The Tree of Life vine în România! Deschide Festivalul de Film Anonimul.

de Cinemagia în 18 Iul 2011
The Tree of Life vine în România! Deschide Festivalul de Film Anonimul.

The Tree of Life, premiat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes anul acesta, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Indepenedent ANONIMUL, luni, 8 august.  

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL,  ediţia a  VIII-a, va avea loc în perioada 8- 14 august 2011, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

The Tree of Life, cel mai recent film în regia lui Terrence Malick, cu Brad Pitt în rolul principal,  prezintă povestea unei familii din centrul Statelor Unite, în anii '50, urmărind traseul vieţii celui mai mare dintre fraţi, Jack (la maturitate jucat de Sean Penn). Acesta trece de la inocenţa copilăriei la deziluziile maturităţii, în încercarea de a se împăca cu tatăl său.  
 
 Pentru filmul The Thin Red Line, Terrence Malick a câştigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 1999 şi a primit două nominalizări la Premiile Oscar- pentru Cel mai bun regizor şi respectiv pentru Cel mai bun scenariu adaptat.  Terrence Malick este cunoscut publicului pentru titluri precum Badlands (1973), Days of Heaven (1978) sau The New World (2005).  
 
Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL îşi menţine structura competiţională: Competiţia de lungmetraj va include şapte titluri, selecţia fiind realizată de către aceeaşi Ludmila Cvikova, de anul acesta Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha.  Cele şapte titluri vor concura pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL în valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival. Pentru secţiunea de scurtmetraj, s-au înscris un număr de 300 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 37 de ţări. Scurtmetrajele incluse în selecţia realizată de către criticul de film Irina-Margareta Nistor vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe. La secţiunea scurtmetraj ficţiune, Fundaţia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Pastina, în valoare de 1000 USD.

Ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea şi Televiziunii Române, producător asociat.
 
 Parteneri: Stella Artois, Lavazza prin Blue Coffee Service, HBO România, Fundaţia Soros România
Cu sprijinul: TNT România, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel  
Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevărul, 24FUN, Catavencii, România literară, The One, Cinemagia, Happy Fish TV .                      
 
 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 18 iulie 2011 14:33
Daca e Brad Pitt in rolul principal, atunci sigur ma uit.
smiley3abe pe 18 iulie 2011 18:07
Si in cinematografe cand apare?
Mishu25 pe 18 iulie 2011 18:42
Exact, cand apare si in cinematografe?
^Neo^ pe 18 iulie 2011 20:29
Si eu am aceeasi intrebare: se va alnsa in cinematografe si daca da, cand? Intreb pentru ca am auzit un zvon: acela ca se va lansa direct pe DVD, deoarece nu va atrage foarte multi oameni la cinema, fiind un film mai mult de arta... SAU poate cu prezentarea la festival, se va testa piata, se vor trage concluziile pentru o eventuala lansare? :)
Faenor pe 18 iulie 2011 20:48
Se duce direct pe DVD-din pacate e confirmat...doar prin festivaluri ce mai poate fi vazut pe ecran mare...
xerses pe 18 iulie 2011 22:19
Il voi vedea oricum.
andu7zu pe 18 iulie 2011 23:30
:(
Crist11 pe 18 iulie 2011 23:45
Oricum, Brad a avut numai filme bune, deci nu va dezamagi.
alex_il_fenomeno pe 19 iulie 2011 18:14
cred ca este una dintre cele mai bune alegeri pentru a deschide acest festival de film !
legiune pe 19 iulie 2011 21:41
Neinteresant. Sa vorbit despre film de ceva luni.
AronWAT pe 11 august 2011 19:49
Mai bine invatai sa scrii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells