Terry Gilliam vorbește despre "blestemul lui Quixote"

de Cristina Grigore în 6 Sep 2010
Terry Gilliam vorbește despre "blestemul lui Quixote"

Terry Gilliam a declarat pentru Variety, la festivalul de film american de la Deauville, unde a fost invitat de onoare, că  proiectul Don Quixote a fost întrerupt din motive financiare. "Problemele de finanțare au început acum o lună și jumătate. Nici n-ar fi trebuit sa fiu aici. Planul era să filmăm Quixote în acest timp", a spus Gilliam.

Primele încercări de a filma Don Quixote datează din 2000, când producția a fost oprită după numai cinci zile. Urmează o lungă perioadă de probleme și dificultăți, până în 2008 când Gilliam a recâștigat în instanță drepturile asupra proiectului. Toate aceste eșecuri au fost incluse în documentarul din 2002 Lost in La Mancha, regizat de Keith Fulton și Louis Pepe.

De la bun început scenariul nu s-a dorit a fi o adaptare fidelă, Gilliam adaptând povestea împreună cu scenaristul Tony Grisoni conform propriei sale viziuni (adăugând, de exemplu, personaje ca Toby Grisoni, care ar fi trebuit să fie interpretat de Johnny Depp). După renașterea proiectului în 2008, Gilliam a modificat din nou scenariul și a rebotezat filmul în The Man Who Killed Don Quixote. Rolul principal îl deține acum Robert Duvall, iar distribuția îl include și pe Ewan McGregor.

În ciuda acestui ultim obstacol, Gillian este optimist și spune că nu crede într-un "blestem al lui Quixote".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells