Topul oraşelor lui Woody Allen

de Gloria Sauciuc în 5 Sep 2012

To Rome with Love rulează în premieră în cinematografele de la noi, completând seria oraşelor cărora celebrul regizor Woody Allen a dedicat în ultima vreme câte un film. Dacă New York-ul a fost locul de filmare al unora dintre cele mai bune producţii marca Woody Allen, şi ne gândim în primul rând la Annie Hall, dar şi Manhattan ori Hannah and Her Sisters, din anii '80, Allen a început să-şi extindă spre Europa marca regizorală, împins în principal de criteriile financiare.

Cel mai recent film al său, Din dragoste pentru Roma, a avut deja premiera în Italia, unde a făcut încasări de 3,7 milioane de dolari în weekendul premierei, situându-se pe primul loc în boxoffice, chiar peste super-producţia Battleship.

To Rome with Love continuă o serie de filme turnate în Londra, Barcelona şi Paris. Un clasament al popularităţii şi al criticii de specialitate pentru cele patru filme turnate în capitale europene culturale, găsiţi mai jos.

Afișează:
1 din 5

To Rome with Love/Din dragoste pentru Roma  (2012)

(6,6/10 rating pe imdb, 54 cronici pozitive pe rottentomatoes.com din totalul de 124)

To Rome with Love satirizează cultul pentru vedete şi procesul prin care tabloidele produc peste noapte staruri. Alec Baldwin este raisonneur-ul filmului, şi - totodată - vocea conştiinţei lui Jesse Eisenberg, un tânăr arhitect în film. Regizorul însuşi are o partitură.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 6 septembrie 2012 01:54
Woody Allen mi se pare in ultima vreme cam plafonat , prea previzibil , cu senzatia ca stii ce se va intampla in filmele lui .
alex_il_fenomeno pe 18 septembrie 2012 10:47
de departe Parisul, cel putin pana acum.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells