The Great Gatsby: cele mai frumoase imagini din pariul lui Baz Luhrmann cu publicul

de Cristina Grigore în 29 Apr 2013
Vezi imaginile și află mai multe despre această producție de 100 de milioane de dolari a regizorului lui Moulin Rouge

Pe 17 mai va ajunge și în România filmul lui Baz Luhrmann, The Great Gatsby, adaptarea capodoperei literare a lui F. Scott Fitzgerald. Chiar dacă ne-am putut face o imagine destul de completă asupra atmosferei de ansamblu din film, cu ajutorul trailerelor și imaginilor lansate până acum de studiourile Warner Bros., cei de la Collider.com ne oferă de această dată, spre delectare, câteva dintre cele mai frumoase imagini din film, un festin de cadre pline de culoare, luxuriante, aproape fotografice.

Pentru regizorul lui Romeo + Juliet și Moulin Rouge, The Great Gatsby este unul din proiectele de suflet. Ideea adaptării s+a ivit în mintea cineastului acum aproximativ șapte ani, însă, de atunci, numeroase obstacole au stat în calea realizării ei, scriu cei de la The Hollywood Reporter.

În primul rând, Luhrmann a trebuit să treacă de perioada depresivă avută după lansarea lui Australia (accentuată de probleme în viața personală), o producție ce nu a fost văzută cu ochi buni de către criticii de film, după care au urmat aproape cinci ani de scurtmetraje pentru cineast. Când în sfârșit a obținut banii de producție, cei 80 de milioane de dolari, maximul oferit de studiourile Sony, suma s-a dovedit insuficientă.

Regizorul a trebuit să îi convingă pe cei de la Warner să mărească bugetul producției pe care le-a servit-o în format 3D și ca un melanj senzațional între vechi și nou, o abordare cu totul diferită a anilor ’20, “era jazz-ului” în Statele Unite.

După ce în sfârșit a obținut cele peste 100 de milioane de dolari de la Warner, a început calvarul producției. Pentru că era prea scumpă mâna de lucru în State, filmările au fost mutate în Australia, unde vremea nefavorabilă a dus de mai multe ori la oprirea filmărilor. S-au petrecut și accidente, în cel mai grav fiind implicat chiar Luhrmann:  o cameră suspendată s-a desprins pe neașteptate și i-a căzut în cap, ceea ce a însemnat fuga la spital și amânarea din nou, pentru câteva zile, a filmărilor. O ultimă amânare a venit în decembrie anul trecut, de data aceasta chiar a lansării, căci starul lui Gatsby, Leonardo DiCaprio, urma să apară în acea lună în Django Unchained.

În ciuda pasiunii cu care a muncit la acest proiect și a imaginilor superbe ce au ajuns până acum la public și criticii de film, efortul de aproape 150 de milioane de dolari (dacă punem la socoteală și cheltuielile cu promovarea) al lui Baz Lurhmann este unul riscant. Chiar și regizorul are o urmă de îndoială, pentru că, spune el: „Mereu sunt îngrijorat când cineva spune ‘asta este perfect’. Am dubii; nimic nu este îndeajuns de bun".

Până la apariția peliculei în România, The Great Gatsby va putea fi vizionat din 10 mai în Statele Unite și din 15 mai în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, box-office-ul și critica urmând să dea verdictul asupra acestei versiuni îndrăznețe și spectaculoase creată de Luhrmann.

Exploreaza subiecte similare:

Baz Luhrmann, The Great Gatsby, Romeo + Juliet, Moulin Rouge!, australia, leonardo dicaprio, Django Unchained

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackheart4you pe 29 aprilie 2013 11:09
Wow.
cosmin742000 pe 29 aprilie 2013 17:22
Nici regizorul nu ma incanta , nici Leo nu mi se pare potrivit pt rol , nici cartea nu mi-a placut , e pt cei cu fumuri intelectuale , care se cred culti in cap , dar foarte plictisitoare pt cunoscatori , vad ca s-a facut risipa si la buget , vorba aia e criza.:)))
MikkaelWolfganger pe 29 aprilie 2013 17:53
"Cei cu fumuri intelectuale , care se cred culti in cap".Perfecta autocaracterizare!
Megilien pe 30 aprilie 2013 00:51
@cosmin Huh. Felicitari, ai reusit sa te caracterizezi perfect dupa doar cateva propozitii! Cartea e "plictisitoare" pt semi-analfabeti ca tine, poate. Te sfatuiesc sa te-ntorci la cartile de colorat, mult mai compatibile cu nivelul tau de inteligenta/cultura; cu ocazia asta, nici n-o sa te mai constipi din cauza frustrarilor tale ieftine vis-a-vis de "cei cu fumuri intelectuale, care se cred culti in cap". Vai de capul tau -gol- de trist...
Nimicdinceparafi pe 29 aprilie 2013 20:14
Pt a reda mai bine mediul caracterizat prin lux fabulos si depravare ,in care se invarte excentricul personaj interpretat de Leo di Caprio (excelenta alegere) era normal ca filmul sa aiba la randul lui un buget de lux .Luand in considerare ca pelicula nu are nici efecte speciale ,nici explozii sau batalii spectaculoase si mai ales este o drama, deci cu putine sanse sa fie un hit la BO,bugetul este chiar unul exorbitant.Mult noroc ,Buzz .
Nimicdinceparafi pe 29 aprilie 2013 20:15
*Baz
nicolas72 pe 29 aprilie 2013 21:55
FILMUL PREFERAT AL SOTILOR CEAUSESCU.
La toate vilele prezidentiale il vizionau. Acum are o misiune DIFICILA
Tinand cont ca nu e prima oara cand se inspira un regizor din acest roman,si cu acelasi titlu.Au fost mai multe versiuni anterioare,cea mai cunoscuta cu Robert Redford si Mia Farrow.

alex_il_fenomeno pe 4 iunie 2013 17:49
De abia astept sa il urmaresc, avand in vedere la cum se prezinta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells