TOP 5 al starurilor cu apariții episodice în „Friends”/„Prietenii tăi” - și poveștile din spatele lor

de Cinemagia în 15 Apr 2021
Începând cu 15 aprilie, toate cele 10 sezoane din Friends sunt disponibile pe HBO GO

Celebritățile de la Hollywood aveau frecvent apariții în una dintre cele mai populare seriale de comedie din toate timpurile: Friends. Mai jos, am făcut o listă cu aparițiile episodice care au, poate, cele mai amuzante povești în spatele lor.

Legende spontane: Robin Williams și Billy Crystal (sezonul 3, episodul 24)

Scena: Prietenii, care de obicei, pierd vremea la Central Perk. Monica este pe cale să spună o poveste când doi tipi ciudați (Williams și Crystal) se înghesuie pe canapea. Williams se plânge cu disperare că are impresia că soția lui îl înșală, ba mai mult, el suspectează că soția îl înșală cu ginecologul ei. Monica face o încercare firavă să își continue povestea, dar apoi renunță, dând de înțeles că povestea celor doi excentrici este mult mai incitantă, așa că toți ar trebui s-o asculte. Și are dreptate: în doar câteva momente se dovedește că amicul jucat de Crystal era cel care l-a încornorat pe personajul lui Williams, care părăsește cafeneaua în mod furtunos.

Povestea din spate: Williams și Crystal au fost prieteni buni până la moartea tragică și timpurie a lui Williams. La momentul acela, ei lucrau împreună la un film care era filmat în același studio ca și serialul, la doar o ușă distanță. Cei doi actori de comedie au ajuns întâmplător pe platourile Friends, acolo unde scenariștii serialului i-au abordat și i-au convins pe Williams și Crystal - deja cunoscuți atunci în lumea întreagă - să aibă o apariție episodică. Scena de mai sus, care a fost improvizată complet, a fost filmată în fix aceeași zi. Tehnica lor de improvizație i-a copleșit pe colegii lor, cu Matt LeBlanc (Joey) intervenind spontan la un moment dat, întrebând dacă Crystal era ginecologul respectiv, la care Crystal i-a răspuns spontan că are o conversație privată. Courteney Cox (Monica) a improvizat și ea reacția la întrebarea lui Kudrow de la final, când a spus că nu are idee ce poveste voia să spună.

Babysitterul temporar: Freddie Prinze Jr. (sezonul 9, episodul 6)

Scena: Există nedrept de puține mențiuni ale apariției lui Prinze Jr. ca babysitter, deși actorul este grozav în rolul sensibilului Sandy. Ross (David Schwimmer) nu poate să înțeleagă cum un bărbat poate avea un job atât de tradițional feminin, așa că oricât de perfect ar fi Sandy ca bonă masculină (sau „manny”), Ross vrea să scape de el. Sandy acceptă decizia, dar, pe post de rămas bun, el îl ajută pe Ross să descopere motivele din spatele resentimentelor lui.

Povestea din spate: La început, Tom Hanks trebuia să joace bona, dar câștigătorul a două Premii Oscar a trebuit să renunțe la rol din cauza unei alte filmări cu programul modificat. Agentul lui Prinze Jr. l-a anunțat pe actor că exista o ocazie pentru o apariție într-un episod din Friends - singurul dezavantaj fiind că filmările aveau loc a doua zi. Actorul s-a simțit puțin tulburat, dar nu și-a permis să intre în panică. Nu numai că a reușit să memoreze replicile cu o viteză-record, dar a reușit și să învețe să cânte Greensleeves la flaut, deși nu mai cântase la un instrument muzical de suflat. Ne-ar fi plăcut să-l vedem și pe Hanks în rol de bonă, dar Prinze Jr. a făcut o treabă minunată!

Cel care a pierdut un pariu: Bruce Willis (sezonul 6, episoadele 21-22-23)

Scena: Este dificil să scoți în evidență un singur moment: în tot timpul, Willis este genial în rolul tatălui strict și îngrijorat al lui Elizabeth (Alexandra Holden), iubita mult mai tânără a lui Ross. El începe o relație cu Rachel (Jennifer Aniston), iar relația îl transformă dintr-un tip ursuz într-un plângăcios. Poate cel mai memorabil moment este cel în care Paul, jucat de Willis, încearcă să-și demonstreze masculinitatea în fața oglinzii - cu un mârâit care ar trebui să sune ca de bestie, cu flexii de bicepși și cântând „I’m just a love machine” - o scenă ridicolă la care este martor Ross, care se ascunde sub pat.

Povestea din spate: Potrivit legendei, Matthew Perry, care-l joacă pe Chandler, și Willis au făcut un pariu atunci când filmau The Whole Nine Yards împreună: primul credea că filmul va deveni numărul unu la box office, dar colegul lui n-avea la fel de multă încredere în producție. Până la urmă, filmul a fost pe primul loc timp de câteva săptămâni, forțându-l pe Willis - care pierduse pariul - să accepte rolul lui Paul. Actorul nu a confirmat niciodată povestea despre pariu (în mod evident, ar fi fost ciudat să se îndoiască de succesul filmului său la box office), dar incidentul nu a fost anchetat în profunzime și a fost o victorie pentru toată lumea implicată: producția a beneficiat de pe urma apariției unei vedete, Willis a câștigat un Premiu Emmy, și cinci fundații separate au câștigat fiecare câte o sumă frumușică atunci când actorul și-a donat onorariul în scopuri caritabile.

Cel cu trac: Charlie Sheen (sezonul 2, episodul 23)

Scena: Iubitul marinar al lui Phoebe, Ryan (Sheen) este pe cale să se întoarcă pe uscat. Plini de dor, amândoi abia așteaptă să se revadă, dar ea se îmbolnăvește subit de varicelă. Dar nici acest lucru nu-l poate ține pe el departe de ea, deși este obosit după o perioadă lungă petrecută pe vapor, și cei doi se sărută, ceea ce face ca weekendul romantic să devină o petrecere cu scărpinat.

Povestea din spate: Deși apăruse deja într-un număr considerabil de filme - episodul a fost filmat după ce el a lucrat la Platoon și Wall Street, ca să dăm două titluri de renume - Sheen tot s-a panicat în timpul filmărilor. Actorul nu era obișnuit să lucreze cu un public live pe platouri și a devenit atât de emoționat încât picioarele au început să-i tremure. Creatorii au găsit o soluție creativă: au spus publicului din studio că aveau nevoie de o pauză tehnică, timp în care actorul a fost calmat în culise de fratele lui, Emilio Estevez, și a reușit în sfârșit să continue filmările. După ce și-a depășit momentele de trac, Sheen s-a bucurat de filmările pentru Friends și mereu și-a amintit de munca la serial ca de o experiență grozavă.

Vecinul nerușinat: Danny DeVito (sezonul 10, episodul 11)

Scena: Petrecerea burlăcițelor plănuită de Monica și Rachel pentru Phoebe pare să fie mai reținută decât se aștepta aceasta. Aflăm că viitoarea mireasă nici nu-și poate imagina o petrecere fără un stripper, așa că prietenele ei simt că trebuie să îi găsească unul. Dar opțiunea de ultimă clipă nu este satisfăcătoare: un tip de vârstă mijlocie și grăsun (DeVito) ajunge la petrecere. Se referă la sine drept „Ofițerul Corp bun”, rămâne fără suflare când urcă scările, iar mișcările lui de dans sunt pe același plan cu al unui hamster care primește prea multă mâncare.

Povestea din spate: Cum a obținut Danny DeVito rolul unui stripper aproape de pensie nu e o poveste cu multe întorsături de situație, dar este una minunată în simplitatea ei: vecina lui din acea vreme era nimeni alta decât Jennifer Aniston, care l-a întrebat dacă vrea să apară în serial. „Cum ai putea să spui pas ocaziei de a face striptease pentru doamnele minunate din Friends?”, a spus DeVito. „Nu aș rata asta pentru nimic în lume”. A fost atât de entuziasmat încât, dacă ar fi fost după capul lui, ar fi arătat și mai multă piele dezgolită și ar fi scăpat de și mai multe dintre hainele lui, dar creatorii au simțit că scena era deja destul de puternică.

Serialul Friends este disponibil de astăzi pe HBO.

Exploreaza subiecte similare:

Robin Williams, Billy Crystal, Friends, Freddie Prinze Jr., Bruce Willis, Charlie Sheen, Danny DeVito, Matthew Perry, The Whole Nine Yards, David Schwimmer, Tom Hanks, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Emilio Estevez, Platoon, wall street, Jennifer Aniston, Alexandra Holden

Alte știri din cinema

Jupiter's Legacy: cum faci ordine într-o lume dezlănţuită?

Serialul cu supereroi este disponibil pe Netflix din 7 mai

Noul spot TV cu Loki promite o călătorie cu senzaţii tari

Serialul semnat de către Kevin Feige şi de studiourile Marvel va duce lucrurile la nivel cosmic pe măsură ce Zeul Neascultării - Loki (Tom Hiddleston) - intră în centrul acţiunii

Jupiter's Legacy, o "obsesie timp de trei ani şi jumătate"

Iată ce are de spus Mark Millar despre serialul cu supereroi Jupiter's Legacy

Armată de drone pentru promovarea action-ului Without Remorse

Filmul cu Michael B. Jordan a avut parte de o promovare inedită din partea Amazon

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 19 aprilie 2021 05:01
A început Amazon Prime Video să adauge subtitrări în limba română. Am observat la The Boys, The Tick, Hunters și Upload. Plus doi bărbați și jumătate. Dr House. Și altele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells