The Croods dă năvală în box-office-ul american

de Cristina Grigore în 25 Mar 2013
Animația DreamWorks ocupă primul loc în top, cu 44,7 milioane de dolari

Dominația lui Oz cel Mare și Puternic în clasamentul celor mai mari încasări cinematografice americane a luat sfârșit odată cu intrarea pe listă a animaţiei The Croods - povestea unei familii preistorice ce se îmbarcă într-o călătorie plină de peripeții spre găsirea unui nou loc în care să trăiască după ce un cutremur devastator le distruge peștera.

The Croods a atras încasări de 44,7 milioane de dolari, iar filmul nu mai are mult până să devină profitabil: cumulând şi încasările din afara SUA totalul acestora se ridică la 107 milioane de dolari, asta la un buget de producție de 135 de milioane. Animația beneficiază de vocile unor staruri precum Nicolas Cage, Ryan Reynolds și Emma Stone.

Locul doi în top este ocupat de o altă nouă intrare a săptămânii, Olympus Has Falllen, un thriller de acțiune regizat de Antoine Fuqua, cu Gerard Butler, Aaron Eckhart și Morgan Freeman. Încasările acestuia au atins o cifră ce i-a mirat și producătorii, producția fiind în același timp și un succes la critică. Cu un tomatometru de 51 de procente, această poveste despre încercarea de răpire a președintelui Statelor Unite a strâns la box-office 30,5 milioane, un bun start în drumul spre profitabilitate, bugetul de producție al peliculei fiind de 70 de milioane de dolari.

Pe trei coboară așadar Oz the Great and Powerfull, cu 22 de milioane de dolari încasări, iar locurile patru și cinci le revin lui The Call (8,7 milioane), respectiv Admission, o comedie cu Tina Fey și Paul Rudd (o altă nouă intrare în top), cu încasări de 6,4 milioane de dolari.

Pe șase se clasează Spring Breakers (5 milioane), urmat de The Incredible Burt Wonderstone (4,2 milioane), Jack the Giant Slayer (2,9 milioane), Identity Thief (2,5 milioane) și, pe zece, Snitch (1,9 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

The Croods, Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Olympus Has Fallen, Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Spring Breakers, Oz: The Great and Powerful, The Call, Admission, Tina Fey, Paul Rudd, The Incredible Burt Wonderstone, Jack the Giant Slayer, Identity Thief, Snitch

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mariusdbrsc pe 25 martie 2013 12:36
L-am vazut ieri si pot sa spun EXCELENT!! umor de calitate ,o lume mirifica RECOMAND adultilor si copiilor deopotriva
legolas05 pe 25 martie 2013 14:44
La Olympus Has Falllen chiar nu asteptam sa faca incasari asa bune in primul weekend la ce filme proaste a avut Gerarld Butler in ultimul timp
AndreBlack pe 25 martie 2013 16:04
Ma bucur pentru Croods . L-am vazut si eu la cinema si este o animatie foarte buna . Cat despre Olympus Has Fallen de-abia astept sa-l vad .
Phantom_sub pe 25 martie 2013 23:42
Foarte buna animatia.
Theodoric pe 30 martie 2013 19:10
Insfarsit Cage a revenit in filme apreciate......fata de anul trecut,a progresat foarte mult
alex_il_fenomeno pe 6 aprilie 2013 19:07
Si de ce nu, fiind o animatie excelenta de vazut alaturi de familie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells