Tom Hanks, la 56 de ani

de Ştefan Dobroiu în 8 Iul 2012
Tom Hanks, la 56 de ani

În anii '90 făcea istorie devenind al doilea actor care reuşea să câştige două Oscaruri pentru Cel mai bun actor principal (primul a fost Spencer Tracy), iar în ultimele decenii Philadelphia şi Forrest Gump nu au rămas deloc singurele succese din cariera lui Tom Hanks. Unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood, Hanks a ridicat în ultima vreme piciorul de pe pedala rolurilor importante, dar se întoarce la sfârşitul anului în Cloud Atlas, iar în program are proiecte cel puţin interesante. Află din materialul de mai jos ce ne pregăteşte...

Americanii o să-l vadă în octombrie (noi în noiembrie) într-un rol principal în Cloud Atlas, ecranizarea fraţilor Wachowski şi a lui Tom Tykwer după cunoscutul roman omonim semnat de David Mitchell (acesta va avea şi el o scurtă apariţie). Considerat multă vreme imposibil de ecranizat, dat fiind că povestea parcurge şase perioade diferite ale istoriei, cu incursiuni şi în viitor, cu o parte din protagonişti apărând în şase reîncarnări ale sufletului lor, Cloud Atlas ar putea fi unul din marile filme ale acestui an, cu o premieră mondială aşteptată (sau măcar dorită de fanii curioşi) în competiţia festivalului de la Veneţia, la sfârşitul lui august.

Dar până atunci Hanks este ocupat până peste poate la filmările lui Captain Phillips, aşteptat în toată lumea în martie 2013. Inspirat din realitate, filmul distribuit de Columbia Pictures a fost programat foarte nefericit din punctul de vedere al Oscarurilor (te-ai fi aşteptat ca Hanks să spere la o nouă nominalizare), prin urmare putem presupune că tonul acestei producţii semnate de Paul Greengrass (seria Bourne) o face interesantă pentru publicul larg. Nu încape îndoială că povestea are potenţial: Captain Phillips este inspirat din realitate şi retrasează cele mai intense zile din viaţa căpitanului Richard Phillips, care a ţinut prima pagină a ziarelor în 2009 când s-a predat piraţilor somalezi ce-i ţineau captiv echipajul în schimbul libertăţii acestuia. Nu-ţi spunem cum s-a terminat drama lui Phillips, ca să rămâi surprins pe 22 martie, când filmul se lansează şi în România.

Actorul va avea o şansă la premii la Oscarurile din 2014, pentru că noul său proiect, Saving Mr. Banks, aflat acum în preproducţie, nu are cum să nu fie pe placul membrilor Academiei. Din această dramă o să aflăm povestea realizării mega-succesului anului 1964 Mary Poppins, producţie cu 13 nominalizări la Oscar, şi a lungii perioade (14 ani) în care legendarul Walt Disney s-a chinuit să o convingă pe autoarea seriei de cărţi Mary Poppins, P. L. Travers, să-i cedeze drepturile de ecranizare. Cei doi au avut o relaţie profesională foarte încercată, care s-a deteriorat şi mai mult după apariţia filmului, Travers românând foarte nemulţumită de secvenţele animate din ecranizare. Autoarea nu i-a mai permis niciodată lui Disney să-i mai ecranizeze vreo carte. Tom Hanks va fi Walt Disney, iar P. L. Travers va fi interpretată de Emma Thompson.

Chiar dacă prezenţa pe afişele filmelor îl ţine în centrul atenţiei, Tom Hanks consumă mult mai mult timp cu activităţile sale de producţie. În acest moment are nu mai puţin de 20 de proiecte în diferite stadii de dezvoltare, printre care şi un film biografic despre rolul "celebrului" (ghilimele sunt justificate de faptul că publicul larg nu i-a cunoscut niciodată identitatea) Deep Throat, sursa din administraţia Nixon cu un rol atât de important în evoluţia scandalului Watergate. Rămânând tot în istorie, Hanks mai produce Agent Zigzag, povestea unui infractor mărunt care reuşeşte, în Al Doilea Război Mondial, să câştige încrederea unor agenţi secreţi germani, ajungând să ofere informaţii vitale serviciilor secrete britanice. Tot un subiect relevant are şi They Marched Into Sunlight, o dare de seamă despre evenimente din 1967 care au provocat reacţia vehementă a studenţilor americani împotriva războiului din Vietnam.

Ar putea schimba tonul cu o apariţie ca actor în Jungle Cruise, film Disney despre un grup de călători ce trece printr-o mulţime de peripeţii într-o junglă fantastică, dar şi în A Wilderness of Monkeys, o nouă colaborare cu Nia Vardalos, pe care a făcut-o celebră acum un deceniu când filmul ei My Big Fat Greek Wedding, produs de Hanks, câştiga 370 de milioane de dolari la un buget de doar cinci milioane, devenind una dintre cele mai rentabile producţii din istorie. În acest moment se scrie scenariul şi la How Starbucks Saved My Life, povestea unui om de afaceri şomer interpretat de Hanks care descoperă resurse să o ia de la capăt după ce intră într-o cafenea Starbucks.

Bineînţeles, un proiect sigur pentru Hanks este şi The Lost Symbol, ecranizarea după cel mai recent roman al lui Dan Brown cu Robert Langdon, specialistul în semiotică ce descoperă o mulţime de secrete ascunse.

Foto: Tom Hanks în cea mai recentă producţie a sa, Extremely Loud and Incredibly Close.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vali17 pe 9 iulie 2012 02:40
Se anunta productii interesante din partea actoului meu preferat. Abia astept Cloud Atlas si Captain Phillips.
rob3rt_89 pe 9 iulie 2012 11:59
My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2012 11:17
pare ca a avansat mult mai putin in varsta .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells