Top. Cele mai costisitoare bătălii din Urzeala tronurilor

de Gloria Sauciuc în 15 Apr 2018
Bătălie de la Blackwater, cea de la Goldroad între Daenerys şi Jaime Lannister și războiul contra Regelui Nopţii, în clasament

Fanii Urzelii Tronurilor mai au încă un an de aşteptat pentru următorul sezon din popularul serial HBO, ceea ce nu îi opreşte să exulte la cea mai mică nouă informație despre serial. Informație care vine din partea unei companii de reciclări deşeuri, Morecambe Metals, ce şi-a bătut capul să calculeze costurile recuzitei metalice care a fost folosită în luptă la fiecare sezon al serialului HBO, alcătuind un top al celor mai extinse și scumpe bătălii care s-au dat în ținuturile fictive din GoT, scrie express.co.uk.

Dacă fiecare ciocnire se lasă cu vărsare de sânge, este firesc ca numeroase săbii şi armuri să sfârşească aruncate pe platoul de filmare. În Anglia, la un cost local de circa 120 de lire pe tona de metal reciclat, s-a calculat cât de scumpă este fiecare bătălie din Urzeala tronurilor.

De pildă, sângeroasa Bătălie de la Blackwater (sezonul 2) ar fi cea mai costisitoare. Ar fi produs 1842 de tone de deşeuri metalice, care ar ajunge pe piaţa actuală la 220.000 de lire, considerând că o sabie ar avea circa 1,5 kg. Cu 1000 de săbii folosite pentru Tronul de fier, acesta singur ar ajunge la 1,5 tone. Deci, Bătălia de la Blackwater ar duce la 1000 de ori greutatea tronului.

Pe locul doi ar fi Bătălia de la Goldroad între Daenerys şi Jaime Lannister, cu 249,8 tone de deşeuri metalice, iar pe locul trei Bătălia de la Castle Black cu 228,5 tone.

Războiul contra Regelui Nopţii (Vladimir Furdik) de la Hardhome vine pe locul patru. Iar duelul lui Jon Snow (Kit Harington) cu Ramsay Bolton (Iwan Rheon) e pe locul cinci cu 56,4 tone de deşeuri.

Pe lângă aceasta, se zvoneşte că un sinistru plan de a o răpi pe Sansa Stark (Sophie Turner) va prinde viaţă în ultimul sezon. În spatele planului ar fi Cersei Lannister, care ar fi angajat Compania de Aur pentru „a recupera ceva care îi aparţine". Ar putea fi vorba de Sansa, niciodată despărţită oficial de Joffrey? Ştim că Sansa a refuzat protecția lui Brienne din Tarth, însă oare a făcut bine cu asta? Vom vedea în sezonul 8, anul viitor.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones

Alte știri din cinema

Sebastian Stan îndrăgostit, în prima imagine din filmul Monday

Actorul de origine română va fi (re)văzut repede pe marile noastre ecrane, în producția Destroyer, din 25 ianuarie

Online streaming-ul nu va duce la desființarea sălilor de cinema

Netflix, HBO, Amazon, Hulu, iTunes, Disney+ nu vor lua clienții sălilor de cinema, se vede într-un studiu

Jason Momoa a dezvăluit care e cea mai grozavă parte din a fi Aquaman

Filmul se lansează pe marile noastre ecrane pe 21 decembrie

Sylvester Stallone a fost cel mai căutat actor pe Google în 2018

Nu toti cei aflaţi pe listă şi-au câştigat locul din motive demne de apreciat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 15 aprilie 2018 22:51
Sa nu o dea in bara la final..
unkn0wn pe 16 aprilie 2018 08:24
Totusi sezoanele 6 si 7 au fost slabe ca scenariu, un fel de telenovela.
carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 21:50
"Urzeala Tronurilor" in sus si iar "Urzeala Tronurilor" in jos...! O fi el un film bun, dar o pauza de un an este binevenita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells