Advertisement Advertisement

The Umbrella Academy: conjuraţia ciudaţilor, în acţiune

de Ştefan Dobroiu în 6 Feb 2019
Supereroii cu probleme emoţionale şi cronologia elaborată sunt atuurile producţiei Netflix

Unul dintre cele mai aşteptate seriale ale lui 2019, The Umbrella Academy se inspiră din benzile desenate cu acelaşi nume şi oferă un inedit melanj între familiar şi original. Unii spectatori îi vor reproşa serialului supărătoarea asemănare cu X-Men, dar cei mai mulţi au toate şansele să aprecieze premisa, dialogurile şi cronologia elaborate şi interacţiunile imprevizibile dintre personaje. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la serialul al cărui prim sezon de zece episoade se va lansa global pe 15 februarie.

În 1989, 43 de femei de pe întreg globul nasc ca prin minune, fără ca vreuna dintre ele să fi dat semne că ar fi fost însărcinate înainte de bizarul eveniment. Şapte dintre copii sunt adoptaţi (cumpăraţi) de excentricul miliardar Reginald Hargreeves (Colm Feore), care le forţează limitele şi le identifică aptitudinile ieşite din comun pentru a forma echipa de supereroi The Umbrella Academy. Ani mai târziu, echipa se destramă, dar fraţii sunt readuşi laolaltă de moartea misterioasă a lui Hargreeves. Mai mult, un mesaj din viitor le spune că au doar opt zile la dispoziţie ca să salveze lumea.

Meritul serialului este faptul că, deşi porneşte de la elemente familiare, le combină într-un mod complex şi imprevizibil, ceea ce i-ar putea face pe mulţi spectatori să vadă episod după episod. Faptul că povestea se bazează substanţial pe călătoria în timp şi reîntâlnirea cu personajele la vârste diferite permit dezvoltarea unor relaţii mai mult decât complicate între protagonişti, acestea făcându-i să reacţioneze imprevizibil. Avem de-a face, până la urmă, cu o familie disfuncţională şi cu eroi pe care copilăria alături de un părinte absent emoţional, dar extrem de sever, şi reunirea forţată sub egida The Umbrella Academy le-a distrus adolescenţa şi tinereţea determinându-i să-şi caute din răsputeri propriul loc în lume. Diversele lor metode de a înfrunta trecutul au toate şansele să-i facă pe spectatori să-şi aleagă un favorit sau mai mulţi dintre cei şapte...

Dar să-i întâlnim pe eroi. Tom Hopper este Luther, a cărui jumătate superioară a corpului este supradimensionată. Robert Sheehan este Klaus, un dependent de droguri al cărui dar este că poate vorbi cu morţii, obţinând informaţii de la ei. Acest dar îl face pe Klaus să fie singurul dintre fraţi încă în contact cu Ben (Ethan Hwang), unul dintre cei şapte care şi-a aflat sfârşitul în trecut. Emmy Raver-Lampman este Allison, ajunsă actriţă celebră şi în stare să schimbe realitatea minţind. David Castañeda este Diego, neîntrecut în mânuirea cuţitelor, iar Aidan Gallagher este Puştiul sau Cinci, în stare să se teleporteze, dar şi să călătorească în trecut şi viitor. El este cel care experimentează pe propria piele apocalipsa, întorcându-se în prezentul poveştii pentru a-şi convinge fraţii să o împiedice. În sfârşit, Vanya (Ellen Page), este singura dintre cei şapte lipsită de orice putere şi desconsiderată de fraţii ei atât din cauza acestui aspect, cât şi din cauza faptului că a publicat în trecut o carte autobiografică, spălând în public rufele mai mult decât murdare ale familiei..

Creat de Steve Blackman (Fargo, Legion, Altered Carbon), serialul îşi combină cu mult aplomp atuurile pentru a-şi captiva publicul. Uneori se pierde prea mult timp pentru ca omniprezenta întrebare "aşa-i că ăştia sunt cei mai ciudaţi supereroi?" să fie cât mai clară pentru spectatori, scenariul sforţându-se din răsputeri (şi uneori nu spre binele său) să obţină răspunsul "da". Cert este că, deşi momentele "de atmosferă" şi cele absurde par să lungească povestea, fiecare episod vine cu o întorsătură de situaţie sau un mister gata să gâdile curiozitatea şi să te facă să vezi următorul episod. Un alt atu este efortul de producţie impresionant: The Umbrella Academy este unul dintre serialele cele mai elaborate din punct de vedere scenografic văzute în ultimii ani. Merită să-i dai o şansă şi suntem aproape sigur că te va prinde.

Exploreaza subiecte similare:

The Umbrella Academy, Colm Feore, Ellen Page, Tom Hopper, Robert Sheehan, Ethan Hwang, David Castaneda, Emmy Raver-Lampman, Aidan Gallagher, Steve Blackman

Alte știri din cinema

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jason Momoa este ultimul dintre actorii celebri incluşi în distribuţia noului film Dune

Actorul din Aquaman şi Game of Thrones va fi unul dintre mentorii lui Paul Atreides

James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells