Top 2014. Cele mai populare seriale TV ale anului

de Gloria Sauciuc în 29 Dec 2014
The Walking Dead este cel mai mare hit pentru anul 2014 per global
CBS va putea încheia anul 2014 drept cea mai urmărită reţea de televiziune americană, datorită singurelor două seriale care atrag, weekend de weekend, peste 20 de milioane de spectatori: The Big Bang Theory şi NCIS. Dacă scoatem din ecuaţie sporturile, ABC este de fapt la egalitate cu NBC şi CBS. Cât priveşte lanţul media Fox, este pe locul patru în clasamentul general şi în clasamentul publicului adult peste 50 de ani. Niciunul dintre serialele Fox nu a ajuns în topul 25 al celor mai urmărite seriale din 2014, şi numai Gotham a reuşit să ajungă la 10 milioane de spectatori.
O parte dintre serialele acestui top pot fi vizionate şi pe micile ecrane din România:
Teoria Big Bang (Universal Channel), NCIS: Los Angeles (AXN), How to Get Away with Murder (AXN), Sons of Anarchy (Cool TV)...
 
Dacă măsura succesului este volumul audienţei şi publicitatea, câştigătorul în rândul serialelor TV noi pentru 2014 este limpede: e vorba de How to Get Away With Murder, de la ABC. În numai nouă săptămâni, serialul a ajuns drama TV numărul 1 în rândul publicului sub 50 de ani, capitalizând succesul predecesorului său, Scandal (şi având propria publicitate online). Şi totuşi, oricât de impresionant ar fi fost Murder, a avut parte şi de acest avantaj de a fi succedat unui alt hit, notează publicaţia Vulture.
 
În altă ordine de idei, pentru studiourile Fox Gotham a reuşit să ajungă numărul 1 dintre producţiile proprii şi să ia parte în top 10 în  condiţii mult mai nefavorabile: difuzarea la ora 8 seara (ora locală), lunea, simultan cu unele reality-show-uri de mare audienţă la NBC (The Voice) şi la ABC (Dancing With the Stars). De asemenea, filmul a reuşit surprinzător de bine într-un an rău pentru studiourile Fox. Şi chiar dacă personajele sale nu sunt la fel de surprinzătoare ca şi cele din Murder, figurile lumii interlope din Gotham merită să împartă premiul cu cele din drama semnată ABC, sunt de părere criticii de la publicaţia mai sus citată, Vulture.
 

Primele două episoade The Walking Dead ale sezonului au atras mai mulţi spectatori sub 50 de ani decât Premiile Grammy sau decât ceremonia deschiderii Olimpiadei de Iarnă 

 Filmul cu zombie semnat AMC se pare că a infectat tot mai multă lume anul acesta, atingând o medie de peste 19 milioane de spectatori per episod, depăşind chiar şi performanţa record din 2013. Publicul din categoria dorită de producători, cea sub 50 de ani, a ajuns la aproape 13 milioane, faţă de 10,8 milioane anul trecut. Nu numai că episodul pilot a fost nr. 1 la seriale, dar şi-a lărgit publicul faţă de The Bing Bang Theory, serialul de pe locul 2 (9,2 milioane la pilot), şi a avut un volum de public dublu faţă de următorul său rival pe reţelele de cablu (Game of Thrones de la HBO, cu 6,1 milioane). Şi de la revenirea din această toamnă, serialul a tot bătut recorduri: primele două episoade ale sezonului au atras mai mulţi spectatori sub 50 de ani decât Premiile Grammy sau decât ceremonia de deschidere a Olimpiadei de Iarnă!
 
În schimb, Urzeala tronurilor (HBO) s-a ridicat la poziţia nr. 6 (de la nr. 30 anul trecut), iar American Horror Story: Freak Show a ajuns la poziţia de nr. 10. Dacă extindem lista la 20 de poziţii, Sons of Anarchy - al postului FX, a ajuns la ocul 14, având şanse la un loc mai sus în top, când se vor definitiva clasamentele.
 
În categoria de vârstă a publicului sub 35 de ani, The Strain, de la FX, este în urma altor 150 de seriale în clasamentul general pentru 2014, dar pentru bărbaţii între 18-34 de ani este un hit din top 40.  De asemenea, Pretty Little Liars de la ABC, a cărui public a fost, în 2014, la un nivel mediu de 3,6 milioane de spectatori, per global stă prost în clasament, fiind în urma a aproape 200 de alte seriale din acest an. Nu la fel stă situaţia pentru publicul feminin între 18-34 de ani, unde  Pretty Little Liars se situează pe locul nr. 16 (şi în top 10 pentru drame).
 
ABC încă ştie „ce-şi doresc femeile" (cele tinere). ABC are un public bun în rândul celor mai mici persoane de gen feminin: Once Upon a Time este serialul nr. 1 în rândul adolescentelor, mai ales datorită introducerii inteligente în scenariu a unor personaje din lungmetrajul de animaţie Frozen.

Exploreaza subiecte similare:

The Big Bang Theory, NCIS: Los Angeles, Gotham, How to Get Away with Murder, The Walking Dead, Game of Thrones, The Strain, Sons of Anarchy, Pretty Little Liars, Once Upon a Time

Alte știri din cinema

Babyteeth: Prima iubire câștigă Trofeul Transilvania la TIFF 2020

Iată toate filmele din palmaresul ediţiei a 19-a a festivalului

Filmările pentru Gone Girl s-au oprit 4 zile pentru că Ben Affleck a refuzat să poarte o șapcă

Potrivit dezvăluirilor făcute de regizorul David Fincher, Affleck a refuzat să poarte o șapcă a echipei de baseball New York Yankees în timpul unei scene pentru că este fan înfocat al echipei Boston Red Sox.

Cum a ajuns Charlie Sheen să joace în Platoon: Rolul era pentru Keanu Reeves

Oliver Stone dezvăluie că producătorii doreau în distribuție un tânăr promițător, Keanu Reeves. După refuzul acestuia, următoarea opțiune a fost Charlie Sheen.

Cele mai bune 11 filme horror, în opinia lui Martin Scorsese

Martin Scorsese, un nume de referință al cinematografiei, a realizat la un moment dat lista filmelor sale horror favorite.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 29 decembrie 2014 13:30
Sunt fan Gotham, Once Upon A Time. Şi de Strain începusem să-l urmăresc.
tafalogugabriel pe 29 decembrie 2014 22:10
the Walking Dead si Game Of Thrones sunt grozave.Gotham pur si simplu nu este suficient de bun.Restul nu le urmaresc.
xerses pe 30 decembrie 2014 09:54
Deja urmaresc 4 din aceste seriale.
cokybv pe 3 ianuarie 2015 20:42
Da nici la filme nu stam prost :) Avem gusturi bune
http://www.rofacts.ro/top-10-filme-vizionate-de-romani-in-2014/

Gebeleizis pe 23 ianuarie 2015 01:39
GOT si TWD rule!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells