Top 2019. Iată preferințele românilor în materie de filme

de Gloria Sauciuc în 23 Dec 2019
Cinemagia a alcătuit clasamentul filmelor după încasările obținute în țara noastră în weekendul premierei

Românii iubesc supereroii, sunt atașați de francize și de comediile romantice românești, reiese din box office-ul pe 2019. Cinemagia a așteptat lansarea blockbusterului Star Wars: Skywalker - Ascensiunea pentru a alcătui clasamentul filmelor lansate în țara noastră. Criteriul prezentului top sunt încasările din weekendul premierei, adică din perioada vineri-duminică, unele producții beneficiint și de o avanpremieră (miercuri sau joi).

Așadar, după încasărie de la debutul în cinema, în fruntea clasamentului se află filmul Avengers: Endgame, concluzia mult așteptată a evenimentelor din „Infinity War”. Filmul se poate revedea luni, miercuri și joi la HBO. Românii au vrut să vadă cum se va încheia destinul îndrăgitelor personaje după ce Thanos a prefăcut în scrum jumătate dintre creaturile din univers.

Pe locul doi se află animația Frozen II. În 2013, Frozen era a doua cea mai populară producție lansată în țara noastră. Iată că, la șase ani diferență, continuarea își menține recordul. O animație de o mare complexitate vizuală, cu o poveste despre dragostea pentru cei dragi şi despre situaţiile când ne punem pe locul doi.

Star Wars: Skywalker - Ascensiunea i-a adus la cinema pe toți cei care au dorit să vadă „finalul sagăi Skywalker”. JJ Abrams, regizorul filmului, și-a propus „să ofere fanilor un final emoționant și revelator. Filmul trebuie să răspundă la o mulțime de întrebări și să lămurească o sumă de mistere rămase fără explicație”, a declarat regizorul. Și, într-adevar, filmul Star Wars: The Rise of Skywalker dezleagă o serie de mistere. Filmul oferă o confruntare între bine şi rău, care îi are în spate pe toți cavalerii Jedi contra tuturor cavalerilor Sith, o dezlegare a probabil celui mai discutat mister de la premiera lui „The Force Awakens” încoace şi revenirea unui villain emblematic, printre reîntâlniri cu foştii eroi ai francizei, și scene spectaculoase vizual.

O altă franciză celebră, Furios și iute, prin filmul Hobbs & Shaw, se află în clasamentul pe 2019, urmat de Captain Marvel. Pe 6 se clasează comedia românească Oh, Ramona, o versiune autohtonă a Plăcintei americane.

Jumătate dintre filmele din clasament sunt producții Walt Disney Studios iar Dwayne Johnson se află în top cu două filmeFurios și iute: Hobbs & Shaw plus  Jumanji: Nivelul următor. O prezență plăcută în clasament este Joker, un studiu de personaj și comentariu social mai mult decât un film cu supereroi.

Top 2019 filme după încasările din weekendul premierei

1. Avengers: Endgame, 3.864.563 lei
2. Frozen II, 3.777.255 lei
3. Star Wars: Skywalker - Ascensiunea, 2.938.391 lei
4. Furios și iute: Hobbs & Shaw, 2.860.832 lei (114.417 spectatori la debutul în cinematografe)
5. Captain Marvel, 2.398.685
6. Oh, Ramona!, 2.209.669 lei
7. Jumanji: Nivelul următor, 2.208.805 lei (89.995 spectatori la debut)
8. Joker, incasari de 2.110.334 lei (96.830 specatatori la debut)
9. Maleficent: Mistress of Evil 1.779.874 lei
10. Spider-Man: Far From Home 1.756.121 lei (70.000 de spectatori la debut)
11. The Lion King, 1.731.200 lei

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: The Rise of Skywalker, Avengers: Endgame, Frozen II, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, Captain Marvel, The Lion King, Oh Ramona!, Jumanji: The Next Level, Joker, Maleficent: Mistress of Evil, Spider-Man: Far From Home

Alte știri din cinema

Miniseria The Undoing, cu Nicole Kidman și Hugh Grant, va avea premiera în mai 2020

Regizoarea Susanne Bier și David E. Kelley, creatorul premiat cu Emmy pentru Marile minciuni nevinovate s-au ocupat de proiect

Filmul 5 Minute, de Dan Chișu, din 27 martie la cinema

Producție inspirată de cazul real al protestelor de la proiecția unui film cu tematică LGBT

Eternals va fi „cel mai science-fiction și epopeic dintre toate filmele Marvel”

Filmul are șanse să se demarcheze de restul Universului Cinematografic Marvel, spune unul dintre „Cei eterni”

Femeile și persoanele de culoare, „într-o mare măsură slab reprezentate” la festivalurile de film

La cele mai importante cinci festivaluri de film ale lumii, între regizorii din competiție numai 25% sunt femei

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 1 ianuarie 2020 01:09
Ce sa mai zic? Ca imi e rusine ca sunt roman , ca respir acelasi aer cu forme de viata carora pot sa le placa astfel de mizerii?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells