Tomorrowland: ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 20 Oct 2014
Brad Bird ne pregăteşte o aventură într-un tărâm miraculos

Celor care se miră că studiourile Disney se inspiră dintr-una din atracţiile din parcurile de distracţii ale corporaţiei internaţionale le spunem doar că şi Piraţii din Caraibe tot de aici a pornit şi a ajuns o franciză cu încasări de miliarde. Tomorrowland a lansat săptămâna trecută un teaser trailer, iar acesta este atât de promiţător, încât iată că ne oprim să explorăm posibilităţile blockbusterului aşteptat în mai 2015.

În imaginile de mai jos o putem vedea pe Britt Robertson în rolul lui Casey Newton, o adolescentă certată cu legea care ajunge, la atingerea unei aparent banale insigne, în Tomorrowland. Dacă e să îl ascultăm pe Frank Walker, personaj interpretat de George Clooney, Tomorrowland este un tărâm fantastic, "un loc secret unde nimic nu e imposibil". Conform unor dezvăluiri anterioare cu privire la povestea imaginată de Brad Bird şi Damon Lindelof, Tomorrowland are de suferit în mâinile lui David Nix (Hugh Laurie), un bărbat care foloseşte în scopuri greşite proprietăţile ieşite din comun ale acestui tărâm "miraculos". Cu ajutorul lui Casey, Frank va organiza o misiune de salvare a "Ţării de mâine".

Este impresionant numărul de nume celebre implicate în producţie. Avem în rolul principal unul dintre cei mai cunoscuţi şi populari actori ai momentului, iar de regie se ocupă Brad Bird, cunoscut pentru animaţiile Pixar The Incredibles şi Ratatouille şi "transferat" cu succes pe tărâmul live action cu ajutorul lăudatului Mission: Impossible - Ghost Protocol, film cu încasări de 700 de milioane de dolari. Michael Giacchino (Oscar pentru coloana sonoră a animaţiei Up) compune muzica, de montaj se ocupă Walter Murch, câştigătorul a trei Oscaruri, iar de imagine Claudio Miranda, oscarizat pentru spectaculosul Viaţa lui Pi.

Cu greu poţi găsi un regizor mai bine pregătit decât Brad Bird să rezolve provocările ridicate de acest blockbuster care ar putea face senzaţie la anul. Experienţa din animaţie îl face pe Bird cât se poate de priceput la aducerea pe ecran a unui tărâm pentru care studiourile vor folosi cu siguranţă un buget generos pentru efecte speciale. Totodată, Bird a dovedit că poate controla perfect dificilele secvenţe de acţiune. Ultimul cadru din teaser trailer este ne arată nu doar decorurile somptuoase şi colorate din Tomorrowland, ci şi faptul că aventurile lui Casey şi Frank de aici nu vor duce deloc lipsă de urmăriri şi confruntări spectaculoase.

Marea descoperire a lui Tomorrowland ar putea fi Britt Robertson, pe care noi am pus-o pe lista tinerilor actori de aşteptat în 2014 (click AICI), după ce a impresionat într-un rol principal din serialul Under the Dome şi s-a anunţat că va interpreta rolul principal din Tomorrowland. Actriţa este foarte bine aleasă în rolul dezgheţatei Casey, care porneşte într-o călătorie plină de aventuri în încercarea de descoperi, explora şi salva Tomorrowland. Filmul, care are toate şansele să fie urmat de continuări, ar putea-o transforma într-una din cele mai dorite actriţe ale următorilor ani, transformându-i cariera într-un mod similar celui în care Piraţii din Caraibe a lansat-o internaţional pe Keira Knightley.

Tomorrowland se lansează în toată lumea pe 22 mai 2015, dată care sugerează că premiera internaţională ar putea avea loc în selecţia festivalului de la Cannes.

Cum ţi se pare teaser trailerul? Crezi că Tomorrowland va fi unul dintre cele mai interesante filme ale lui 2015?

Exploreaza subiecte similare:

George Clooney, Britt Robertson, Brad Bird, Tomorrowland, Damon Lindelof, Hugh Laurie, Under the Dome

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulpop pe 21 octombrie 2014 19:29
Sincer cred că o să fie un film destul de bunice :D eu unul aștept să apară. Sunt curios de rolul lui Britt Robertson dar și al lui George Clooney.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells