Advertisement Advertisement

The Golden Glove, horror-ul care „bate abatorul anxietățior lui Lars von Trier din The House that Jack Built”

de Gloria Sauciuc în 10 Feb 2019
În regia lui Fatih Aki, The Golden Glove e povestea adevărată a unui ucigaș în serie care ataca femeile din districtul roșu din Hamburg

The Golden Glove, în regia lui Fatih Akin, film ce va fi distribuit și în România, a avut sâmbătă premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, concurând pentru Ursul de Aur. „Un film german greu de digerat” (Reuters) spune povestea adevărată a unui ucigaș în serie care ataca femeile din districtul cu felinar roșu din Hamburg, la începutul anilor 1970. Golden Glove este unul dintre cele 17 filme care se luptă pentru trofeul câștigat anul trecut de Touch Me Not al Adinei Pintilie.

În regia lui Fatih Akin (german de origine turcă), filmul spune povestea lui Fritz Honka, un bărbat scund, cu nasul rupt și cu dinții stricați, care atrăgea prostituate singure și în vârstă - care își petreceau timpul prin barul „Mănușa de aur” din portul Hamburg - în apartamentul său din mansardă, unde le ucidea, ascunzând apoi cadavrele.

„Imaginile șocante în care Honka taie cu fierăstrăul prostituatele după ce le viola, beat, sunt șocante dar necesare”, a opinat regizorul la conferința de presă de la Berlin. Akin a pornit de la romanul lui Heinz Strunk, care află originile lui Honka: copil est-german dintr-o familie foarte săracă, cu nouă frați, tată alcoolic și mamă chinuită, care ajunge la Hamburg unde trăiește în mizerie. Adevăratul Honka, jucat de tânărul actor Jonas Dassler, a ucis cel puțin patru femei între 1970-1975 și a fost arestat din greșeală, atunci când i-a luat foc casa și pompierii au găsit rămășițe de cadavre.

Publicația IndieWire scrie despre film: „Este un act de răzbunare karmică împotriva celor care au criticat presupusa banalitate a filmului The House That Jack Built. După douăzeci de minute de Golden Glove, veți vedea că Fatih Akin bate ”abatorul” anxietățior lui Lars von Trier...”

Publicația mai scrie că „E greu de spus dacă personajul Fritz s-a născut din părinți oameni sau a apărut din substanța malefică a Isengard-ului Stăpânului Inelelor, o producție sinistră a vrăjitorului cel rău Saruman. The Golden Glove ar fi putut să fie conceput ca reversul Germaniei prospere care își revenise din traumele celui de-Al Doilea Război Mondial, un portret necruțător al acelor indivizi care trăiau în sărăcia și depravarea care pândeau pe cei care cădeau prin crăpăturile podelei pe când restul Germaniei cunoștea bunăstarea. Dar Akin a fost prea interesat de mizeria acelei lumi pentru a mai cerceta cauzele acestei mizerii... Filmul evoluează în acest registru sordid de la început și, odată început, nu ai ce face decât să aștepți să se termine”.

Exploreaza subiecte similare:

Fatih Akin, Jonas Dassler, The House That Jack Built

Alte știri din cinema

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jason Momoa este ultimul dintre actorii celebri incluşi în distribuţia noului film Dune

Actorul din Aquaman şi Game of Thrones va fi unul dintre mentorii lui Paul Atreides

James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells