Top cele mai bune filme din 2017

de Gloria Sauciuc în 25 Dec 2017
Dintre votanți au făcut parte critici de la IndieWire, de la revistele Time, Variety şi Entertainment Weekly, pe lângă publicaţii dedicate filmului precum Cineaste, Cinema Scope şi RogerEbert.com

Peste 200 de critici şi de ziarişti din întreaga lume au participat la cea de-a 11-a ediţie anuală IndieWire Critics Poll, pentru a vota cele mai bune filme ale anului, făcând din aceasta cel mai amplu eveniment critic de gen și cel mai relevant clasament.

Dintre participanţi au făcut parte critici de la IndieWire, de la revista Time, Variety şi Entertainment Weekly, pe lângă publicaţii dedicate filmului precum Cineaste, Cinema Scope şi RogerEbert.com.

Votanții au parcurs douăsprezece categorii. Fiecare categorie a cuprins multiple secţiuni, iar rezultatele au avut ponderi pentru calculul mediei. Criticilor li s-a cerut, totodată, să precizeze cele mai bune 10 filme ale anului, iar filmul de pe primul loc a avut ponderea cea mai mare în calculul mediei.

Thriller-ul social Get Out semnat de către Jordan Peele a rămas favoritul criticii în festivalurile pe unde s-a perindat, începând cu cel de la Sundance,  câştigând apoi susţinere în poll-ul anual de la Indie Wire. Este, de altfel, câştigâtorul locului 1 în clasament, fiind așadar numit cel mai bun film din 2017. Get Out a reuşit să fie în fruntea topului şi pentru cel mai bun debut şi pentru cel mai bun scenariu.

Lady Bird, filmul despre maturizare semnat de către Greta Gerwig a avut de asemenea succes la mai multe categorii, câştigând premiul pentru cea mai bună actriţă (Saoirse Ronan în rolul titular), dar şi titlul de cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Laurie Metcalf, ca mamă a acesteia.

Paul Thomas Anderson a ieşit ca cel mai bun regizor, pentru drama romantică plasată în anii 1950 Phantom Thread.

Timothee Chalamet a fost numit cel mai bun actor aflat la debut cu Call Me By Your Name, în timp ce Willem Dafoe, manager de motel ieftin în filmul The Florida Project, a ieşit cel mai bun actor în rol secundar.

Cu Faces Places, semnat Agnes Varda, un studiu asupra clasei muncitoare şi asupra creativităţii, a câştigat la secţiunea cel mai bun documentar.

La doar câteva zile după ce a ratat lista scurtă a Oscar-ului pentru film străin, dramatizarea poveştii activiştilor ACT UP BPM (Beats per Minute) a câştigat la secţiunea cel mai bun film străin.

Roger Deakins a câştigat cea mai bună imagine pentru Blade Runner 2049, în timp ce Coco de la Pixar a câştigat pentru cea mai bună animaţie.

Exploreaza subiecte similare:

Get Out, Lady Bird, Saoirse Ronan, Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson, Laurie Metcalf, Phantom Thread, Willem Dafoe, The Florida Project , Coco, Roger Deakins, Agnès Varda

Alte știri din cinema

Scenariul episodului pilot al lui Judge Dredd: Mega-City One a fost finalizat

Serialul postului SyFy ar putea fi lansat anul viitor

Ce vedem în IMAX și 4DX vara aceasta

Iată ce filme poţi urmări în următoarele luni în cele mai cool formate de cinema

Tom Hardy, despre viitorul filmelor Mad Max

„De la bun început a fost în plan o trilogie”, a declarat starul la San Diego Comic-Con 2018

Guardians of the Galaxy 3 a rămas fără regizor după dezvăluirea unor mesaje ofensatoare

James Gunn, care a stat la cârma primelor două filme din serie, a fost concediat de studiourile Disney

Părerea ta

Spune-ţi părerea
woodstar pe 25 decembrie 2017 18:39
Printre singurele dati in care sunt de acord cu un top de genul.
Get Out chiar este cel mai bun film al anului.

margott pe 10 februarie 2018 20:54
N-o sa inteleg niciodata ce cauta Lady Bird la Oscarurile de anul asta, n-are nimic special. Get Out e original, dar ca si in cazul lui Lady Bird, mi se pare supraestimat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells