The Mother: cinci motive să vezi acest thriller de acţiune cu Jennifer Lopez!

de Ştefan Dobroiu în 12 Mai 2023
Regizat de neo-zeelandeza Niki Caro, filmul este disponibil pe Netflix

La Hollywood există un întreg batalion de staruri trecute de prima tinereţe care au parte de succes în filme de acţiune. Da, în sufocanta lor majoritate sunt bărbaţi precum Keanu Reeves, Liam Neeson, Mel Gibson şi Denzel Washington, dar s-ar putea ca în curând aceştia să aibă ceva de învăţat de la Jennifer Lopez. La cei 53 de ani ai ei, Lopez este starul action-ului The Mother, disponibil de azi pe Netflix. Noi am văzut deja filmul şi îţi oferim cinci motive să dai play.

În The Mother, Jennifer Lopez este o fostă combatantă din Afganistan care, conştientă că după terminarea tururilor militare îi va fi greu să îşi găsească un job bine plătit, face trafic cu doi reprezentanţi ai unor periculoase organizaţii criminale. Dar ceva se întâmplă şi eroina, care acum este însărcinată, vrea să iasă din afacere, aşa că devine informator al FBI. Un atac al răufăcătorilor duce la un adevărat masacru şi, abia scăpată cu viaţă, eroina va trebui să facă cel mai mare sacrificiu pentru a-şi salva fiica nou-născută.

Jennifer Lopez
Trăim într-o societate obsedată de frumuseţe şi de tinereţe, prin urmare suntem siguri că mulţi oameni vor da play numai ca să vadă cum mai arată Jennifer Lopez, poate cea mai celebră reprezentantă a comunităţii latino din showbiz-ul mondial. La cei 53 de ani ai ei, Lopez arată perfect şi este mai mult decât capabilă să fie convingătoare într-un film de acţiune. Ajută şi faptul că personajul ei este o expertă în mânuirea puştii cu lunetă şi că dispune de inventivitate în evitarea luptelor corp la corp cu inamici mai mari decât ea. Dar fii fără grijă, aceste lupte nu lipsesc deloc din film.

Respectul pentru natură
În încercarea ei de a-şi salva viaţa, eroina se ascunde în Alaska, unde trăieşte într-o cabană din mijlocul pădurii şi iese în fiecare zi la vânătoare pentru a avea ce pune pe masă. Regizoarea Niki Caro (aceasta şi-a încercat puterile cu filmul de acţiune şi în versiunea live-action a lui Mulan) dovedeşte un deosebit respect pentru mediul în care eroina se simte la ea acasă, explorând ţinuturile acoperite de păduri şi zăpadă. Un plus al filmului sunt şi câteva scene în care este promovată o anumită filozofie a naturii ce descurajează prezenţa umană.

Doi actori celebri în rolurile negative
Am menţionat mai sus că personajul lui Lopez pune un ban deoparte făcând trafic cu doi răufăcători. Aceştia sunt interpretaţi de Joseph Fiennes, care a avut parte de o resuscitare a carierei cu excelentul The Handmaid's Tale/Povestea slujitoarei, şi mexicanul Gael García Bernal, protagonist într-o mulţime de filme de succes în cele două decenii scurse de la debutul său internaţional în excelentele Amores Perros (2000) şi Y tu mamá también (2001).

Secvenţele de acţiune
Dincolo de Lopez, Fiennes şi García Bernal, rostul lui The Mother este să îţi ia ochii cu scenele de acţiune, iar aici sunt o mulţime de posibilităţi pentru că oriunde se află personajul lui Lopez există un batalion de inamici dispuşi să o captureze sau să o ucidă. Filmul dispune de o mulţime de explozii, urmăriri şi lupte corp la corp ca să ţină adrenalina sus pe toată durata vizionării.

Semnificaţia numelui Zoe
Acum câteva generaţii acest nume de provenienţă greacă era popular şi în România. Nu ştim câte nou-născute îl mai primesc în ziua de azi, dar cu siguranţă cu toţii cunoaştem sau măcar am auzit de o persoană cu acest nume pe care îl poartă şi celebrităţi precum Zoe Saldana (în cinematografe în Gardienii galaxiei vol. III) şi Zoë Kravitz, pe care ai văzut-o anul trecut în rolul lui Catwoman/Selina Kyle în The Batman. Ei bine, The Mother îţi dezvăluie ce înseamnă acest prenume.

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells