Totul despre Better Living Through Chemistry

de Cinemagia în 13 Mar 2014
Comedia romantică are premiera în România pe 14 martie

Cu tagline-ul „Fericirea nu are formulă”, comedia urmăreşte aventurile unui farmacist dintr-un mic orăşel a cărui viaţă lipsită de evenimente se transformă într-un adevărat iureş când începe o relaţie cu o clientă seducătoare. Alcoolul şi drogurile vor face aventura lui Doug (Sam Rockwell) cu Elizabeth (Olivia Wilde) încă şi mai intensă, dar eroul îşi va da seama curând că nici măcar „chimia” nu este de ajuns...

Iată, în continuare, un sinopsis extins. Atenţie, articolul conţine unele spoilere!

Un farmacist de provincie acceptă să încerce să-l ucidă cu chimicale pe soțul amantei sale, dar lucrurile o iau razna când se răzgândește și nu mai știe cum să dea înapoi.

Faceți cunoștință cu farmacistul de provincie Doug Varney (Sam Rockwell). Un tip moale, pisat în permanență la cap de nevasta lui dominatoare (Michelle Monaghan), Doug înaintează ca un somnambul prin viață, dorindu-și ca lucrurile să se schimbe, dar fără să miște un deget. Se ocupă de farmacia Bishop, amplasată într-o piațetă rustică din centrul orășelului Woodbury, afacere pe care a preluat-o de la socrul lui. Walter Bishop (Ken Howard) este un tip morocănos care le știe el pe toate și care nu dă doi bani pe Doug.

Zi de zi, Doug are preocupările banale ale oricărui farmacist local: eliberează rețete, se consultă cu pacienții, și încearcă să-și țină sub control cei doi angajați cam înceți de minte – Janet (Jenn Harris) și Noah (Ben Schwartz). Dar, din ziua în care e nevoit să livreze personal o rețetă și ajunge la casa unei femei splendide, Elizabeth Roberts (Olivia Wilde), viața lui Doug o ia razna. Soție-trofeu plictisită de prea multă singurătate, Elizabeth e prizonieră în viața pe care o duce acum, exact ca și Doug. Deși cei doi vin din lumi extrem de diferite, între ei se declanșează instantaneu o atracție fizică și, după ce Elizabeth îl sărută, amețită fiind de aburii alcoolului, lui Doug i se deschide perspectiva unui nou început.

Cei doi își găsesc alinare unul în brațele celuilalt și astfel începe o relație toridă care e condimentată cu cunoștințele lui Doug în zona tulbure a farmacologiei. Ceea ce începuse ca o idilă banală se transformă în ceva mult mai intens. 

Doug începe să-și redescopere masculinitatea, ba chiar o învinge pe soția lui la turul ciclist anual pe care ea îl câștigase întotdeauna până atunci. Totul e distractiv până în momentul în Doug sugerează că ar putea să se folosească de priceperea lui la medicamente pentru a-l ucide pe soțul lui Elizabeth, pentru ca ea să-i poată moșteni averea... iar Elizabeth nu face mare lucru ca să-l facă să se răzgândească. Planul lor prinde tot mai mult contur, dar lucrurile se complică și la farmacie, unde primește controlul agentului DEA Andrew Carp (Norbert Leo Butz),care e infoensiv doar la prima vedere, căci, încetul cu încetul, începe să-l strângă cu ușa pe Doug pe măsură ce descoperă tot mai multe nereguli la inventar, dar și în registrele contabile. Disperați să apese pe butonul de “reset” al vieții lor, Doug și Elizabeth se dedică cu și mai multă ardoare planului lor criminal, pregătindu-și și o cale de scăpare pentru a fugi împreună spre o nouă aventură.

Dar o întâlnire întâmplătoare cu viitoarea lui victimă, soțul lui Elizabeth (Ray Liotta), îl face pe Doug să se răzgândească. În plus, gândul de a-și părăsi fiul adolescent, Ethan (Harrison Holzer), îl face să se convingă că e pe cale să facă o mare greșeală. Așa că într-o ultimă zi în care mai poate îndrepta lucrurile, Doug încearcă cu disperare să salveze ce se mai poate salva, înainte ca viața să i-o ia ireversibil la vale…

Exploreaza subiecte similare:

Better Living Through Chemistry, Sam Rockwell, Olivia Wilde, Michelle Monaghan, Ken Howard, Jenn Harris, Ben Schwartz, Norbert Leo Butz, Ray Liotta

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 14 martie 2014 01:39
Genul e comedie, drama (chiar comedie neagra) si nu este chiar cine stie ce. Trailerul este mai reusit decat tot filmul. Pt genul comedie romantica mai bine recomandati About Last Night ('Spune-mi ce-ai facut azi-noapte!') varianta noua cu Kevin Hart si Regina Hall (primul film About Last Night (1986) cu Demi Moore, Rob Lowe si James Belushi e printre dramediile mele preferate din anii 80 dupa Cocktail, Say Anything si The Last American Virgin).
alex_il_fenomeno pe 31 martie 2014 20:22
Ideea pare buna, iar realizarea pe masura...De abia astept sa il urmaresc si eu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells