The Big Short/Brokerii apocalipsei, în avans față de contracandidați la Oscarul pentru Cel mai bun film

de Gloria Sauciuc în 25 Ian 2016
Premiul cel mare al Producătorilor Americani de Film alimentează speranţele filmului The Big Short/Brokerii apocalipsei la un Oscar

Comedia depre criza financiară din SUA The Big Short/Brokerii apocalipsei a câştigat premiul pentru cel mai bun film al Asociaţiei Producătorilor Americani de Film. Premiul creşte șansele filmului la Oscar, având în vedere că Asociaţia Producătorilor Americani de Film (PGA) a prezis în ultimii opt ani câştigătorul principalei categorii a Oscarurilor, scrie bbc.com.

Un număr mare dintre cei aproximativ 7000 de membri ai PGA fac parte şi din Academia de film care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor au coincis, cel puţin în ultimii 8 ani, cu premiile Oscar pentru Cel mai bun film

Unii pariază deja pe filmul lui Adam McKay ca fiind favorit la Oscar pentru cel mai bun film la Premiile Academiei de luna viitoare. Șansele lui „The Big Short” păreau să fi scăzut după ce filmul nu a reușit să fie premiat la categoria „Cel mai bun film” nici la Globurile de Aur şi nici la premiile Critics’ Choice. Cu toate acestea, triumful neașteptat asupra unor alte titluri cu mari şanse la Oscar precum „Spotlight”, „Marţianul” și „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” a transformat filmul într-un favorit la Oscar, conform bbc.com.

Lansat în Marea Britanie în acest weekend, „Brokerii apocalipsei” îi are în distribuţie pe Christian Bale, Steve Carell şi Ryan Gosling în rolul unor brokeri care fac milioane pariind că piața imobiliară din SUA se va prăbuși. Filmul este nominalizat la 5 premii Oscar, printre care cele pentru care cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol secundar (Christian Bale) și cel mai bun scenariu adaptat.

Producătoarea Dede Gardner, îi discursul de acceptare, a făcut referire la talentul echipei, care a fost pe buzele tuturor în ultima vreme. „Avem avantajul în mâinile noastre. Suntem povestitori. Trebuie să spunem povești care reflectă lumea noastră și țara noastră”, a declarat ea publicului la ceremonia din Los Angeles.

Gardner a fost premiată alături de co-producătorii Jeremy Kleiner și Brad Pitt. Cel din urmă, care apare și în film, nu a participat la eveniment.

„Întors pe dos” a luat premiul PGA pentru Cel mai bun film de animație, iar „Amy”, despre regretata artistă Amy Winehouse, a luat premiul pentru Cel mai bun documentar. Seriale „Fargo”, „Transparent” şi „Urzeala tronurilor” au fost printre programele de televiziune premiate la evenimentul care a avut loc la Hyatt Regency Century Plaza Hotel în Los Angeles.

Divertismentul a fost asigurat de Lady Gaga, care a şi-a interpretat cântecul ei nominalizat la Oscar „Til It Happens To You” în faţa unei audiențe din care au făcut parte Ridley Scott, Gary Oldman şi actriţa Amanda Seyfried.

Un număr mare dintre cei aproximativ 7000 de membri ai PGA fac parte şi din Academia de film care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor au coincis, cel puţin în ultimii 8 ani, cu premiile Oscar pentru Cel mai bun film: „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei” de Alejandro González Iñárritu (2015), „12 ani de sclavie” de Steve McQueen (2014), „Argo” de Ben Affleck (2013), „Artistul” de Michel Hazanavicius (2012), „Discursul regelui” de Tom Hooper (2011), „Misiuni periculoase”, de Kathryn Bigelow (2010) „Vagabondul milionar”, de Danny Boyle (2009) şi „Nu există ţară pentru bătrâni”, de Joel şi Ethan Coen (2008).

Exploreaza subiecte similare:

The Big Short

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 25 ianuarie 2016 19:28
Eu personal nu as crede ca The Big Short este in avans (dupa premiul producatorilor) fata de celelalte contra-candidate. Sa nu uitam ca filmul Spotlight nominalizat de asemenea la OSCAR sectiunea suprema Cel mai bun film al anului 2015 s-a impus la gala Critics Choice Awards. Cel mai bun film in viziunea criticilor. Este adevarat ca membrii votanti ai academiei americane sunt: Producatori, critici, regizori si actori dar sa nu uitam ca membrii academiei americane de film au surprins in mod bizar de cateva ori in decizia lor in ceea ce priveste Cel mai bun film:

- La gala din februarie 2003 cam toata lumea vedea Pianistul regizat impecabil de Roman Polanski castigator al marelui premiu. Cand ce sa vezi, muzicalul Chicago castiga OSCARul.

- La gala OSCAR de la inceputul anului 1999 de asemenea TOATA lumea se astepta ca SUPERBul film Saving Private Ryan sa castige marele premiu, cand colo premiul este castigat de ''teatrul' Shakespeare in Love :)) ''BOMBA'' si as putea sa mai dau cateva exemple dar ma opresc la cele doua (concrete). Eu personal as vrea ca The Revenant ori Bridges of Spies sa castige marele premiu OSCAR.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells