The Loft/Ispita, thrillerul erotic cu blonde frumoase şi lucruri scăpate de sub control

de Gloria Sauciuc în 6 Mar 2015
„Filmul este o imagine a modului în care dorința și secretul pot scăpa de sub control și pot ajunge într-un loc foarte întunecat”

Cinci bărbați  nefericiţi în căsnicie, o mansardă secretă, două blonde frumoase: ce ar putea merge prost? Răspunsul sângeros la această întrebare s-a dovedit irezistibil pentru cinefilii din Belgia, care s-au înghesuit în număr record la filmul în limba olandeză din 2008, transformând Loft în cel mai mare succes de box-office din istoria națiunii. După ce a regizat versiunea originală, Erik Van Looy a realizat că thrillerul erotic s-ar transplanta frumos la o audiență mondială.

 „Echipa de la Woestijnvis care a produs Loft a simțit că fantasticul scenariu al lui Bart De Pauw merita să fie descoperit de întreaga lume”, explică Van Looy. „Loft nu este un film art-house. Toţi am tot vrut să ajungă la o audiență globală mare și singura modalitate de a realiza acest lucru a fost printr-un remake american”.

Pentru remake-ul american nerecomandat sub 15 ani, Van Looy nu a avut nicio dorinţă să se joace cu linia narativă strânsă. Ca și în original, Loft urmăreşte povestea a cinci bărbați căsătoriți care impart o mansardă în oraș, ca pe un cuib clandestine al dragostei. Dar când descoperă o femeie frumoasă moartă în apartament, sistemul soților face implozie, lăsând în urmă căsătorii destrămate, prietenii rupte și o investigație a poliției, care se va încheia cu o acuzație de crimă pentru unul dintre ei.

La întocmirea distribuției în limba engleză pentru The Loft, Van Looy a alcătuit un ansamblu complet nou, cu o singură excepție: Matthias Schoenaerts. Înainte ca actorul belgian rapid remarcat după ce a apărut alături de Marion Cotilliard în Rust and Bone, apoi în filmul Bullhead nominalizat la Oscar sau thriller-ul de limbă engleză The Drop, el l-a jucat pe furiosul Filip Willems în filmul original Loft.

Schoenaerts vorbește cu afecţiune de personajul său volatil ce prizează cocaină. „Filip e cel mai tânăr, cel mai impulsiv membru al grupului”, spune el. „A avut o copilărie cu probleme, așa că are probleme de control al furie. Filip este ca o mică bucată de dinamită, gata să explodeze în orice moment”.

 Legătura masculină

Actorul Karl Urban din Noua Zeelandă a profitat de șansa de a-l interpreta pe Vincent Stevens, care pune povestea în mișcare când înmânează cheia la o masardă de lux la celor patru prieteni pentru aventuri secrete. „Nici unul dintre aceste personaje nu este ceea ce par a fi”, spune Urban. „Fiecare are propria sa parte întunecată, iar pentru mine, ca actor, este extreme de interesant, pentru că adaugă o altă dimensiune”.

The Loft i-a dat lui Urban oportunitatea de a schimba viteza din mai multe filme de acțiune de succes în care a apărut în, inclusiv Star Trek into Darkness, Riddick, Priest, Dredd şi The Bourne Supremacy. „Personajul lui Vincent m-a atras pentru că se plimbă peste tot cu un pistol. Nu are niciun fel de dilemă gigantică, epică. În schimb, filmul abordează căsătoria, infidelitatea, prietenia și ambiția și întrețese totul în aceast tip foarte bogat de tapiserie.”

Wentworth Miller îl interpretează pe liniştitul Luca Seacord. „Este un personaj complex și m-am bucurat să găsesc nuanţe de gri în Luca", spune Miller, absolvent al Universităţii Princeton, care a jucat în serialul de televiziune de succes „Prison Break”. „The Loft este despre cinci oameni care cred că se cunosc unii pe alţii, dar ajunge să descopere că s-ar putea să nu se cunoască atât de bine până la urmă. Nimeni din acest film este complet negru sau alb, dar pentru personajul meu în special, am trebuit să merg pe o linie foarte fină...”

Miller a apreciat în special desfăşurarea atentă și inteligentă a filmului. „Scenariul este construit ca un puzzle complicat”, spune el. „Când am citit prima dată scenariul, nu am prevăzut deloc finalul”.

În timp ce toți bărbații din The Loft au defecte, James Marsden vede personajul său, psihologul Chris Vanowen, ca cel mai apropiat de ceea ce înseamnă erou. „Cred că Chris este persoana cea mai morală dintre cei cinci”, spune Marsden. „El este conștiința filmului și se luptă cu infidelitatea mai mult decât oricine altcineva. Dacă există o decizie importantă, care trebuie luată, ceilalţi se uiță spre Chris ca să facă alegerea potrivită”.

 Partea amuzantă

Pentru Eric Stonestreet, rolul lui Marty Landry care umblă din floare în floare, este o abatere de la rolul lui Cameron Tucker din serialul  O familie modernă, laureat cu premiul Emmy. „În The Loft, oamenii fac greşeli peste greşeli care scapă de sub control”, spune Stonestreet. „Ca membru al publicului, îmi place să mă uit la filme despre care ştii că nu se termină cu bine...”

Blondele frumoase

Actrița australiană Rachael Taylor a îmbrățișat rolul ei, Ann, ca amantă a lui Chris cu o apreciere plin de teamă pentru temele adulte şi complicate ale filmului. Taylor, care a portretizat anterior un analist de informații în blockbuster-ul lui Michael Bay din 2007, Transformers, spune: „În The Loft, interpretez o prostituată angajată să seducă personajul lui Chris. Dar, în cele din urmă, se îndrăgostesc. Este, probabil, cea mai complexă temă privind relațiile în film.” Isabel Lucas, actriţa elveţiană-australiană care a portretizat pe zeița greacă Athena în Immortals în 2011, o joacă în The Loft pe Sarah Deakins. „Filmul este o imagine a modului în care dorința și secretul pot scăpa de sub control și pot ajunge într-un loc foarte întunecat”, spune ea.

Exploreaza subiecte similare:

The Loft

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 6 martie 2015 12:21
Voi merge sa il vad la cinema , niste femei foarte frumoase in film ;)
denis24 pe 6 martie 2015 13:32
O facatura detaliu cu detaliu al originalului din 2008, dar mai putin violent. Mai bine urmariti originalul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells