Top cele mai bune filme din 2017

de Gloria Sauciuc în 25 Dec 2017
Dintre votanți au făcut parte critici de la IndieWire, de la revistele Time, Variety şi Entertainment Weekly, pe lângă publicaţii dedicate filmului precum Cineaste, Cinema Scope şi RogerEbert.com

Peste 200 de critici şi de ziarişti din întreaga lume au participat la cea de-a 11-a ediţie anuală IndieWire Critics Poll, pentru a vota cele mai bune filme ale anului, făcând din aceasta cel mai amplu eveniment critic de gen și cel mai relevant clasament.

Dintre participanţi au făcut parte critici de la IndieWire, de la revista Time, Variety şi Entertainment Weekly, pe lângă publicaţii dedicate filmului precum Cineaste, Cinema Scope şi RogerEbert.com.

Votanții au parcurs douăsprezece categorii. Fiecare categorie a cuprins multiple secţiuni, iar rezultatele au avut ponderi pentru calculul mediei. Criticilor li s-a cerut, totodată, să precizeze cele mai bune 10 filme ale anului, iar filmul de pe primul loc a avut ponderea cea mai mare în calculul mediei.

Thriller-ul social Get Out semnat de către Jordan Peele a rămas favoritul criticii în festivalurile pe unde s-a perindat, începând cu cel de la Sundance,  câştigând apoi susţinere în poll-ul anual de la Indie Wire. Este, de altfel, câştigâtorul locului 1 în clasament, fiind așadar numit cel mai bun film din 2017. Get Out a reuşit să fie în fruntea topului şi pentru cel mai bun debut şi pentru cel mai bun scenariu.

Lady Bird, filmul despre maturizare semnat de către Greta Gerwig a avut de asemenea succes la mai multe categorii, câştigând premiul pentru cea mai bună actriţă (Saoirse Ronan în rolul titular), dar şi titlul de cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Laurie Metcalf, ca mamă a acesteia.

Paul Thomas Anderson a ieşit ca cel mai bun regizor, pentru drama romantică plasată în anii 1950 Phantom Thread.

Timothee Chalamet a fost numit cel mai bun actor aflat la debut cu Call Me By Your Name, în timp ce Willem Dafoe, manager de motel ieftin în filmul The Florida Project, a ieşit cel mai bun actor în rol secundar.

Cu Faces Places, semnat Agnes Varda, un studiu asupra clasei muncitoare şi asupra creativităţii, a câştigat la secţiunea cel mai bun documentar.

La doar câteva zile după ce a ratat lista scurtă a Oscar-ului pentru film străin, dramatizarea poveştii activiştilor ACT UP BPM (Beats per Minute) a câştigat la secţiunea cel mai bun film străin.

Roger Deakins a câştigat cea mai bună imagine pentru Blade Runner 2049, în timp ce Coco de la Pixar a câştigat pentru cea mai bună animaţie.

Exploreaza subiecte similare:

Get Out, Lady Bird, Saoirse Ronan, Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson, Laurie Metcalf, Phantom Thread, Willem Dafoe, The Florida Project , Coco, Roger Deakins, Agnès Varda

Alte știri din cinema

Anca Damian, premiul de regie la Festivalul de la Varșovia

Regizoarea a primit premiul pentru filmul Moon Hotel Kabul, scris împreună cu Lia Bugnar, cu Florin Piersic jr. protagonist

Mark Hamill confirmă revenirea lui Luke în Star Wars: Episode IX

Lansarea filmului este programată în Statele Unite pe 20 decembrie 2019, când va debuta şi pe marile ecrane de la noi

Sebastian Stan şi starul lui Fifty Shades, rivali în dragoste într-o dramă romantică

Triunghiul amoros va fi declanşat de personajul lui Shailene Woodley

Durata lui Aquaman, dezvăluită. Filmul va ţine peste două ore

Filmul se lansează la noi pe 21 decembrie

Părerea ta

Spune-ţi părerea
woodstar pe 25 decembrie 2017 18:39
Printre singurele dati in care sunt de acord cu un top de genul.
Get Out chiar este cel mai bun film al anului.

margott pe 10 februarie 2018 20:54
N-o sa inteleg niciodata ce cauta Lady Bird la Oscarurile de anul asta, n-are nimic special. Get Out e original, dar ca si in cazul lui Lady Bird, mi se pare supraestimat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells