Tornade, pe marile ecrane din 12 iulie

de George Herescu în 8 Iul 2024
Producătorii francizelor Jurassic, Broune și Indiana Jones prezintă filmul Tornade, o continuare din zilele noastre al blockbuster-ului original care a făcut înconjurul lumii în 1996 – Twister.

Regizat de Lee Isaac Chung, regizorul scenarist nominalizat la Oscar pentru filmul Minari, Tornadeîi are în distribuție pe Daisy Edgar-Jones (Acolo unde cânta racii) și Glen Powell (Top Gun: Maverick), două personaje total diferite care trebuie să își unească forțele pentru a încerca să prevadă și posibil să îmblânzească imensa putere a tornadelor.

Edgar-Jones joacă rolul lui Kate Cooper, o fostă vânătoare de furtuni care a rămas marcată de o tornadă devastatoare cu care s-a întâlnit în timpul anilor de facultate, care acum studiază tiparele furtunilor în New York. Ea este atrasă înapoi în câmpiile deschise de prietenul ei, Javi, pentru a testa a un sistem de urmărire a tornadelor inovator. Acolo, ea se întâlnește cu Tyler Owens (Powell), fermecătorul și nesăbuitul superstar pe rețelele de socializare care se bucură să poată posta aventura urmăririi furtunii împreună cu echipajul lui la fel de imprudent, pe modelul cu cât mai periculos, cu atât mai bine.

Pe măsură ce sezonul furtunilor se intensifică, se declanșează fenomene terifiante nemaivăzute până acum, iar Kate, Tyler și echipele lor concurente se regăsesc direct pe căile furtunilor ce converg peste centrul Oklahomei în lupta vieții lor.

Din distribuția filmului mai fac parte Anthony Ramos în rolul lui Javi, Maura Tierney și Sasha Lane, împreună cu David Corenswet, Daryl McCormack, Kiernan Shipka și Nik Dodani.

Scenariul este semnat de Mark L. Smith, scriitorul de la filmul The Revenant, după o poveste a lui Joseph Kosinski (Oblivion), având la bază personajele create de Michael Crichon & Anne-Marie Martin. Tornade este produs de Frank Marchall (producătorul francizelor Jurassic și Indiana Jones), iar ca producători executivi semnează Steven Spielberg, Thomas Hayslip și Ashley Jay Sandberg.

Echipa de creație include directorul de imagine Dan Mindel (Misiune Imposibilă III), designerul de producție Patrick Sullivan, editorul Terilyn A. Shropshire, designerul de costume Eunice Jera Lee și compozitorul Benjamin Wallfisch.

Warner Bros. Pictures, Universal Pictures și Amblin Entertainment prezintă Tornade, regizat de Lee Isaac Chung, distribuit de Vertical Entertainment pe marile ecrane din țară din 12 iulie.

Exploreaza subiecte similare:

Twisters, Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Where the Crawdads Sing, Top Gun: Maverick, The Revenant, Mission: Impossible III

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells