite în noiembrie, iar în România pe 23 ianuarie. Cele câteva teasere şi clipuri lansate până acum ne fac să avem mare încredere în potenţialul acestei prime colaborări între Disney şi Marvel pe tărâm animat. Iată mai jos la ce ar trebui să ne aşteptăm de la Big Hero 6 şi cu ce ne-ar putea uimi filmul regizat de Don Hall (Winnie the Pooh) şi Chris Williams (Bolt).

În primul rând, vom vedea supereroi animaţi, povestea fiind inspirată de benzile desenate Marvel Big Hero 6. Lansate în 1998, benzile desenate descriau aventurile unui pestriţ grup de supereroi ce trebuie să înfrunte o provocare ieşită din comun. Nu ştim încă ce modificări a suferit povestea la transpunerea ei pe marele ecran, dar teaserele par să-l promoveze doar pe Hiro (voce Ryan Potter), eroul în vârstă de 14 ani al filmului. Hiro nu se poate lăuda cu superputeri, dar este un geniu al inventicii, iar cea mai bună dovadă a faptului că puştiul reuşeşte orice îi trece prin minte este Baymax, partenerul său artificial, cu formă de balon alb umanoid. Iniţial dezamăgit de aptitudinile (într-adevăr, foarte perfectibile) ale lui Baymax, Hiro va ajunge să se bazeze din plin pe puterile lui, atunci când antagonistul filmului îi răpeşte mama, iar puştiul va trebui să intre în grupul Big Hero 6.

În benzile desenate, liderul echipei de supereroi era Silver Samurai, întrezărit recent în ultimele aventuri ale lui Wolverine. Este evident că regizorii Dan Hall şi Chris Williams au adus schimbări aventurilor originale nu doar pentru că acţiunea are loc acum în San Fransokyo (un hibrid fictiv San Francisco-Tokyo), ci şi pentru că celebrul Silver Samurai a dispărut complet din poveste, dat fiind că drepturile asupra personajului aparţin studiourilor 20th Century Fox, cele care au adus pe ecrane, în repetate rânduri, faptele de vitejie ale lui Wolverine, interpretat de atâtea ori de australianul Hugh Jackman.

Trailerele par să sugereze că tonul filmului va fi unul ironic şi că cei şase supereroi ce dau titlul animaţiei se vor trezi fără voia lor aruncaţi în acţiune, făcând o mulţime de gafe şi provocând multe încurcături înainte de a-şi găsi esenţa "supereroică" necesară pentru a-şi salva oraşul şi familia de un villain ţinut încă secret de producători. Colegii lui Hiro şi Baymax sunt GoGo Tomago (Jamie Chung), un puşti atletic, mare fan al urmăririlor pline de adrenalină, Wasabi (Damon Wayans, Jr.), un tânăr foarte inteligent, dar uşor nevrotic şi obsedat de curăţenie, Honey Lemon (Génesis Rodríguez), o expertă în chimie, şi Fred (T. J. Miller), un fan al cărţilor de benzi desenate.

Fără a spune mai multe despre subiectul filmului, de teama spoilerelor, este interesant faptul că povestea îmbină elemente Disney (prietenia dintre un băiat şi robotul său) cu aventurile specifice universului Marvel, în care soarta întregii lumi atârnă atât de des de un fir de păr. Conform declaraţiilor producătorilor, animaţia va oferi multă acţiune şi, deşi producţia are loc în "laboratoarele" Disney, o parte importantă a echipei este formată din experţi Marvel, răspunzători de aventurile spectaculoase pe marile ecrane ale unor supereroi precum Iron Man, Thor, Căpitanul America şi Văduva Neagră.

Trailere sugerează că măcar o parte a echipei a fost implicată în realizarea lui Wreck-It Ralph, importantul succes de casă al Disney lansat în 2012 (470 de milioane încasate la nivel global). Big Hero 6 va fi foarte colorat şi va îmbina, aşa cum o face şi numele oraşului fictiv, elemente ale tradiţiei occidentale cu cele asiatice, în special japoneze. Faptul că acţiunea are loc în viitor face fundalurile arhitecturale să fie nefamiliare, dar regizorii au dorit şi elemente retro, pentru un aspect cât mai captivant.

Sunt mari şanse ca "starul" filmului să fie Baymax, robotul lui Hiro. Acesta este atât de neîndemânatic şi simpatic din cauza limitărilor sale, încât are toate şansele să-i facă o concurenţă puternică lui Olaf, omul de zăpadă din cel mai mare hit animat din toate timpurile, Frozen/Regatul îngheţat. Pentru realizarea lui, animatorii Disney au avut îndelungi conversaţii cu inginerii de la Carnegie Mellon University, experţi în tot mai popularul domeniu al "roboţilor moi", care promovează roboţi realizaţi din vinil gonflabil, pentru un aspect cât mai prietenos şi cât mai puţin contondent al creaţiilor lor.

Big Hero 6 va avea premiera mondială pe 23 octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Tokyo. Premiera americană urmează pe 7 noiembrie, în timp ce românii vor fi nevoiţi să aştepte data de 23 ianuarie 2015 pentru a se bucura de coloratele aventuri ale lui Hiro şi ale tovarăşilor săi.

Exploreaza subiecte similare:

Big Hero 6, Wreck-It Ralph, Don Hall, Chris Williams (IX)

Alte știri din cinema

Despre sursa de inspirație a filmului Little Women

Little Women va avea premiera la noi în data de 7 februarie

Interviuri pe covorul roșu la emisiunea „E! Live From Grammy & Oscar 2020”

Ceremonia Grammy are loc luni, 27 ianuarie iar cea Oscar – luni, 10 februarie

Bad Boys For Life, cea mai de succes lansare Sony Pictures din România

Prietenia dintre cei doi este cea mai puternică armă - de altfel, și cea care dă sarea și piperul întregii aventuri

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin se va desfășura între 20 februarie - 1 martie 2020

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells