Top cele mai bune filme din 2017

de Gloria Sauciuc în 25 Dec 2017
Dintre votanți au făcut parte critici de la IndieWire, de la revistele Time, Variety şi Entertainment Weekly, pe lângă publicaţii dedicate filmului precum Cineaste, Cinema Scope şi RogerEbert.com

Peste 200 de critici şi de ziarişti din întreaga lume au participat la cea de-a 11-a ediţie anuală IndieWire Critics Poll, pentru a vota cele mai bune filme ale anului, făcând din aceasta cel mai amplu eveniment critic de gen și cel mai relevant clasament.

Dintre participanţi au făcut parte critici de la IndieWire, de la revista Time, Variety şi Entertainment Weekly, pe lângă publicaţii dedicate filmului precum Cineaste, Cinema Scope şi RogerEbert.com.

Votanții au parcurs douăsprezece categorii. Fiecare categorie a cuprins multiple secţiuni, iar rezultatele au avut ponderi pentru calculul mediei. Criticilor li s-a cerut, totodată, să precizeze cele mai bune 10 filme ale anului, iar filmul de pe primul loc a avut ponderea cea mai mare în calculul mediei.

Thriller-ul social Get Out semnat de către Jordan Peele a rămas favoritul criticii în festivalurile pe unde s-a perindat, începând cu cel de la Sundance,  câştigând apoi susţinere în poll-ul anual de la Indie Wire. Este, de altfel, câştigâtorul locului 1 în clasament, fiind așadar numit cel mai bun film din 2017. Get Out a reuşit să fie în fruntea topului şi pentru cel mai bun debut şi pentru cel mai bun scenariu.

Lady Bird, filmul despre maturizare semnat de către Greta Gerwig a avut de asemenea succes la mai multe categorii, câştigând premiul pentru cea mai bună actriţă (Saoirse Ronan în rolul titular), dar şi titlul de cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Laurie Metcalf, ca mamă a acesteia.

Paul Thomas Anderson a ieşit ca cel mai bun regizor, pentru drama romantică plasată în anii 1950 Phantom Thread.

Timothee Chalamet a fost numit cel mai bun actor aflat la debut cu Call Me By Your Name, în timp ce Willem Dafoe, manager de motel ieftin în filmul The Florida Project, a ieşit cel mai bun actor în rol secundar.

Cu Faces Places, semnat Agnes Varda, un studiu asupra clasei muncitoare şi asupra creativităţii, a câştigat la secţiunea cel mai bun documentar.

La doar câteva zile după ce a ratat lista scurtă a Oscar-ului pentru film străin, dramatizarea poveştii activiştilor ACT UP BPM (Beats per Minute) a câştigat la secţiunea cel mai bun film străin.

Roger Deakins a câştigat cea mai bună imagine pentru Blade Runner 2049, în timp ce Coco de la Pixar a câştigat pentru cea mai bună animaţie.

Exploreaza subiecte similare:

Get Out, Lady Bird, Saoirse Ronan, Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson, Laurie Metcalf, Phantom Thread, Willem Dafoe, The Florida Project , Coco, Roger Deakins, Agnès Varda

Alte știri din cinema

Serialul fantasy Britannia, de marți exclusiv la HBO și pe HBO GO

Serialul va avea premiera la HBO pe 23 ianuarie, de la ora 20:00

„Gloria” unei fapte bune (și decăderea ei), din 26 ianuarie în cinematografe

Filmul „Gloria” va fi distribuit în cinematografele din România din 26 ianuarie, de Transilvania Film

Ce ar face Winston Churchill, dacă ai lua cina cu el

Darkest Hour. Ziua decisivă îl are în rol principal pe Gary Oldman, care îl interpretează memorabil pe Winston Churchill, fiind principalul favorit la Oscar 2018

Ce rol va juca DiCaprio în noul film al lui Tarantino

Acţiunea filmului este plasată în anul în care actriţa Sharon Tate a fost ucisă de către clanul Manson

Părerea ta

Spune-ţi părerea
woodstar pe 25 decembrie 2017 18:39
Printre singurele dati in care sunt de acord cu un top de genul.
Get Out chiar este cel mai bun film al anului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells