The Amazing Spider-Man, încasări mari, nu spectaculoase

de Cristina Grigore în 9 Iul 2012
The Amazing Spider-Man, încasări mari, nu spectaculoase

Reboot-ul aventurilor lui Spider-Man în versiunea lui Marc Webb a avut succesul aşteptat la box-office-ul nord-american, însă nu a uimit deloc în comparaţie cu filmele anterioare ale lui Sam Raimi. The Amazing Spider-Man a „sărit” direct în vârful clasamentului, în vreme ce restul filmelor lansate în acest  sfârşit de săptămână nu au impresionat prin cifrele afişate.

Potrivit BoxOfficeMojo, week-end-ul i-a adus lui Spider-Man 65 de milioane de dolari, sumă ce a ridicat totalul încasărilor de la lansarea de marţi a filmului la 140 de milioane de dolari. Peliculele anterioare, regizate de Raimi, au încasat însă la debut peste 100 de milioane, o diferenţă semnificativă, ce face să pară şi mai puţin important recordul filmului din prima zi de lansare – 36 de milioane de dolari a atins marţi Uimitorul Spider-Man.

Noul film al lui Oliver Stone, Savages, a intrat în top abia pe locul patru, cu 16 milioane de dolari la un buget de peste 50 de milioane. Este foarte probabil ca studiourile Universal  să nu câştige prea mult cu acest thriller despre un cartel mexican de droguri si rivalii săi nici în afara Statelor Unite, în ciuda unor nume sonore de pe afiş – Salma Hayek, Benicio Del Toro, John Travolta, Taylor Kitsch.

Katy Perry, care a urmat modelul lui Miley Cyrus şi Justin Bieber referitor la filmele documentare despre viaţa pe scenă şi în afara ei, nu a avut însă, nici ea, succesul predecesorilor. Katy Perry: Part of Me s-a clasat în top pe locul opt, cu 7,1 milioane de dolari încasări.

Pe locurile doi şi trei ale clasamentului se află Ted (32,5 milioane) şi Brave (20 de milioane). Pe cinci coboară Magic Mike (15,6 milioane), urmat de Tyler Perry’s Madea’s Witness Protection (10,2 milioane), Madagascar 3: Europe’s Most Wanted (7,7 milioane), Moonrise Kingdom (4,6 milioane) şi To Rome with Love (3,2 milioane).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 9 iulie 2012 12:28
Ce nu ati mentionat aici, este ca a incasat inca 150 milioane in restul lumii, si inca vreo 50 de milioane in saptamana de dinainte (pt ca a fost lansat mai devreme in alte tari). Asa ca Spider-Man are deja cam 350 milioane incasari pe tot globul.... ceea ce mi se pare excelent!!! Toate asteptarile le-au fost depasite.
OwYBeS pe 9 iulie 2012 14:21
Wow !!! Ce succes are Ted. De numa 2 saptamani, deja are 135 milioane $ in toata lumea. Abia astept sa apara si in Romania...
cristi23 pe 9 iulie 2012 20:43
cifele sunt cam bune zic eu...in saptamanile ce urmeaza oricum se aduna...
Skynet.Zbenga pe 11 iulie 2012 02:09
Eu ma asteptam la mai mult. Totusi incasarile sunt bune
alex_il_fenomeno pe 28 iulie 2012 21:40
traiasca pirateria !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells