Top 10 câştigători şi pierzători ai sezonului cinematografic estival

de Gloria Sauciuc în 24 Aug 2015
Fără o franciză cu supereroi în programul de vară, puțini ar fi crezut că Universal ar fi în topul box-office-ului la nivel mondial

Înainte să ne luăm rămas bun de la vara, este timpul să evaluăm modul în care industria filmului s-a descurcat în ultimele câteva luni. În general, Hollywood-ul a avut o vară incredibilă în cinematografe, cu lansări care au bătut recordurile – întâmplător provenind de la acelaşi studio. Dar au existat şi unele dezamăgiri majore.

Așa că haideți să privim înapoi la filme, oameni și studiourile care alcătuiesc topul câștigătorilor și pierzătorilor din sezonul cinematorgrafic estival.

Câştigător: Universal

Jurassic World, Furios şi iute 7 şi Minionii. Nimeni nu şi-a imaginat un asemenea succes. Fără o franciză cu supereroi în programul de vară, puțini ar fi crezut că Universal ar fi în topul box-office-ului la nivel mondial.

Dar s-a dovedit că filmele lansate de studio în această vară au avut poveşti care au fascinat spectatorii sau poate doar strategii de marketing grozave. Datorită performanțelor senzaționale ale filmelor Jurassic World, Furios şi iute 7 şi Minionii, Universal a făcut 5,52 miliarde de dolari la box-office la nivel mondial, ceea ce înseamnă cele mai mari încasări anuale făcute vreodată de un studio.

Pierzător: Josh Trank

E greu să găsești pe cineva la Hollywood care a pierdut mai mult în timpul verii decât regizorul Josh Trank. La un moment dat, el a fost „noul regizor de senzaţie”, cu remake-ul „Fantastic 4" lansat de 20th Century Fox  și se pregătea să regizeze unul dintre proiectele antologiei „Star Wars”.

Dar, în urma ştirilor de presupus comportament ciudat al lui Trank pe platourile de filmare de la „Fantastic 4”, Trank a părăsit filmul „Star Wars”. Acum, cu insuccesul „Fantastic 4” la box-office și răspunsul lui Trank pe Twitter la reacția criticilor, regizorul în vârstă de 31 de ani este la răscruce de drumuri.

Câştigător: Straight Outta Compton

După ani de amânări, un film biografic despre legendarul grup rap NWA a fost în sfârșit lansat în această vară și s-a dovedit că o mulţime de oameni au vrut să-l vadă. Filmul a avut în week-end-ul de deschidere cele mai mari încasari din toate timpurile pentru un film biografic despre muzică, cu 60 de milioane de dolari. Și da, e o altă lansare de succes de la Universal.

Pierzător: Pixels: O aventură digitală

Lucrurile stăteau bine pentru această comedie bazată pe imagini computerizate, cu Adam Sandler în rolul principal, deoarece trailerul a stabilit un record pentru Sony în numărul de vizionări ce a urmat lansării sale. Dar nici personajele clasice din anii 1980 nu au fost de ajutor, deoarece filmul s-a dovedit a fi doar un alt eșec de pus în filmografia lui Sandler. Filmul are în prezent 16% rating pe Rotten Tomatoes si a avut incasari de 156 de milioane de dolari în întreaga lume.

Câştigător: Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă

Era greu de imaginat înainte de lansare filmului „Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă” că ar putea fi ceva care să întreacă imaginea cu Tom Cruise atârnând de un avion real care decolează, dar s-a dovedit că acea cascadorie cu avionul a fost doar un aperitiv pentru ceea ce am văzut în restul filmului. Cruise a dovedit încă o dată că este una dintre vedetele de acțiune cele mai profitabile de la Hollywood.

Pierzător: Comediile cu băieţi

Dacă în această vară s-a stabilit o modă, atunci comediile cu băieţi sunt pe trend descendent. „Anturaj” şi „Ted 2” au fost eşecuri, deoarece versiunea de lungmetraj a popularei serii HBO a încasat numai 44 de milioane de dolari în întreaga lume, iar continuarea la comedia care îl urmăreşte pe Mark Wahlberg și ciudatul lui ursuleț de pluș nu a putut depăşi 200 de milioane de dolari la nivel mondial. Dar nu vă așteptați ca acest tip de comedie să dispară. „Anturaj” şi „Ted 2” şi-au acoperit cheltuielile de producţie.

Câștigător: Amy Schumer

În această vară, Amy Schumer a devenit un superstar. Împreună cu show-ul TV de mare succes de pe Comedy Central, „Inside Amy Schumer”, cu scenariul scris pentru cea mai recentă comedie a lui Judd Apatow, „Trainwreck" a transformat-o într-una dintre cele mai căutate benzi desenate. Abia aşteptăm  să vedem ce va face în continuare.

Pierzător: Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

Se pare ca nu toate atracțiile parcului Disney sunt făcute pentru filme bune. Deși „Tomorrowland” l-a avut pe George Clooney în rol principal și un complot învăluit în mister, povestea unui om și a unui adolescent care încearcă să se întoarcă într-o lume futuristă în speranța de a salva prezentul, s-a dovedit a nu fi destul de interesant pentru a atrage o audiență de masă. Filmul, bugetat la peste 190 milioane de dolari, a făcut doar 204 milioane de dolari la nivel mondial până în prezent.

Câștigător: Marvel

Este deja redundant, dar Marvel Studios au continuat să domine şi în această vară cu lansarea „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” și „Ant-Man”. „Ultron” a încasat 1,4 miliarde de dolari la nivel mondial în timp ce „Ant-Man”, un film mai luminos decât majoritatea titlurilor Marvel, a încasat 350 de milioane de dolari. Ambele filme sunt în primele patru locuri în topul încasărilor Disney din acest an, cu „Ultron” pe lucul întâi.

Pierzător: Sony

Casa de producţie care iese din vară cu cele mai multe „vânătăi” este cu siguranță Sony. Cu dezamăgitoarele „Pixeli” și „Aloha”, ca să nu mai vorbim de „Chappie”, lansat mai devreme în acest an, cele mai mari încăsari ale anului obţinute de Sony în SUA sunt obținute de un titlu lansat în aprilie: „Paul Blart: Poliţst la mall 2”. Comedia lui Kevin James a câștigat peste 71 de milioane de dolari până în prezent în Statele Unite, dar Sony îşi va reveni spre sfârşitul anului, cu lansări sigure precum „The Walk: Sfidează limitele” și următorul film James Bond, „Spectre”.

Exploreaza subiecte similare:

Fast and Furious 7, Jurassic World, Minions, Josh Trank, The Fantastic Four, Straight Outta Compton, Pixels, Mission: Impossible - Rogue Nation, Amy Schumer, The Avengers: Age of Ultron, Ant-Man

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 24 august 2015 13:36
pierzatorul principal e publicul elitist , care nu a avut ce vedea
VIBERS pe 24 august 2015 19:26
Pierzator esti tu sau mia bine zis un RATAT

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells