The Revenant, cu 12 nominalizări la Oscar, este pe primul loc în box office-ul american

de Cristina Grigore în 25 Ian 2016
The Force Awaknes nu lipseşte de pe podium, iar SF-ul cu Grace Moretz intră în top abia pe locul şase

Spectatorii nord-americani au văzut în acest week-end în număr mare filmul pe care Leonardo DiCaprio îl consideră biletul său spre Oscar - vremea rece şi zăpada ce au paralizat zilele acestea teritorul SUA a fost în consonanță cu decorul lui The Revenant. Pelicula cu 12 nominalizări la Oscar a urcat pe primul loc în acest week-end – cu încasări de 16 milioane de dolari.

Potrivit BoxOfficeMojo.com, Ride Along 2 a trecut astfel pe locul trei, cu 12,9 milioane de dolari, în vreme ce Star Wars: The Force Awakens nu a părăsit încă podiumul. Îl găsim pe locul doi, cu 14,2 milioane de dolari încasări.

The Revenant, cu un buget de 135 de milioane de dolari şi încasări totale de 223 milioane de dolari, şi-a bucurat astfel şi financiar realizatorii, după ce a obţinut aprecierile criticilor. Între timp, The Force Awakens este aproape să atingă 2 miliarde de dolari încasări, însă este încă depășit de Titanic (2,186 miliarde) şi Avatar (2,7 miliarde) în clasamentul celor mai bune încasări din toate timpurile, internațional.

Box office-ul săptămânii este completat de trei noi intrări, ce ocupă locurile patru, cinci şi şase. Dirty Grandpa, cu Robert de Niro şi Zac Efron, obţine 11,5 milioane de dolari încasări, urmat de horror-ul The Boy – 11,2 milioane de dolari încasări – şi SF-ul cu Chloe Grace Moretz, The 5th Wave – 10,7 milioane de dolari încasări.

Exploreaza subiecte similare:

The Revenant, Ride Along 2, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Dirty Grandpa, The Boy, The 5th Wave

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 25 ianuarie 2016 17:57
La un buget de 135 milioane de $ nu cred ca incasarile de 223 milioane de $ (deocamdata dar oricum nu cred ca vor depasi 270 milioane de $ in total) e un motiv de bucurie. Poate o sa deranjeze pe multi, dar eu nu vad acest film asa special , e adevarat este un film bun, dar nu extraordinar.
mihnea_aspru95 pe 25 ianuarie 2016 22:22
Ai spus bine (nici mie nu mi s-a parut EXTRAORDINAR sau macar pe acolo, nota 7 spre 8). Sa zicem daca filmul era cum au fost primele minute (10-15min) avea 9 de la mine. Faza cu ursul a fost geniala, nu mai vazusem din The Edge(filmul cu Hopkins) sau The Grey. La limita supravietuirii(cu lupii cei fiorosi). Apropo, am vazut ieri SE7EN (pentru prima oara), ala DA film (genial). Chiar mai bun decat Tacerea mieilor.
mihnea_aspru95 pe 26 ianuarie 2016 14:09
@spartacus. Yep. Un film EPIC, chiar si jocul Condemned: Criminal Origins(2005) s-a inspirat dupa film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells