Timur Bekmambetov explică ce deosebeşte noul Ben-Hur de adaptarea cu Charlton Heston

de Cristina Grigore în 5 Aug 2016
Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 19 august

Cineastul de origine rusă Timur Bekmambetov şi-a dobândit notorietatea la Hollywood prin talentul pentru efectele speciale şi regia producţiei de acţiune cu Angelina Jolie, Wanted. Luna aceasta, el lansează o nouă producţie de poporţii americană, Ben-Hur, o nouă adaptare a romanului celebru al secolului XIX semnat de Lew Wallace. Într-un interviu acordat TheHollywoodReporter, regizoru vorbeşte despre ce a însemnat pentru el această provocare cinematografică şi cum se deosebeşte aceasta de popularul film din 1959, cu Charlton Heston în rol titular (Judah Ben-Hur).

„A fost înspăimântător. Este o carte monumentală, de-a dreptul nemaipomenită. Este ceva cu totul deosebit, avem de-a face cu o versiune fictivă a unei poveşti biblice. Rar se întâmplă să ai material cu mesaj. Şi, în acelaşi timp, este şi distractiv, pentru că treubuie să gestionezi incredibile bătălii navale şi curse ale carelor de luptă. Însă îmi place să îmi asum riscuri şi să fac ceva ce nimeni nu are curaj să facă. Filmul din 1959 nu merge pe linia cărţii, care are un mesaj diferit. În carte este vorba despre iertare, iar filmul din 1959 – o producţie nemaipomenită – vorbeşte despre răzbunare şi miracole. Filmul nostru este altfel”, spune Bekmambetov.

Vom afla care a fost abordarea aleasă de realizatori pentru noul Ben-Hur – cu Jack Hudson în rol principal - din 19 august.

Exploreaza subiecte similare:

Timur Bekmambetov, Ben-Hur

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 8 august 2016 10:03
Cum am mai spus intr-o postare anterioara despre acest film, voi merge la cinema sa vad noua adaptare doar pt efectele speciale, apoi pt modul cum regizorul rus Timur Bekmambetov si-a propus să transpună acest subiect. Sunt sigur că nu se va putea compara cu versiunea initială din 1959, dar mi-ar plăcea ca măcar in privinta efectelor speciale să vină cu ceva nou așa cum a făcut originalul la vremea lui. Sunt sigur că, dacă ar fi avut in rolul principal un actor mai cunoscut decât cel pe care și l-a ales (măcar pe cineva la fel de cunoscut cum era Charlton Heston la momentul filmului), atunci filmul chiar ar fi fost un succes - ar fi avut de unde alege.
Încă mai astept ca regizorul rus să realizeze și cea de-a treia parte a trilogiei care l-a consacrat pe plan mondial după succesul cu ”Night Watch” (2004) și ”Day Watch”, acesta oprindu-se în mod inexplicabil chiar înainte de ultima parte ”Dusk Watch”. Părerea mea.

gamblerrambler pe 8 august 2016 12:24
Abereaza ca din ce am vazut din trailer, se anunta un esec mai catastrofal decat Pompeii.
gamblerrambler pe 8 august 2016 12:26
Rebootul asta nici nu trebuia sa existe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells