Top 35 filme horror, conform unui studiu ce a măsurat cât crește pulsul spectatorilor

de Marina Florea în 20 Oct 2020
În momentul de maximă tensiune al filmului Sinister, spectatorii din grupul de studiu au avut o medie a ritmului cardiac de 131 de bătăi pe minut

Apropierea Halloween-ului, pe 31 octombrie, face ca interesul pentru genul horror să crească, dacă nu neapărat pentru cinefili, măcar pentru producătorii de filme, ce țin pentru această perioadă lansarea de producții de groază - pe platformele de streaming și în cinematografe. În România, de exemplu, pe 30 octombrie se lansează pe marile ecrane The Craft: Legacy / Clubul tinerelor vrăjitoare iar platformele de streaming au secțiuni special dedicate horror-ului. Noi clasamente sunt făcute, noi studii sunt demarate. În această perioadă, publicațiile dedicate filmului alocă mai mult spațiu informațiilor despre acest gen. Așa că, un nou studiu - ce clasifică filmele după cât crește pulsul spectatorului în timp ce le privește - ne-a atras atenția.

Studiul a fost realizat de broadbandchoices.co.uk.și a luat în calcul filme horror iconice. Așadar, 50 dintre cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor, selectate - după cum spun realizatorii studiului - după ce au fost consultate liste de preferințe ale criticilor de film, punctaje de pe  IMBD și Rotten Tomatoes, plus recomandări de pe platforma Reddit, au fost vizionate de grupul de studiu - alcătuit din 50 de persoane.

Fiecare din cei 50 au vizionat 120 de minute de producții horror, timp în care au fost conectați la aparate de monitorizare a bătăilor inimii. Ulterior s-a făcut media aritmetică și a rezultat că filmul din 2012 Sinister a ridicat cel mai mult pulsul spectatorilor, de la 65 de bătăi pe minut la 86 de bătăi pe minut. Un puls normal este cuprins între 60 și 100 de bătăi pe minut. Adus pe ecrane de producătorii popularelor Paranormal Activity și Insidious și regizat de Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose), Sinister ni-l prezintă pe Ellison (Ethan Hawke), autor de cărți de investigație, care se mută cu întreaga familie într-o casă nouă, invocând motive legate de cercetare, fără să le spună, însă, că locuința a fost scena a patru crime.

În momentul de maximă tensiune al filmului Sinister, spectatorii din grupul de studiu au avut o medie a ritmului cardiac de 131 de bătăi pe minut, foarte puțin sub următorul clasat - producția Insidious - ce a provocat spectatorilor 133 de bătăi pe minut în momentul culminant. Insidious a menținut spectatorilor o medie a ritmului cardiac de 85 bătăi pe minut, de aceea este al doilea în top. În clasament intră și The Conjuring (cu 84 bpm), Hereditary (cu 83 bpm) și Paranormal Activity (82 bpm).

Iată clasamentul complet:

    Sinister
    Insidious
    The Conjuring
    Hereditary
    Paranormal Activity
    It Follows
    The Conjuring 2
    The Babadook
    The Descent
    The Visit
    The Ring
    A Quiet Place
    A Nightmare on Elm Street
    Halloween
    The Texas Chain Saw Massacre
    28 Days Later...
    The Exorcist
    Hush
    It
    Scream
    The Grudge
    The VVitch: A New-England Folktale
    The Blair Witch Project
    Alien
    The Thing
    Poltergeist
    Annabelle
    Friday the 13th
    El orfanato
    Dark Skies
    Wolf Creek
    The Omen
    The Shining
    Get Out
    Odishon

Exploreaza subiecte similare:

Sinister, Ethan Hawke, Insidious, The Conjuring, Hereditary, Paranormal Activity, It Follows, The Conjuring 2, The Babadook, The Descent, The Ring, A Quiet Place, A Nightmare on Elm Street, halloween, The Texas Chain Saw Massacre, 28 Days Later..., The Exorcist, Hush, It, Scream, The Grudge, The VVitch: A New-England Folktale, The Blair Witch Project, Alien, The Thing, poltergeist, Annabelle, Friday the 13th, El Orfanato, Dark Skies, The Omen, Wolf Creek, The Shining, Get Out, Odishon, The Exorcism of Emily Rose, The Craft: Legacy

Alte știri din cinema

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Trailerul Gladiator 2 este aici!

Puterea coruptă şi idealul libertăţii se confruntă din nou în arena Colosseumului

Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial

"Îngerul morţii" de la Auschwitz a fost vizat de o spectaculoasă misiune de capturare

Când casa inteligentă devine mortală: trailerul Afraid!

Horror-ul în care un program de inteligenţă artificială se insinuează în viaţa unei familii se lansează pe 30 august

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells