Totul despre American Hustle

de Ştefan Dobroiu în 28 Iun 2013
Thrillerul financiar este în cărţi pentru multe categorii la Oscar 2014

David O. Russell schimbă genul, dar nu şi actorii. După ce a luat prin surprindere amatorii de cinema cu al său Silver Linings Playbook, unul dintre cele mai premiate filme ale ultimului an, Russell face American Hustle, thriller financiar despre un caz de corupţie din anii '80. Iată mai jos detalii despre proiect, dar şi motivele pentru care acesta ar putea impresiona membrii votanţi ai Academiei americane de film la Oscarurile de la anul.

Cunoscut pentru faptul că revine adesea la actorii săi preferaţi, Russell îi distribuie în noul film pe Jennifer Lawrence, Bradley Cooper şi Robert De Niro, alături de ei apărând Christian Bale şi Amy Adams (a colaborat cu amândoi la The Fighter), dar şi Jeremy Renner şi Michael Peña. American Hustle porneşte de la cazul Abscam, o operaţiune FBI ce a avut loc la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80 vizând corupţia la nivel înalt în Statele Unite. Efectul operaţiunii a fost fără precedent în politica americană, mai mulţi congresmeni sfârşind cu condamnări la închisoare.

Conform lui David O. Russell, filmul său nu se vrea o dare de seamă a evenimentelor, fiind o "ficţionalizare" a acestora. Chiar şi aşa, sinopsisul lui American Hustle arată că cel puţin punctele principale au fost păstrate, printre ele numărându-se punctul central al operaţiunii: un specialist in escrocherii şi înşelăciuni este obligat de FBI să colaboreze pentru a face operaţiunea cât mai credibilă. În rolul eroului fără voie Irving Rosenfeld a fost distribuit Christian Bale, iar primele imagini de pe platourile de de filmare arată că actorul nu a ezitat să-şi schimbe din nou înfăţişarea pentru proiect. Cu 15 kilograme în plus, barbă şi ochelarii populari în epocă, Bale este aproape de nerecunoscut.

Amy Adams este Sydney Prosser, colaboratoarea şi amanta lui Rosenfeld, în timp ce Jennifer Lawrence este Rosalyn, soţia cu probleme de personalitate a escrocului. Bradley Cooper îl interpretează pe Richie DiMaso, agentul ce conduce operaţiunea, iar Jeremy Renner este Carmine Polito, un primar din New Jersey care va fi luat în vizor de FBI. Conform sinopsisului, Rosenfeld şi partenera sa se vor trezi la mijloc între puternicii din New Jersey, fie că aceştia sunt politicieni sau mafioţi, şi autorităţi, iar acţiunile lor nu vor fi deloc lipsite de consecinţe.

Descrierea personajelor (Rosalyn este "imprevizibilă", DiMaso "dezlănţuit", iar Polito "volatil") ne face să credem că American Hustler este cât se poate de promiţător în ceea ce priveşte potenţialul interpretărilor. De precizat că Silver Linings Playbook, filmul anterior al lui O'Russell, a fost nominalizat la toate cele patru categorii de interpretare ale Oscarurilor. Nu este deloc exclus ca American Hustler să reuşească aceeaşi performanţă.

Thrillerul este în cărţi la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original (David O'Russell şi Eric Singer), iar faptul că acţiunea se petrece acum mai bine de trei decenii îl recomandă la scenografie şi machiaj. Directorul de imagine suedez Linus Sandgren are şi el o şansă la Oscar. Distribuitorul american Columbia Pictures lansează filmul pe 25 decembrie, ultimul weekend când o producţie poate fi lansat pentru a fi eligibilă la gala Oscar 2014. Alegerea acestei date arată clar că producătorii mizează pe American Hustle pentru a impresiona membrii votanţi ai Academiei.

Exploreaza subiecte similare:

David O. Russell, Christian Bale, Amy Adams, American Hustle, Silver Linings Playbook, The Fighter, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner, Robert De Niro, Linus Sandgren

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 28 iunie 2013 17:41
Inca un film care se doreste candidat la Oscar...Insa subiectul este deja ca o moneda batuta.
marillion pe 28 iunie 2013 20:56
Tu fiind specialist, eşti cel mai îndreptăţit să dai un verdict.
adelutza_p pe 28 iunie 2013 20:06
Filmul este extrem de promitator. Atat datorita subiectului, cat si datorita actorilor. Poate ii va aduce lui Christian Bale inca un Oscar :) Se pare ca aceasta colaborare, Bale - O.Russell, este una foarte fructuoasa.
Theodor2011 pe 29 iunie 2013 02:33
Povestea filmului, descrisa pe scurt in acest articol, este de duzina si deja banala, operatiunii FBI, coruptie (la la la la la la) shit, bulshit. Pana la urma o sa ma uit, datorita distributiei de exceptie
Sorin87 pe 29 iunie 2013 09:23
dupa citirea articolului mi-a starnit curiozitatea sa il vad
Ovidiu239 pe 7 iulie 2013 17:30
Interesanta distributia
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2013 18:45
Poate va reusi sa impresioneze, cine stie cu ce filme se va lansa in paralel.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells