The Sun Is Also a Star: multă filozofie, mai puțină magie

de Gloria Sauciuc în 11 Iun 2019
Premisa dă un mare avânt filmului

O adolescentă (Yara Shahidi) descoperă dragostea într-un moment dificil din viață - practic cu câteva ore înainte ca familia ei să fie deportată. În mai puțin de 24 de ore intră în vigoare o nouă lege a deportărilor, care o pune în pericol pe Natasha, ce s-ar putea vedea trimisă înapoi în Jamaica. În vreme ce Natasha se confruntă cu o potențială pierdere a visului american, Daniel (Charles Melton), viitor student la medicină, prima generație din familia lui născută în SUA, încearcă din răsputeri să nu își dezamăgească părinții coreeni și să le îndeplinească așteptările. Povestea este inspirată din best seller-ul internațional „Absolut tot”, de Nicola Yoon.

Dar scenarista Tracy Oliver (Şefa a intrat la apă, Girls Trip: Dezmăț cu fetele) nu reușește să transforme un roman probabil meditativ, al ideilor, într-un film cu o narațiune clasică. Cele două personaje mai mult filozofează pe marginea unor concepte decât să își trăiască povestea de dragoste. Noțiuni precum destin/predestinare, efemeritate, universuri paralele, cosmogonie sunt aduse în discuție de personaje, o ea - pasionată de astrologie și un el, pasionat de poezie. Multe dintre afirmațiile lor au, însă, un caracter sentențios.

Premisa însă dă un mare avânt filmului. După ce el, Daniel, o salvează de la un accident pe Natasha (Yara Shahidi), va ajunge să îi placă fata, care „nu crede în dragoste”, prin urmare el o va provoca la un pariu - că se va îndrăgosti de el pe parcursul unei zile. Fata îi acordă doar o oră... „Destinul” prea des adus în discuție de Daniel le va rezerva mai multe întâlniri întâmplătoare pe parcursul puținului timp pe care îl au până la deportarea fetei în Jamaica natală.

Natasha Kingsley crede că totul trece prin filtrul obiectiv al logicii și rațiunii, în vreme de Daniel Bae mizează pe emoție și pe întâmplare. Două contraste care se atrag. Dar atmosfera romantică e adesea faultată de tot soiul de inserții fără rost - note informative despre istoria perucilor în Coreea de Sud (părinții lui Daniel au un magazin de îngrijire a părului persoanelor de culoare... da, chiar așa!) și cum America a importat astfel de peruci de-a lungul timpului, plus considerente despre viața noastră care nu este decât o „bătaie de aripi”, pe fondul unor imagini cosmice etc.

În ultimele ore petrecute în Statele Unite înainte de a fi trimisă înapoi în țara natală, Natasha se luptă așadar să rezolve problema deportării familiei și să reziste emoției pe care i-o provoacă întâlnirea cu Daniel. Actrița Yara Shahidi aduce maturitate personajului ei iar Charles Melton își face personajul cuceritor. Cu toate acestea, magia nu există între cele două personaje, poate și din cauza unei regii anticlimatice.

Exploreaza subiecte similare:

The Sun Is Also a Star, Yara Shahidi, Charles Melton, Tracy Oliver

Alte știri din cinema

Michael Fassbender va fi capul de afiș al unei aventuri plasate în lumea spionajului

Pelicula va avea la bază seria romanelor SAS ale lui Gérard de Villiers; extrem de populare, s-au vândut în peste 120 milioane de copii în toată lumea

Au început filmările la prequel-ul Game of Thrones. Naomi Watts face parte din distribuție

Secrete terifiante din istoria veche a Westerosului vor fi dezvăluite în această nouă serie

Men in Black: International era să rămână fără regizor în timpul filmărilor

Unele surse apropiate producției pun cifrele modeste obținute la box office-ul american pe divergențele din timpul producției

Guillermo del Toro îl vrea pe Bradley Cooper în noul său film, Nightmare Alley

Rolul central din adaptarea romanului despre lumea întunecată a divertismentului îi era rezervat lui Leonardo DiCaprio

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells