The Grand Budapest Hotel, cel mai de succes film al lui Wes Anderson

de Cristina Grigore în 17 Apr 2014
Ultima peliculă a cineastului a întrecut la încasări şi The Royal Tenenbaums

Cu o distribuţie de excepţie - Ralph Fiennes, Jude Law, Tilda Swinton, Harvey Keitel şi Bill Murray, printre alţii – şi un scenariu original, ultimul film al regizorului Wes Anderson a cucerit deopotrivă criticii şi publicul, şi a strâns, de la lansarea din martie, 104 milioane de dolari internațional. Potrivit TheGuardian.com, The Grand Budapest Hotel a devenit cel mai de succes film al cineastului. Alte titluri cunoscute ale sale, precum The Royal Tenenbaums sau Moonrise Kingdom, nu au reuşit să se apropie de 100 de milioane: au avut incasări globale de 71, respectiv 68 de milioane de dolari.

The Grand Budapest Hotel, inspirat de lucrările scriitorului austriac Stefan Zweig, îl are pe Fiennes în rolul unui legendar portar al unui mare hotel din perioada interbelică şi redă aventurile sale alături de Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

Deşi aclamat de critici, stilul cinematografic al lui Anderson nu a atras prea mult publicul american, cele mai mari încasări ale lui The Grand Budapest Hotel venind din Marea Britanie (16 milioane de dolari) şi Franţa (11 milioane).

Exploreaza subiecte similare:

The Grand Budapest Hotel, Ralph Fiennes, Jude Law, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Bill Murray, The Royal Tenenbaums, Moonrise Kingdom, Wes Anderson

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
scandarelli pe 17 aprilie 2014 12:20
Stefan Zweig este austriac de origine, nu australian!!! :)
Dacianus pe 17 aprilie 2014 20:38
Lol. Cristina Grigore, australian? :)))) Tu nu esti in stare nici sa traduci, mai fata. Nici nu mai zic ca trebuia sa auzi macar vag de marele scriitor european de origine evreiasca, Stefan Zweig. Nu ai fost in viata ta la un teatru, cinemagioaso? Macar in afisele cu premierele viitoare tot vedeai o piesa adaptata dupa el si datorita costumelor puteai sa intuiesti din ce zona e. Incultura din articolele cinemagiei e inegalabila.
AndreBlack pe 18 aprilie 2014 22:59
Intr-adevar este un film chiar foarte bun
alex_il_fenomeno pe 20 octombrie 2014 23:55
A fost un film fain, desi poate putin supraevaluat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells