The Batman va fi în stilul filmelor noir polițiste, spune regizorul Matt Reeves

de Cristina Grigore în 28 Iun 2017
Cineastul a făcut şi o paralelă între Batman şi Caesar, protagonistul ultimului său film, War for the Planet of the Apes

Într-un interviu de promovare a celei mai noi pelicule ale sale, War for the Planet of the Apes, regizorul Matt Reeves a vorbit și despre noul The Batman, la care va lucra alături de Ben Affleck (unul dintre scenariști și protagonistul filmului). Site-ul The Hollywood Reporter a preluat declarațiile acestuia, ce conturează viziunea sa asupra proiectului.

„Ceea ce încerc să fac în toate proiectele mele, într-un stil aproape hitchcockian, este să folosesc camera şi scenariul în aşa fel încât să ai senzaţia că eşti una cu personajul şi empatizezi cu acel punct de vedere. Avem posibilitatea de a veni cu o variantă a lui Batman apropiată filmelor noir cu detectivi, ce este bazată puternic pe motivaţia sa personală. Îţi va revela, astfel, care sunt gândurile personajului şi ce simte acesta”.

Reeves a trasat şi o paralelă între Cavalerul Negru şi Caesar, protagonistul seriei încheiate de War for the Planet of the Apes: „Văd o asemănare, din punct de vedere emoţional, între Caesar şi Batman, în sensul că sunt personaje frământate de nelinişti şi neîmpliniri şi se luptă cu ei înşişi pentru a găsi calea de a acţiona pozitiv într-o lume imperfectă şi, într-o oarecare măsură, coruptă. De această abordare emoţională sunt interesat”, a explicat cineastul.

Acesta a confirmat rămânerea în proiect, în rolul central, a lui Ben Affleck, care ar fi trebuit să ocupe şi scaunul regizoral. The Batman, în care îi vom mai vedea pe Joe Manganiello, Jeremy Irons şi J.K. Simmons, nu are încă o dată de lansare. 

Exploreaza subiecte similare:

War for the Planet of the Apes, Matt Reeves, The Batman, Ben Affleck, Joe Manganiello, Jeremy Irons, J.K. Simmons

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells