The Artist obţine şapte trofee la premiile BAFTA

de Cristina Grigore în 13 Feb 2012
The Artist obţine şapte trofee la premiile BAFTA

Distincţii britanice echivalente Oscarurilor, premiile Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA) au fost decernate duminică seară, la Londra. Cele mai multe trofee, în număr de şapte, au mers către The Artist, omagiul alb-negru adus filmului mut american.

The Artist a fost considerat Cel mai bun film, cu Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu original (Michel Hazanavicius), iar protagonistul său, Jean Dujardin  (în fotografie, lângă producătorul Thomas Langmann), Cel mai bun actor. The Artist şi-a adjudecat şi trei premii tehnice, pentru Cea mai bună imagine, Cea mai bună coloană sonoră şi Cel mai bun design de costume.

Meryl Streep şi-a continuat victoria de la Globurile de Aur luând acasă premiul BAFTA al Celei mai bune actriţe pentru rolul ce a transformat-o în Margaret Thatcher pentru The Iron Lady, în timp ce Christopher Plummer a fost numit Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din Beginners, iar Octavia Spencer, Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru partitura din The Help.

Premiul pentru Cel mai bun film britanic i-a revenit thriller-ului despre spionaj, Tinker Tailor Soldier Spy, dar şi cel pentru Cel mai bun scenariu adaptat (Peter Straughan şi Bridget O'Connor).

Paddy Considine şi Diarmid Scrimshaw au obţinut cu Tyrannosaur premiul pentru Cel mai bun debut britanic, iar Senna (Asif Kapadia) a fost numit Cel mai bun documentar, dar şi producţia cu Cel mai bun montaj.

Martin Scorsese a primit din partea Academiei Britanice premiul Academy Fellowship, pelicula acestuia, Hugo, triumfând la categoriile Cel mai bun sunet şi Cea mai bună scenografie.

Trofeul pentru Cele mai bune efecte speciale a mers către Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. The Skin I Live In a fost considerat Cel mai bun film străin, iar Rango, Cel mai bun film de animaţie.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
clr2607 pe 13 februarie 2012 10:58
"The Skin I Live In a fost considerat Cel mai bun film străin".Incredibil,trebuia sa castige A separation........si cel mai bun actor trebuia George Clooney......ma rog daca asa au considerat ei.....
sabinalin pe 13 februarie 2012 13:10
Interesant de vazut cum va gandi Academia americana...
Crist11 pe 13 februarie 2012 13:38
OSCAR scrie pe el.
CosminHorrorMaster pe 13 februarie 2012 13:42
Probabil o sa ia si Oscarul, de ce nu?
xerses pe 13 februarie 2012 14:39
Ma surprinde premiul pentru cel mai bun film.
Crist11 pe 13 februarie 2012 16:18
lol?
Gebeleizis pe 13 februarie 2012 21:58
Merg pe mana lui The Artist si Dujardin si la Oscar.
Vorador pe 14 februarie 2012 00:12
Oare eu sunt singurul care vrea ca Moneyball sa castige Oscarul pentru cel mai bun film?
lllullla pe 14 februarie 2012 22:17
Ma bucur foarte, foarte mult ca The Artist a fost atat de apeciat. Acum astept cu nerabdare decizia Academiei Americane. Si, nu stiu de ce, am impresia ca nu va mai fi atat de bine primit, cu toate ca are chiar mai multe nominalizari, dar cu asa o concurenta va fi dificil. Nu spun ca nu poate obtine Oscarul pentru cel mai bun film, insa pentru celalte categorii ramane de vazut.
gianina.balerina pe 15 februarie 2012 13:30
aiurea, nu inteleg de ce the artist e asa apreciat!!!! am spart 2 pungi de popcorn star pana sa ajunga la sectiunea asta de emotie, vroiam tare mult sa iasa drive, nu inteleg cum poate sa fie alt film mai misto :P
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2012 16:10
Felicitari ! un film care merita .
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2012 16:11
@gianina.balerina : daca tu urmaresti numai filme comerciale , e normal sa nu iti place acestea cu aer clasic ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells