Top Gun: Maverick a devenit cel mai de succes film al lui Tom Cruise în cel de-al doilea weekend în care rulează

de Gloria Sauciuc în 6 Iun 2022
A obținut reacții favorabile din partea fanilor și a criticii

Top Gun: Maverick încă doboară recorduri în cel de-al doilea weekend de rulare, urmând succesului major din weekendul în care americanii sărbătoresc Memorial Day.

Weekendul a dus încasările lui Top Gun: Maverick la cifra de 291,6 milioane de dolari până duminică seara, depășind War of the Worlds (cu 234 milioane de dolari), ceea ce îl face filmul lui Tom Cruise cu cele mai mari încasări obținute vreodată la box-office în Statele Unite.

Top Gun: Maverick a obținut reacții favorabile din partea fanilor și a criticii, câștigând un scor acordat rar, anume A+, primul de altfel pe 2022, și având un rating excelent pe Rotten Tomatoes: 97%.

La box-office-ul internațional, sequel-ul filmului Top Gun din 1986 a „decolat” cu 124 de milioane de dolari, o sumă impresionantă dacă luăm în calcul că filmul nu este distribuit în teritorii cheie, în China și în Rusia.

„Tom Cruise a reușit una dintre cele mai îndrăznețe cascadorii ale carierei sale. Nu e vorba de vreo acrobație aeriană, ci de faptul că a reușit să atragă publicul în sălile de cinema cu un film care nu e despre supereroi”, scria Variety.

Publicul peste 40 de ani, căruia filmul le este destinat - probabil pentru că au văzut și originalul - constituie majoritatea publicului (55% dintre spectatori), un fapt impresionant deoarece această categorie de vârstă a fost cea mai sceptică în a reveni în sălile de cinema).

Exploreaza subiecte similare:

Top Gun: Maverick

Alte știri din cinema

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Discovery aduce un documentar unic: Bear Grylls și Președintele Zelenski: Zona de război

Pe 26 martie, de la ora 22:00, doar la Discovery Channel

Jack Farthing într-un interviu exclusiv despre Rain Dogs, care a debutat recent pe HBO Max

Serialul este fix despre acei oameni care nu sunt stereotipuri, oameni care nu pot fi incluși într-o categorie

Se lucrează la un serial Gattaca. Este în faza de dezvoltare la Showtime

Serialul va fi semnat de cei care au creat hit-ul Homeland

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells