Totul despre Avioane, următorul film după seria Cars (Maşini)

de Gloria Sauciuc în 8 Mai 2013
Planes face o incursiune în istoria aviaţiei. Nu e lipsită nici latura militară, iar Val Kilmer şi Anthony Edwards (Top Gun) dau voce celor două avioane de luptă F-18 Bravo şi Echo, cei care îl vor salva pe protagonist, deasupra Pacificului.

Planes, un spin-off al animaţiei Cars, din 2006, va avea premiera în cinematografele de la noi pe 6 septembrie, reinventând universul atât de îndrăgitelor Maşini. Va fi primul film din cadrul unei trilogii, produsă - de această dată - nu de către studiourile Pixar Animation Studios, ci de către studiourile DisneyToon. Noi imagini date publicităţii săptămâna aceasta ne-au făcut să acordăm un articol întreg filmului.

Dacă unii sunt sceptici în privinţa originalităţii sau a succesului animaţiei Planes, considerându-l un remake cu Avioane al animaţiilor Cars, cu siguranţă împărtăşesc primul gând al producătorilor - care au dorit iniţial să scoată filmul direct pe DVD. Ulterior s-a hotărât lansarea în cinematografe a filmului. Dacă primele informaţii despre proiectul Planes ne-au făcut să ne amuzăm la ideea că Disney va continua cu o trilogie a Bărcilor sau a Bicicletelor... am început să credem în proiect imediat ce am aflat subiectul filmului. Care ni s-a părut că are mare potenţial.

Dusty (Dane Cook) este un mic avion cu un singur motor, un avion care stropeşte culturile agricole, dar care visează să descopere o lume dincolo de micul orăşel Propwash Junction. Cu toate că fizicul nu îi prea permite, şi - în plus - îi este frică de înălţime, Dusty se înscrie în concursul Wings Around The Globe, în care va concura cu cele mai bune maşini de zbor de pe mapamond. Acest lucru, de altfel, le dă producătorilor ocazia să arate cele mai variate peisaje - de la Islanda şi Germania la India şi la Mexic, împreună cu o armată de personaje locale.

"Planes face o incursiune în istoria aviaţiei şi parcurge tot drumul de la avioanele istorice la cele mai recente tipuri, de la avioanele experimentale la cele de linie, de la avioanele de viteză la planoare şi la dirijabile", susţine regizorul Klay Hall, de altfel un cunoscător al aviaţiei cu un tată pilot pe portavion.

Nu e lipsită nici latura militară, iar Val Kilmer şi Anthony Edwards (Top Gun) dau voce celor două avioane de luptă F-18 Bravo şi Echo, cei care îl vor salva pe Dusty deasupra Pacificului. Pe lângă cele două F-18, Dusty va mai fi ajutat de cel mai bun prieten, cisterna Chug (Brad Garrett), de Dottie, un utilaj de încărcat (Teri Hatcher) şi de mentorul său, Skipper Riley (Stacy Keach), un avion Corsair istoric datând din cel de-Al Doilea Război Mondial. Concurenţii lui Dusty au parte de o gamă de voci talentate: Louis-Dreyfus dă vocea lui Rochelle, "iubita" franco-canadiană a lui Dusty, Cleese dă vocea lui Bulldog, un vechi De Havilland 88 Comet. Roger Craig Smith este Ripslinger, un avion ultimul răcnet construit din fibră de carbon şi triplu campion al concursului, de altfel supremul adversar al lui Dusty.

Pregătit iniţial pentru o premieră pe DVD, filmul va ajunge totuşi în cinematografe sub eticheta Walt Disney Pictures, în format Disney Digital 3D şi RealD 3D. Filmul va fi printre primele producţii DisneyToon Studios difuzate în cinematografe, de la Pooh's Heffalump (2005) încoace.

Cu toate că Pixar nu semnează producţia filmului, John Lasseter, şeful ambelor studiouri (Pixar şi Walt Disney Animation) şi regizorul Cars şi Cars 2, este unul dintre producători. "Am simţit întotdeauna că fiecare vehicul din lumea desenelor Cars are înăuntru un personaj, şi îmi place să personific şi avioanele deoarece ele se ridică de la sol şi duc oamenii acolo unde aceştia nu au mai fost", declară Lasseter. Mai mult, Maurissa Horwitz (monteur asistent la How to Train Your Dragon şi Monsters vs. Aliens) menţionează şi un sequel, Planes 2: Fire and Rescue în curriculum-ul vitae de pe pagina ei de Internet. S-a aflat şi că studiourile DisneyToon din Glendale lucrează încă din iunie 2012 la sequel-ul seriei Cars de la Pixar.

Ce părere aveţi despre Planes, va fi sub sau peste Cars? Vi se pare o idee bună acest spin-off?

Exploreaza subiecte similare:

Planes, Dane Cook, Val Kilmer, Anthony Edwards, Teri Hatcher, Brad Garrett, Stacy Keach, John Lasseter, Top Gun, Julia Louis-Dreyfus, Cars

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 8 mai 2013 12:58
Seria "Cars" a avut un succes nesperat, asa ca multi vor urmari acest film, din curiozitate cel putin...
Tyson_Kyd pe 8 mai 2013 13:14
Exact .
Tyson_Kyd pe 8 mai 2013 13:17
Am indragit foarte mult seria Cars si sunt pregatit pentru a urmarii si aceasta animatie .
Bayard pe 8 mai 2013 18:36
Au actori buni in distributie, dar eu am urat Cars asa ca nu o sa ma uit. Pe cand un articol despre Turbo? :)
zeno.marin pe 8 mai 2013 22:06
Bummer, here comes the SpitFraier! Some chicks may be hot but bombers are always cool! Eu cred ca va fi amuzant. Poate chiar mai amuzant decat Thomas (din seria cailor ferate) sau Cars (well, obviously about animated cars). Planuiesc sa-l vad daca voi avea ocazia. No kidding kids! :)
Maryanf25 pe 9 mai 2013 00:30
Nu-mi vine sa cred ca ai comparat Cars cu Thomas.
xerses pe 9 mai 2013 14:42
Va fi ceva inedit;deja ne facem cate o idee despre ce vom vedea urmarind articolul...
MikkaelWolfganger pe 9 mai 2013 22:47
Urmeaza seriile Vapoare, seria Submarine, seria Navete Spatiale, seria Sateliti si lista poate continua.Toate avand protagoniste ageasi erou,cu aceleasi disfunctionalitati si acelasi traseu spre implinire.Ce pot sa zic...?imaginatie si originalitatea sunt in floare la Pixar/Disney!
mirco2000 pe 15 iunie 2013 14:01
Sper ca va fi un film mai reusit decat Cars

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells